SAĞLIK: İdeal kilonuza ulaşın!

İdeal kiloya ulaşmak düşünüldüğü kadar zor değil. Yeter ki isteyin. Kişiye özel egzersiz programı ve doğru beslenmeyle ideal kilonuza kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

 

Karbonhidrat tüketimini azaltın
Karbonhidrat tüketimini azaltın

1. Karbonhidrat tüketimini azaltın
Pilav, makarna ve ekmek gibi karbonhidratları gün içerisinde küçük porsiyonlar halinde tüketmeye çalışın. Böylece kilo almayı önleyerek, kilo vermeniz kolay olur.

 

 

Bol su için
Bol su için

2. Bol su için
Su, toksik maddelerin ve yakılan yağların vücuttan atılmasını kolaylaştırıyor. Kilo vermek için günde 1.5-2 litre su içmeyi ihmal etmeyin.

 

 

Düzenli spor yapmak
Düzenli spor yapmak

3. Düzenli spor yapmak
Yağların yakılmasını kolaylaştırmada sporun büyük önemi var. Yürümek, bisiklete binmek, yüzmek, koşmak gibi egzersizleri haftada en az 3 gün yapmaya çalışın.

 

 

Posalı besin tüketimi
Posalı besin tüketimi

4. Posalı besin tüketimi
Bağırsak faaliyetlerini düzenlemek ve tok hissetmek için, sebze, meyve, yulaf ve salata gibi besinleri tüketmeye özen gösterin.

 

 

Kahvaltı yapmak
Kahvaltı yapmak

5. Kahvaltı yapmak
Güne enerjiyle başlamak, sağlıklı bir bedene sahip olup, kilo almamak için, kahvaltı yapmalısınız. Kahvaltınızda proteinden zengin olan süt, yumurta ve peynir gibi besinlere ağırlık verebilirsiniz.

 

 

Öğün atlamamak
Öğün atlamamak

 

 

6. Öğün atlamamak
Her gün 3 ana ve en az 3-4 ara öğün yemeye özen gösterin. Az ve sık yemenin kolay kilo vermek ve yağ yakımı açısından fayda sağladığı kanıtlanmış bir gerçek. Çabuk acıkmayı önleyen bu alışkanlık sayesinde kalori kontrolünü de daha kolay yapabilirsiniz.

Kendinizi motive edin
Kendinizi motive edin

7. Kendinizi motive edin
İdeal kilonuza ulaşmak için beslenme ve sporun yanında bu hedefe odaklanmak ve inanmak da önemli. Kendinizi kilo vermeye motive ederek amacınıza daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Kaynak: HÜRRİYET