KÜLTÜR: Vizyondaki filmler

Sinema severlere duyurulur! Soğuk kış günlerinde birbirinden keyifli filmler sizleri bekliyor. İşte bu hafta vizyondaki filmler:

Hep Yek 2
Hep Yek 2

Hep Yek 2
Yönetmen: Orçun Benli
Oyuncular: Gökhan Yıkılkan, Gürkan Uygun, Ulaş Torun
Süre: 96 Dakika
Tür: Komedi
Hep Yek 2’de macera ilk filmde kaldığı yerden devam ediyor. Gürkan (Gökhan Yıkılkan) ile Altan (İnan Ulaş Torun), Cevat Bakır’ın (Gürkan Uygun) eline düşmüştür. İlk filmde kendisine kazık atan Şahin’i öldüren Cevat Bakır, Şahin’in suç ortakları Altan ile Gürkan’ın canını Şahin’in cesedini ortadan kaldırmaları şartıyla bağışlar. Ancak iki kafadar bu işi de ellerine yüzlerine bulaştırdıklarından başlarına ilk filmde olduğu gibi onlarca bela açıp, peşlerine memleketin en psikopat adamlarını takmayı başarırlar.

 

 

 

 

O Kadın
O Kadın

O Kadın (Elle) (CGV ARTHOUSE Filmleri)
Yönetmen: Paul Verhoeven
Oyuncular: Laurent Lafitte, Anne Consigny, Isabelle Huppert
Süre: 130 Dakika
Tür: Gerilim
O başarılı bir iş kadınıdır. Yalnız yaşamakta olduğu evinde gece maskeli bir adam tarafından tecevüze uğrar. Durumu polise anlatır fakat polisin yapabileceği bir şey olmadığını anlar. Yaşadığı olay sonrası gerilim dolu geceler yaşamaya başlamıştır. Evini ve işini bilen tüm çevresinden şüphe etmektedir ve gizlice araştırmaya başlar. Temel İçgüdü’nün yönetmeninden gerilim ve heyecan dolu bir hikaye.

 

 

 

 

Rauf
Rauf

Rauf (CGV ARTHOUSE Filmleri)

Yönetmen: Barış Kaya,Soner Caner
Oyuncular: Alen Hüseyin Gürsoy, Yavuz Gürbüz, Şeyda Sözüer
Süre: 94 Dakika
Tür: Dram
Küçük Rauf’un hikâyesinin anlatıldığı filmde; görünmez bir savaşın gölgesinin düştüğü bir köyde yaşayan 9 yaşındaki küçük Rauf’un, kendini ustasının 20 yaşındaki kızına karşı büyük bir platonik aşkın içinde bulmasıyla başlayan pembeyi arayışının öyküsüdür. Pembe; yaşanması hayal edilen aşkların, huzurla uyanmak istenen sabahların ve barışın rengidir bu öyküde. Rauf, sevdiği kızı mutlu etmek adına başlamıştır pembeyi aramaya. Ancak gri dünyasında çıktığı pembe yolculuğunda, siyahı ve beyazı da öğrenecektir.

 

 

 

Queen of Katwe
Queen of Katwe

Queen of Katwe
Yönetmen: Mira Nair
Oyuncular: Lupita Nyong’o, Madina Nalwanga, David Oyelowo
Süre: 124 Dakika
Tür: Biyografi
Gerçek bir hikayeden uyarlanan film Queen of Katwe, Ugandalı bir kızın satranç ile tanıştıktan sonra hayatının değişimine odaklanıyor. Uganda-Kampala’daki Katwe’nin gecekondusunda yaşayan 10 yaşındaki Phiona ve ailesi için yaşam sürekli bir mücadeledir. Phiona’nın dünyası Robert Katende ile misyonerlik programında tanıştığı gün değişir. Katende futbola antrenörlük yapmakta ve çocuklara satranç oynamayı öğretmektedir. Meraklı Phiona oyunu öğrenir ve oynamaya başlar… Hint kadın yönetmen Mira Nair’in yönetmenliğini üstlendiği film Tim Crothers’ın kitabından William Wheeler tarafından senaryoya uyarlandı. Başrollerinde ise Madina Nalwanga, David Oyelowo ve Lupita Nyong’o yer alıyor.

