SİYASET: Başbakan Yıldırım: “Teröristin sorgusu devam ediyor…”

Başbakan Yıldırım’dan Reina saldırganı ile ilgili ilk açıklama yaptı. Reina saldırganının yakalanması ile ilgili Başbakan Yıldırım, “Teröristin sorgusu devam ediyor. Bunun arkasındaki iradeyi bulmak lazım” dedi. Erken seçim tartışmalarına da son noktayı koyan Yıldırım,”Seçimler 2019’da planlandığı gibi olacak” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi açıklama yaptı. Yılbaşı gecesi Reina’da 39 kişiyi katleden Ebu Muhammed El Horasani kod adlı terörist Abdulkadir Masharipov’un yakalanması ile ilgili konuşan Yıldırım “Reina saldırısını gerçekleştiren ve birçok insanın hayatını kaybetmesine sebep olan alçak terörist dün yapılan operasyonla ele geçirildi. Şu an sorgulaması devam ediyor. Bununla ilgili birçok detay var ama bu kadarını söylemekle yetinelim. Zamanla gelişmeler hakkındaki bilgiler verilecek. Önemli olan bu alçak saldırının failinin yakalanmış olmasıdır. Bunun arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasıdır. Bu bizim için önemli gelişme olur” dedi.

KILIÇDAROĞLU-BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ

CHP ve MHp liderlerinin görüşmesi ile ilgili de konuşan Yıldırım, “Kılıçdaroğlu-Bahçeli görüşmesine ilişkin bilgim yok, ne konuşacaklar bilmiyorum. Zaten ilk tur görüşmeleri bitti, ama Bahçeli’nin konuşmalarından içerik belli gibi” dedi.

REFERANDUM TARİHİ

Anayasa değişikliği ve referanduma ilişkin de konuşan Yıldırım şunları söyledi: Hiçbir sürpriz yok. AK Parti grubu kaya gibi maşallah 2. turda da gideceğiz, oylarımızı atacağız, Türkiye’nin yeni anayasasını milletin önüne götüreceğiz. MHP ile birlikte gerçekleştirdiğimiz değişikliktir. Meclis süreci tamamlansın referandum tarihi için tereddütümüz yok.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI

Meclisten anayasa geçecek inşallah ikinci turda da birinci turda olduğu gibi ve referanduma gideceğiz. Milletimize bu değişikliği en güzel şekilde anlatacağız ve ondan sonra da yolumuza devam edeceğiz. Seçimler 2019’da planlandığı şekilde olacak. Erken seçim konularını gündeme getirerek ülkedeki istikrar konusunda tereddüt oluşturmaya gerek yok. Vatandaşlarımız, iş alemimiz planlarını yapsınlar, yatırım planlarını ertelemesinler, istikrar devam ediyor. Türkiye ekonomi alanında, istihdam alanında ve kalkınma-büyüme alanında gerekli adımları kararlılıkla atmaya devam edecek.”

FAİZ ARTIRIMI

Dün yapılan Ekonomi Koordinasyon Toplantısı ile ilgili soruya Başbakan Yıldırım, “Dünkü toplantında önceden alınan kararları konuştuk. Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam. Birçok ülkeden iyi durumdayız. Dalgalanmalar geçicidir ve etkileri de sınırlı olacaktır. Reel sektörün ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar devam edecek” diye yanıt verdi. Faiz artırımı ile ilgili de konuşan Yıldırım, “Merkez Bankası bağımsız olduğuna göre o kararı benim açıklamam yanlış olur. Merkez Bankası hangi tedbiri alması gerekiyorsa, o tedbiri almakta tereddüt etmeyecektir” dedi.

Kaynak: MİLLİYET