EĞİTİM: MEB’den ‘Türk İşaret Dili Dersi Etkinlik Kitabı’

Türk İşaret Dili dersinin daha etkili ve verimli şekilde uygulanması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu derse yönelik etkinlik kitabı hazırlandı. MEB, ilkokul 1, 2 ve 3’üncü sınıflar için ‘Türk İşaret Dili Dersi Etkinlik Kitabı’ hazırladı. İşitme engelliler ilkokulları ile işitme engelli öğrencilerden oluşan özel eğitim sınıflarında görev yapan bütün öğretmenlere gönderilecek kitapta 65 etkinlik bulunuyor.

İşitme engelliler ilkokulları ile işitme engelli öğrencilerden oluşan özel eğitim sınıflarında görev yapan bütün öğretmenlere gönderilecek kitapta 1, 2 ve 3’üncü sınıf düzeyinde 65 etkinlik bulunuyor. Kitapta yer alan etkinlik örnekleri, öğretmenler için birer öneri niteliği taşıyor. Öğretmenler; bu örnekleri doğrudan kullanabileceği gibi öğrencilerinin bireysel özellikleri, öğrenme ihtiyaçları ile ailenin ve okulun bulunduğu çevreyi dikkate alarak farklılaştırabilecek. Kitabın hazırlanmasındaki amaç ise, şöyle açıklandı:
“İşitme engelli öğrencilerin eksik kalan iletişim becerilerini geliştirmek; anadili eksikliği nedeniyle ortaya çıkabilecek dilsel, bilişsel ve sosyal-duygusal yetersizliklerin giderilmesi için işitme engelliler ilkokullarında okutulmaya başlanan Türk İşaret Dili Dersi’nin daha etkili ve verimli bir şekilde uygulanabilmesi amacıyla Türk İşaret Dili Dersi Etkinlik Kitabı hazırlandı.”

Kaynak: HÜRRİYET