 

 

 

Sebastian Sevgili Dostum
Sebastian Sevgili Dostum

Sebastian Sevgili Dostum
Yönetmen: Christian Duguay
Oyuncular: Thierry Neuvic, Félix Bossuet, Tchéky Karyo
Süre: 100 Dakika
Tür: Aile
1945 Sonbaharı, savaş bitmiştir. Sebastian 10 yaşına gelmiştir. Sebastian 2 yıldır görmediği Angelina’yı sabırsızlıkla beklemektedir. Genç kadını Alplerin bu küçük köyüne getiren uçak arıza yapar ve dağlarda düşer. Birkaç gün sürdürülen aramalar henüz sonuç vermemiş enkaz bulunamamıştır. Yetkililere göre kurtulan olmamıştır. Tüm kasaba umudunu kaybetse de Sebastian inanmaz ve vakit kaybetmeden Angelina’yı aramak ister. Sebastian’ın dedesinin de umudu vardır ve ona yardım edecektir. Dedesi bölgedeki tek pilotu tanıyordur ve onlara yardımcı olması için pilotu ikna eder. Fakat onu kurtarmadan önce çocuk ve köpeğinin birçok tehlikeye göğüs germesi ve bir sırla karşılaşması gerekecektir. Belle ve Sebastian’ın hayatlarını sonsuza dek değiştirecek bir sır…

 

 

 

Uzay Yolcuları
Uzay Yolcuları

Uzay Yolcuları
Yönetmen: Morten Tyldum
Oyuncular: Michael Sheen, Jennifer Lawrence, Chris Pratt
Süre: 117 Dakika
Tür: Macera
Jennifer Lawrence (Aurora) ve Chris Pratt (Jim) bu heyecanlı aksiyon gerilim filminin başrollerinde yer alıyorlar. Aurora ve Jim, 120 yıl süresince uyuyarak başka bir gezegene gitmekte olan binlerce yolcudan ikisidir. Ancak, uyku kabinleri onları 90 yıl önce uyandırır. Şimdi, ikisi de bu yanlışlığın nedenini bulmak ve binlerce yolcusu ile uzayda ilerlemekte olan gemilerinin kaderini değiştirmek zorundadırlar.

 

 

 

 

Anthropoid
Anthropoid

Anthropoid
Yönetmen: Sean Ellis
Oyuncular: Jamie Dornan, Cillian Murphy, Charlotte Le Bon
Süre: 120 Dakika
Tür: Tarihi
SS generali Reinhard Heydrich’e düzenlenen suikast operasyonu Anthropoid’i konu alan film tarihi gerçeklere dayanıyor. Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde Hitler’in 3. adamı olan Heydrich, Nihai Çözüm projesinin mimarı olarak tarihin en büyük utançlarından birine ön ayak olurken bir yandan da sürgündeki Çekoslavakyalı askerlerin hedefi haline geliyor. Yönetmen koltuğunda Sean Ellis’in oturduğu filmin senaryosu da Ellis ve Anthony Frewin tarafından yazıldı. Filmin başrollerinde ise Cillian Murphy, Jamie Dornan,Harry Lloyd, Toby Jones, Charlotte Le Bon ve Bill Milner yer alıyor.

 

 

 

 

Snowden
Snowden

Snowden
Yönetmen: Oliver Stone
Oyuncular: Shailene Woodley, Melisa Leo, Joseph Gordon-Levitt, Zachary Quinto
Süre: 134 Dakika
Tür: Biyografi
ABD’li bilgisayar uzmanı, eski CIA ve NSA çalışanı Edward Joseph Snowden’ın tüm dünyayı sarsan ve haftalarca gündem olan, gizli belgeleri medyaya ifşa etmesinin gerçek hikayesi… NSA tarafından yürütülen küresel izleme aletlerinin işletme detaylarını, Beş Göz ortaklarını ve birçok ticari ve uluslararası ortaklığı ortaya çıkaran sızıntıların nefes kesen öyküsü.

 

 

 

 

 

Sonsuzluk Ormanı
Sonsuzluk Ormanı

Sonsuzluk Ormanı
Yönetmen
Gus Van Sant
Oyuncular
Naomi Watts, Matthew McConaughey, Ken Watanabe
Süre: 110 Dakika
Tür: Dram
The Sea Of Trees, sevginin kuratarıcı, yıkıcı ve iyileştirici etkisi hakkında derin bir hikaye…
Bunalımlı bir hayatı olan Arthur Brennan, insanların intihar etmek için seçtikleri Japonya’da Fuji Dağı derinliklerindeki gizemli bir ormana gider. Bu sırada Arthur, onunla aynı amaçla orda bulunan ancak başarısız olduktan sonra ormanda kaybolmuş bir adamla karşılaşır. İki adam ormanda ilerlerken kendilerini sorgulayacak, hayatta kalmanın özünü kavrayacaklar.Bu yolculuk Arthur’un, yaşamına ve karısı Joan’la ilişkisine yeni bir gözle bakmasını sağlayacaktır.

