KÜLTÜR: Sinemalarda bu hafta

Bu hafta sinemalara yepyeni filmler geldi. İşte vizyondaki filmler:

Vezir Parmağı

Vezir Parmağı
Vezir Parmağı

Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül
Oyuncular: Ece Gürsel, Gülben Ergen, Peker Açıkalın, Mahsun Kırmızıgül
Süre: 111 Dakika
Tür: Komedi

Osmanlı İmparatorluğu döneminde beş farklı bölgeden, beş farklı kültüre ve coğrafyaya ait hamalların savaşa gittiklerini zannederken bambaşka bir maceranın içine düşmelerini anlatan film, yılın aşk hikayesini sinemaseverlerle buluşturacak. Kırmızıgül’ün yazıp yönettiği Vezir Parmağı filmi için yıllar sonra kamera karşısına geçen Gülben Ergen, oynadığı Gülbahar karakteri ile sinemalara geri dönüyor. Mahsun Kırmızıgül (Hamdullah) ve Gülben Ergen (Gülbahar) beyazperdede sıcacık bir aşk öyküsünün kahramanları olarak bu seneye damgasını vuracaklar. Hiç hesapta yokken destansı bir sevdaya düşen ve kalpleri sadece birbirleri için atan Hamdullah ve Gülbahar, Kapadokya’nın büyülü atmosferinde verdikleri romantik karelerle de çok konuşulacak. Kırmızıgül ve Ergen’in fotoğrafları, Ergen’in yakın dostu başarılı fotoğrafçı Nihat Odabaşı’nın objektifinden çıktı. Mahsun Kırmızıgül ve Gülben Ergen ikilisinin uyumu şimdiden merak konusu olurken, izleyicinin karşısına hangi rollerle çıkacakları ise şu an sır gibi saklanıyor.

 

Bu Da Nereden Çıktı?

Bu Da Nereden Çıktı?
Bu Da Nereden Çıktı?

Yönetmen: John Hamburg
Oyuncular: Bryan Cranston, James Franco, Zoey Deutch
Süre: 111 Dakika
Tür: Komedi

Grand Rapids, Michigan’da orta büyüklükte bir baskı şirketine sahip Ned Fleming (Bryan Cranston) kendisini dünyanın tepesinde gibi hissetmektedir. Ned, gayet samimi, sosyal birisidir ve çalışanları, arkadaşları, karısı Barb (Megan Mullaly), kızı Stephanie (Zoey Deutch) ve oğlu Scotty (Griffin Gluck) tarafından çok sevilmektedir. Ancak “Büyük Patron” olarak anılan Ned’in 55. doğum günü sırasında Stanford’daki yurt odasından video konferans ile partiye katılan kızı Stephanie her şeyi biraz daha karmaşık hale getirir. Fleming ailesi ve davetliler beklenmedik çıplak bir erkek arkadaş ile tanışınca büyük bir şaşkınlık geçirirler. Kızı Stephanie’nin kişiliğini karakteristik olmayan bir şekilde sakladığı gerçeğinden rahatsız olan Ned, kızının ilk ciddi erkek arkadaşı ile tanışmak için tatilini California’da geçirmek üzere ailesiyle birlikte bir tatile çıkmayı isteksizce kabul eder. Ned, Laird’in çok seviyesiz olduğunu ve canından çok sevdiği kızı için uygunsuz bir eş olduğunu düşünür. Ned kendisini ışıltılı yüksek teknoloji dünyasında kaybolmuş hissederken Laird’in kızına evlenme teklif edeceğini öğrenince büyük paniğe kapılır. Adamım Benim, Zor Baba, Zor Baba ve Dünür, Zoolander filmlerinde yardımcı yazarlık ve yönetmenlik yapmış John Hamburg, BU DA NEREDEN ÇIKTI? filmi ile ailenin diğer önemli kişilerini tanıtma geleneği üzerine yeni bir heyecan ve merak uyandırıyor. Televizyon dizisi Breaking Bad’de canlandırdığı Walter White karakteri ile ölümsüzleşen ve 127 Saat filmindeki performansı ile En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar adayı olan Bryan Cranston başrol koltuğunda oturuyor. Mükemmel bir kadroya sahip BU DA NEREDEN ÇIKTI? filmi samimi anlardaki eşsiz mizahı gün yüzüne çıkarıyor ve herkesin hayatında karşısına çıkabilecek durumlara komik bir bakış açısı getiriyor.

 

Defne’nin Bir Mevsimi

Defne'nin Bir Mevsimi
Defne’nin Bir Mevsimi

Yönetmen: Mehmet Öztürk
Oyuncular: Hande Subaşı, Gökhan Altan, Mert Öcal
Süre: 91 Dakika
Tür: Dram

Türkiye’nin çalkantılı bir yaz mevsiminde geçen film, romans ile politik dram arasında ilerliyor. Zengin bir ailenin kızı Defne’ye aşık iki fakir kardeşin hikâyesini anlatan film, Antakya’nın kültürel, etnik ve dinsel kozmopolit ortamını yansıtırken Ortadoğu’da her şeyin birdenbire nasıl değiştiğini gösteriyor. Dününden bugününe, bu güzel ama zorlu coğrafyaya ışık tutan film, Doğu Akdeniz’in lirik bir tasvirini yapmayı hedefliyor.

