FUTBOL: Alanyaspor-Beşiktaş maçı

Son şampiyon Beşiktaş, Galatasaray ve Başakşehir’in puan kaybettiği haftada Alanyaspor’a konuk olacak. Siyah-Beyazlılar; Cenk ve Talisca’nın önderliğinde rakibini kayıpsız geçip, zirveye yerleşmek istiyor. Peki Alanyaspor-Beşiktaş maçı saat kaçta hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Spor Toto Süper Lig’de geçen haftayı 2-0’lık Osmanlıspor galibiyetiyle kapatarak zirve yarışını sürdüren Beşiktaş, Galatasaray ve Başakşehir’in puan kaybettiği haftada bu akşam Alanyaspor’a konuk olacak. Oyuncularını bu karşılaşmaya 3 puan parolasıyla hazırlayan teknik direktör Şenol Güneş’in, Antalya’dan kayıpsız ayrılarak, zirveye oturacaklarından emin.

Alanyaspor-Beşiktaş maçı saat kaçta hangi kanalda?

Bahçeşehir Okulları Arena’da 23 Ocak Pazartesi günü saat 20.00’de başlayacak mücadele beIN SPORTS 1’den canlı yayınlanacak.

MUHTEMEL 11’LER

ALANYASPOR: Haydar, Berkan, Carlos, Fofana, Birol, Aissati, Emre, Efecan, Guerrier, Taha, Ple

BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosiç, Adriano, Quaresma, Atiba, Oğuzhan, Talisca, Babel, Cenk

Şenol Güneş’in galibiyet planı

Vincent Aboubakar’ın Afrika Uluslar Kupası’nda olması sebebiyle forvet hattında son haftaların formda ismi Cenk Tosun’a görev verecek olan Güneş, Milli yıldızdan özellikle ceza alanı dışından sert vuruşlarla rakip kaleyi yoklamasını istedi. Babel ve Q7’ye özel görev Ligde çıktığı son 3 maçında da galibiyet yüzü göremeyen rakiplerini küçümsememeleri gerektiğini oyuncularına aktaran Şenol hoca, bu mücadelede 10 numara bölgesinde görevlendireceği Anderson Talisca’dan da sık sık rakip ceza alanına gidip pozisyon araması talimatını verdi.

Hücum hattındaki takımın yükünü Cenk’le beraber Talisca’nın da sırtlanmasını isteyen başarılı hoca, kanatlarda görev yapacak Ryan Babel ve Ricardo Quaresma’nın da bu 2 isme orta ve paslarıyla yardımcı olması direktifini verdi. Cenk Tosun hazır kıta Siyah-Beyazlılar’ın yıldız ismi Cenk Tosun, gollerine bu akşam da devam edip krallık konusunda yoluna devam etmeyi planlıyor. 17 lig maçında attığı 11 golle zirvede yer alan başarılı futbolcu, maç öncesinde yaptığı ekstra idmanlarla hocası Şenol Güneş’e güven verdi.

Alanyaspor-Beşiktaş eksik ve cezalı listesi…

Süper Lig’de bu akşam Beşiktaş’ı ağırlayacak olan Alanyaspor’da 2 futbolcu, kart cezalısı olması sebebiyle takım arkadaşlarını yalnız bırakacak. Orta alan oyuncusu Daniel Candeias kırmızı kart, başarılı savunmacı Kenneth Omeruo ise sarı kart cezası sebebiyle zorlu karşılaşmada görev yapamayacak. Sakatlığını atlatıp Türkiye Kupası’nda oynanan Darıca Gençlerbirliği mücadelesiyle formasına geri dönen Ömer Şişmanoğlu, Alanyaspor kadrosunda da yer alacak. Öte yandan Beşiktaş’ın Alanya kafilesinde; Veli Kavlak, Rhodolfo ve Aras Özbiliz yer almadı.

Hutchinson’a Güneş’ten uyarı

Beşiktaş’ın başarılı teknik adamı Şenol Güneş, Alanyaspor’la oynayacakları karşılaşma öncesinde ceza sınırında bulunan Atiba Hutchinson’la özel olarak görüştü. Başarılı teknik adamın Kanadalı isimden, Alanyaspor mücadelesi sırasında gereksiz sertlikten kayseri escort kaçınmasını ve hakemle gereksiz dialoğa girmemesini istedi. Öte yandan Atiba, bu akşam kart görmesi halinde Konyaspor karşılaşmasında cezalı olacak.

Beşiktaş ilk maçı farklı kazanmıştı

Alanyaspor’la Süper Lig tarihinde ikinci kez karşılaşacak olan Siyah-Beyazlılar, ilk maçında rakibini Vodafone Arena’da farklı yenmişti. Siyah-Beyazlılar, 20 Ağustos 2016’daki maçtan; Cenk Tosun (2), Oğuzhan Özyakup ve Olcay Şahan’ın golleriyle 4-1’lik skorla ayrılmıştı.

Ligde son durum

Alanyaspor 17 hafta sonunda 18 puan topladı ve 14. sırada bulunuyor. Bu sezon 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 mağlubiyet alan Antalya temsilcisi son 3 maçından galibiyet çıkartamadı.

Beşiktaş 38 puanla Başakşehir’in hemen arkasında 2. sırada bulunuyor. Geçen hafta Osmanlıspor deplasmanından 3 puanla ayrılan siyah-beyazlılar bu sezon çıktığı 17 maçta 11 galibiyet, 5 beraberlik alırken sadece 1 maçta mağlup oldu.

Kaynak: FANATİK