SAĞLIK: Bahara hazırlık

Kış aylarındaki yorgunluğu en iyi şekilde atlatıp bahara hazırlanmanın vakti geldi. Bahar yorgunluğunun üstesinden gelmek elinizde. İşte bahara hazırlanmanın yolları…

Düzenli ve dengeli beslenme
Düzenli ve dengeli beslenme

1. Düzenli ve dengeli beslenme

Kaybedilen enerjiyi geri kazanmak için dengeli ve düzenli beslenmelisiniz. Öğünleri atlamamalı, ara öğünlerde sağlıksız atıştırmalık yerine, enerji veren hafif besinleri tercih etmelisiniz.

 

Egzersiz
Egzersiz

2. Egzersiz

Kışın üstünüze çöken ağırlıktan ve alınan fazla kilolardan kurtulmak için, haftada 2-3 gün yarım saat spor yaparak formunuzu kazanabilirsiniz.

Kafein tüketimini azaltmak
Kafein tüketimini azaltmak

3. Kafein tüketimini azaltmak

Kafeinli içecekler vücudun su kaybetmesine sebep olduğu için, tüketimini azaltmalısınız.

Demir bakımından zengin besinler tüketmek
Demir bakımından zengin besinler tüketmek

4. Demir bakımından zengin besinler tüketmek

Vücudunuzdaki yorgunluk ve halsizliği demir ihtiyacınızı gidererek önleyebilirsiniz. Kurutulmuş meyve, yeşil yapraklı sebzeler ve kırmızı et yemeye özen göstermelisiniz.

 Baharatlara önem verin
Baharatlara önem verin

5. Baharatlara önem verin

Baharatlar sizi zinde tutmaya yardımcı olacaktır. Kimyon, kekik, kişniş, zerdeçal ve karabiber gibi baharatları yemeklerinize ekleyerek tüketebilirsiniz.

Yeterli miktarda su tüketmek
Yeterli miktarda su tüketmek

6. Yeterli miktarda su tüketmek

Günde 1.5-2 litre su tüketmek, hem yorgunluğu üzerinizden atmaya, hem cildinizi güzelleştirmeye ve iç organlarınızın sağlıklı olmasını sağlar.

Kaliteli uyku
Kaliteli uyku

7. Kaliteli uyku

Kaliteli uyku vücut sağlığı için çok önemlidir. Her gün aynı saatlerde 7 saatten az uyumamaya özen göstermelisiniz. İyi uyuöak için yatmadan önce kafeinli içecekler içmemeli ve gerekirse ılık bir duş alarak rahat bir uyku uyuyabilirsiniz.

Sebze ve meyve tüketmek
Sebze ve meyve tüketmek

8. Sebze ve meyve tüketmek

Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için bol bol sebze ve meyve tüketmeye özen göstermelisiniz. Her renk meyve ve sebzeyi beslenmenize ekleyebilirsiniz.