KÜLTÜR: Hafta sonu sinema keyfi

Soğuk havalarda yapılacak en iyi etkinliklerden biri hafta sonları sinemaya gitmek. Hafta sonu yepyeni filmler vizyona girdi. İşte vizyondaki filmler:

Cesur Kahraman: Ejderha Büyüsü
Cesur Kahraman: Ejderha Büyüsü

Cesur Kahraman: Ejderha Büyüsü

Vizyon Tarihi: 27.01.2017
Yönetmen: Depoyan Manuk,Viktor Andrienk
Süre: 85 Dakika
Tür: Animasyon
Maceraperest ve gözü pek bir çocuk olan Nicky, tıpkı babası gibi kahraman bir ejderha avcısı omanın hayalini kurmaktadır. Ancak ülkelerine musallat olan son ejderha da yıllar önce babası tarafından avlanmıştır. Bir gün, Adler adındaki yaşlı bir büyücünün ejderhanın geri dönebileceği uyarısıyla yollara düşen babasının yanında giden Nicky, yarasa arkadaşı Eddie ile birlikte yanlışlıkla sihirli bir dünyaya geçer ve geri dönemez. Artık Nicky ve Eddie için cesaretlerini kanıtlayarak evlerine dönmenin zamanıdır! Hem de umduklarından daha fazla macera ve eğlenceyle beraber!

 

İçeride
İçeride

İçeride

Vizyon Tarihi: 27.01.2017
Yönetmen: Farren Blackburn
Oyuncular: Charlie Heaton, Naomi Watts, Jacob Tremblay
Süre: 91 Dakika
Tür: Gerilim
Dul bir çocuk psikologu Amerika’nın kuzeydoğu kırsalında sakin bir yaşam sürmektedir. Kendini izole etmiş olan kadın bir araba kazası sonucu beyin hasarı alan ve katatonik bir duruma giren oğlu ile ilgilenmektedir. Ergenlik çağındaki oğlunun hayati bütün ihtiyaçları annesi tarafından karşılanmaktadır. Bir gün kadının çocuk hastalarından biri kaybolur. Çocuğun öldüğü düşünülmektedir. Ancak sert bir kar fırtınasının ortasındaki küçük çocuğun tek kurtuluş umudu psikologunun onu bulabilmesine bağlıdır.

 

 

 

Kayıp Kral
Kayıp Kral

Kayıp Kral

Yönetmen: Peter Brosens,Jessica Woodworth
Oyuncular: Peter Van den Begin, Lucie Debay, Bruno Georis
Süre: 94 Dakika
Tür: Komedi
Belçika Kralı 3. Nicolas birşeyden habersiz İstanbul gezisinin tadını çıkarırken Belçika’nın Fransızca konuşulan Valon bölgesi bağımsızlığını ilan eder. Şimdi kral, krallığını korumak için evine geri dönmek zorundadır. Ama şiddetli fırtına tüm uçak hatlarını ve iletişim araçlarını felce uğratır. Ne uçaklar ne de telefonlar çalışmaktadır… Yanlarında İstanbul gezisini çekmek üzere gelen kaçık İngiliz belgeselci ve bir grup Bulgar folklor ekibinin yardımı ile kral ve ekibi Bulgaristan sınırından geçmeyi başarır. Tabii ki, kılık değiştirerek! Bu bitmeyen yolculuk kralın gerçek dünya ve gerçek insanların hikâyeleriyle tanışma fırsatı yakaladığı kimi zaman ise tehlikeli kaçışlarla, komik kayboluşlarla ama hep sımsıcak karşılaşmalarla dolu bir keşfe döner; Belçika Kralının, kendisini ve dünyayı yeniden keşfettiği destansı bir Balkan seyahatine…

 

 

YeniNesilAjan: XanderCage'inDönüşü
YeniNesilAjan: XanderCage’inDönüşü

Yeni Nesil Ajan: Xander Cage’in Dönüşü

Vizyon Tarihi: 27.01.2017
Yönetmen: D.J. Caruso
Oyuncular: Nina Dobrev, Deepika Padukone, Samuel L. Jackson, Toni Collette, Vin Diesel
Süre: 107 Dakika
Tür: Aksiyon
Ajan-gerilim türünü yeniden tanımlayan gişe rekortmeni serinin üçüncü bölümünde hükümet ajanıyken ekstrem sporcuya dönüşen Xander Cage (Vin Diesel), kendini maruz bıraktığı sürgünden çıkıyor. Pandora’nın Kutusu olarak bilinen, kötü ve durdurulamaz bir silahı ele geçirme savaşında ölümcül alfa savaşçısı Xiang ve ekibiyle çarpışıyor. Heyecan arayışındaki destekçilerden oluşan yepyeni bir grup kuran Xander kendini, dünya devletlerinin en üst düzeylerindeki gizli anlaşmalara işaret eden ölümcül bir komplonun tuzağına düşmüş buluyor. Serinin “soğuk espriler” ve “agresif tavırlarla” yüklü olan “YENİ NESİL AJAN: XANDER CAGE’İN DÖNÜŞÜ” filmi, sinemada insanın aklını başından alan tehlikeli sahneleriyle ekstrem aksiyonda çıtayı yükseltecek.