TEKNOLOJİ: Dikkat! Web tarayıcıları hesap numarınızı otomatik bulabiliyor

Chrome, Safari ve Opera kullananların dikkat etmesi gereken güvenlik açıkları bulundu.

Sadece Firefox’un etkilenmediği güvenlik açığı ile otomatik doldurma yapıldığı taktirde hesap numaralarınız dolandırıcıların eline daha rahat geçiyor.

Finlandiyalı web uzmanı Viljami Kuosmanen, Chrome, Safari ve Operatarayıcılarının otomatik doldurma sistemlerinin web siteleri ile çok fazla bilgi paylaştığını belirledi. İsminiz ve e-posta adresinizi doldurma işini otomatik doldurmaya bıraktığınız zaman tarayıcı gerçek adresinizi, telefon numaranızı ve hatta kredi kartı bilgilerinizi bile yollayabiliyor.

Kuosmanen bulduğu bu açığı hazırladığı küçük web sitesinde çok açık şekilde gösteriyor. Sadece isim ve e-posta adresi isteyen bir form gibi görünen site, eğer formu otomatik doldurursanız haberiniz olmadan neredeyse tüm kişisel bilgilerinizi ele geçiriyor. Kuosmanen’nin yaptığı site ele geçirdiği ham veriyi size geri vererek hangi bilgilerinizin tehlikede olduğunu açıkça ortaya seriyor.

Eğer kişisel bütün verilerinizin çalınmasını istemiyorsanız, web tarayıcılarından alışveriş yaparken gönderilen formları otomatik olarak değil de manuel olarak doldurmanız gerekiyor.

MEDYA HABER