KÜLTÜR: Sabancı Vakfı’ndan bir ilk!

Sabancı Vakfı’nın ilk kez düzenlediği kısa film yarışmasının finali önceki akşam Sabancı Center’da yapıldı. ‘Mülteci Kadınlar’ teması adı altında çekilen kısa filmler Ebru Ceylan, Tuba Büyüküstün, Emin Alper, Stefan Arsenijevic, Guy Seligmann gibi ünlü sinemacılardan oluşan jüri tarafından derecelendirildi. Yarışmanın 1.si ‘Duvar’ adlı filmiyle Mustafa Koray Polat’ın oldu.

Kısa film yarışması
Kısa film yarışması

Gecede Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, İran asıllı Fransız fotoğrafçı Reza Deghati, oyuncu Hatice Aslan gibi isimler yerini aldı.

Kısa film yarışması
Kısa film yarışması

“GÜZEL BİR İŞ OLDU”
Jüri olan Tuba Büyüküstün gece hakkında “Farkındalık yapan zekice bir organizasyon içerisinde olmak güzel bir iş oldu. Mülteci kadınların konu olarak seçilmesi ve toplumsal yaraları sinemaya aktaran projeleri görmek güzeldi. Böyle bir projede yer aldığım için çok mutluyum” dedi.

Kısa film yarışması
Kısa film yarışması

3 Mart’ta vizyona gireceği açıklanan İstanbul Kırmızısı adlı sinema filmi için Büyüküstün, “Sahnelerimiz genelde gece çekildiği için pek aklımda kalan bir şey olmadı. Ferzan Özpetek hayalimdeki yönetmendi. Herkese nasip olmaz, hayalindeki yönetmenle çalışmak. Çok iyi bir set ekibi ve çok iyi oyuncularla güzel bir iş ortaya koyduk” açıklamasını yaptı.

Kısa film yarışması
Kısa film yarışması

ÖDÜL LİSTESİ
Birincilik ödülü ‘Duvar’ adlı filmiyle Mustafa Koray Polat’ın oldu.
İkincilik ödülü ‘Penaber (Göçebe)’ adlı kısa filmiyle Ramazan Kılıç’ın oldu.
Üçüncülük ödülü ‘Sınır’ adlı kısa filmiyle Ali Rıza Erdemir’in oldu

Kaynak: SÖZCÜ