 

 

 

Jackie

Jackie
Jackie

Yönetmen: Pablo Larraín
Oyuncular: Natalie Portman, Greta Gerwig, Peter Sarsgaard
Süre: 100 Dakika
Tür: Biyografi

Natalie Portman’ın A.B.D.’nin ikonik First Lady’si Jacqueline Kennedy Onassis’i canlandırdığı JACKIE, yakın tarihin en karanlık ve gizemli olaylarından “John F. Kennedy Suikastı”nın sonrasına odaklanıyor. Başkan Kennedy, 22 Kasım 1963’te Dallas’ta konvoyunun geçişi sırasında açılan ateşle öldürülür. Olay esnasında Kennedy’nin hemen yanı başında olan Jackie bir yandan tüm ulusun gözleri üzerindeyken bu travmayı atlatmaya çalışacak, bir yandan da kocasının tarihi mirasını yaşatıp çocukları için vakur bir duruş sergilemek zorunda kalacaktır. Natalie Portman’ın Altın Küre adaylığı getiren ve eleştirmenler tarafından kariyerinin en iyisi olarak nitelenen performansıyla çok konuşulan filmde ona Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup ve John Hurt eşlik ediyor. Yönetmenlik koltuğunda ise The Hollywood Reporter tarafından “günümüz sinemasının en yetenekli yönetmenlerinden biri” olarak nitelenen, Oscar adayı “No”nun yönetmeni Pablo Larraín bulunuyor.

Kötü Çocuk

Kötü Çocuk
Kötü Çocuk

Yönetmen: Yağız Alp Akaydın
Oyuncular: Tolga Sarıtaş, Afra Saraçoğlu, Sarp Akkaya
Süre: 120 Dakika
Tür: Romantik

Kayla, daha doğumhanedeyken babası tarafından terk edilir ve koca dünyada annesiyle bir başına kalır. Hem babasız olma gerçeği, hem de her gün annesinin hayat mücadelesinde karşılaştığı zorluklarla yüzleşmek Kayla’yı güçlü, tutkulu ve ne istediğini bilen bir genç kız haline getirmiştir. Bir gün Kayla’nın babası Vural çıkagelir. Kızına daha iyi bir eğitim ve rahat bir hayat sunmak için onu büyük şehre götürmek istemektedir. Annesi Nazlı ise Kayla’nın iyiliği için ve yılların verdiği yorgunlukla bu isteği geri çeviremez. Kayla, kendi deyimiyle tam bir biyolojik gereksiz olan bu hiç tanımadığı adamla yeni bir hayata başlayacaktır. Yeni okul, yeni arkadaşlar ve hiç bilmediği kocaman bir şehirle bezenmiş bu yeni hayattaki tek amacı, ne pahasına olursa olsun, nefret ettiği biyolojik gereksizden kurtulup eski mutlu hayatına geri dönmektir. Yeni okulunun ilk gününde esrarengiz ve ona karanlık gelen biriyle tanışır. Meriç, okulun en karizmatik ve bir o kadar da sırlarla dolu çocuğudur. Kayla bu kötü çocuğu eski hayatının kilitli kapısının anahtarı olarak görür. Bu çocukla yakınlaşıp yeni hayatında türlü dertler yaratarak eski hayatına geri dönebilmeyi planlamaktadır. Fakat Kayla’nın planları umduğu gibi gelişmez.

Moana

Moana
Moana

Yönetmen: Ron Clements
Süre: 113 Dakika
Tür: Animasyon

Üç bin yıl önce dünyanın en yetenekli denizcileri Pasifik Okyanusu’nu aşarak Oceania’nın çok sayıda adasını keşfetti. Ancak bin yıl önce bilinmeyen bir nedenle yolculuğu yarıda bıraktılar… Walt Disney Animasyon Stüdyoları’nın sunduğu Moana, yarı tanrı Maui’nin yardımıyla halkını kurtarmak için tehlikeli bir göreve atılan maceracı bir genç kızın hikayesidir.

 

 

 

 

Pepee: Birlik Zamanı

Pepee: Birlik Zamanı
Pepee: Birlik Zamanı

Yönetmen: Hüseyin Emre Konyalı
Oyuncular: Yağız Alp Şimşek, Iraz Elif Kıraç, Çağrı Manas Kıraç, Meryem Atmaca, Ayşe Şule Bilgiç
Süre: 77 Dakika
Tür: Animasyon

Bazen tüm düşünceler karışır. Gerçek nerde bulamaz insan. İşte Pepee için de gerçeğin karıştığı bir macera “Birlik Zamanı” filmi. Türkiye’nin milli çizgi film kahramanı Pepee “Birlik Zamanı” adlı macerasında dedesinin STEAM(Scine, Teknoloji, Engineering, Art, Mathematic) labratuvarında ürettiği teknolojik sıcak hava balonu ile Türkiye semalarında kaybolur. Yüreğindeki tüm sevgileri arkasında bırakarak. Bu teknolojik uçan balon Pepee’yi önce Adıyaman- Nemrut, Urfa- Göbeklitepe ve en son da Kapadokya’ya götürür. Pepee acaba gerçeği bulabilecek mi? Başına gelen onca işten sıyrılıp evine geri dönebilecek mi? Sevginin ve bir olmanın ne kadar önemli ve değerli olduğunu anlayabilecek mi?