 

 

 

 

Çalgı Çengi İkimiz
Çalgı Çengi İkimiz

Çalgı Çengi İkimiz
Yönetmen: Selçuk Aydemir
Oyuncular: Murat Cemcir, Ahmet Kural
Süre: 114 Dakika
Tür: Komedi
Altı yıl önce bulaştıkları mafya tarafından resmi düğün şarkıcılığı görevi icra ettirilen Salih ve Gürkan’ın tehlike ve eğlence dolu maceraları devam ediyor. ‘Çalgı Çengi İkimiz’ de sevdiği kızla evlenmek için mafyadan ayrılmak isteyen Salih ve kuzeni Gürkan’a bunu gerçekleştirmeleri için tek bir şart sunulur. Gittikleri düğündeki nikah memurunu kaçırmaları emredilen ikilinin başına hiç beklenmedik ve birbirinden ilginç olaylar gelecektir.

 

 

 

 

Aşıklar Şehri
Aşıklar Şehri

Aşıklar Şehri
Yönetmen: Damien Chazelle
Oyuncular: Emma Stone, J. K. Simmons, Ryan Gosling
Süre: 128 Dakika
Tür: Romantik
Film her şeyin başladığı Los Angeles’da bir otobanda başlıyor. Trafiğin sıkışık olduğu bir gün, kibirli bir korna sonucunda, hayatlarında yön bulmaya çalışan Sebastian ve Mia tanışıyor. İkisi de imkânsıza yakın olan hayallerine odaklanmışlardır. Sebastian 21. Yüzyılda insanların geleneksel jazz müziğini umursamasını sağlamaya çalışmakta, Mia ise sadece kesintisiz bir oyuncu seçmesinde şansını denemek istemektedir. Ancak ikisi de yalnız bir şekilde bekledikleri sıçramayı yapacaklarını beklememektedir. Yapabildikleri asıl sıçrama birbirlerine karşı, sanatsal düşlerinin içine olur. Bu birleşim tabiatının gerektirdiği gibi bir sinematik dünya yaratarak, bizi ışık, renkler, ses, müzik ve sözler ile yakalamaya çalıştığımız mutluluğa ve asla aşamadığımız tutkuların kalp kırıklıklarına, hayran verici bir yolculuğa çıkarır. Sinema efsaneleri arasına girebilecek Aşıklar Şehri, yönetmen Chazelle’in beyaz perdeye aktardığı, insanın en özel bölgesine girerek, samimi ilişkilerin anlatıldığı, kişisel hayallerin ve kararların kaderle kesiştiği, gerçek ancak büyülü bir evren.

 

 

 

 

Çin Seddi
Çin Seddi

Çin Seddi
Yönetmen: Yimou Zhang
Oyuncular: Willem Dafoe, Andy Lau, Tian Jing, Pedro Pascal, Matt Damon
Süre: 104 Dakika
Tür: Gizem
Dünyaca ünlü yıldız Matt Damon’ın başrol oynadığı ve günümüzün en başarılı görsel tasarımcılarından Zhang Yimou’nun yönetmenliğini üstlendiği (Hero, House of Flying Daggers) Çin Seddi filmi, dünyanın en ikonik yapısı üzerinde, seçkin bir asker gücü tarafından insanlığı korumak için sergilenen cesur bir direniş hikayesini konu alıyor. Yimou’nun ilk İngilizce yapımı olan Çin Seddi, tamamı Çin’de çekilen ilk en büyük film olma özelliğini taşıyor. Filmin diğer oyuncuları arasında Jing Tian, Pedro Pascal, Willem Dafoe ve Andy Lau da yer alıyor.

 

 

 

 

Kurbağa Krallığı 2: Buz Macerası
Kurbağa Krallığı 2: Buz Macerası

Kurbağa Krallığı 2: Buz Macerası

Yönetmen: Chang Guangxi
Süre: 87 Dakika
Tür: Animasyon
Yağmur, kraliyet düğününden kaçıp Boogie ile birlikte banliyöye yerleşir ancak başkentteki bir seri patlamanın ardından Kurbağa Krallığa geri döner. Bu büyük panik içerisinde halk şehirden kaçmaya çalışırken, bir bukalemun “Kristal Kurbağa artık Kurbağa Krallığı korumuyor! Sonumuz yakın!” yazılı bildiri dağıtmaktadır. Kurbağa Prenses, damat Yağmur’un düğünden kaçışı için hala öfkelidir. Kurbağa Kral ise kızına Kristal Kurbağa’nın tehlikede olduğunu söyler.

 

 

 

 

 

 

Şeytanın Oğlu
Şeytanın Oğlu

Şeytanın Oğlu
Yönetmen: Brad Peyton
Oyuncular: Carine van Houten, David Mazouz, Mark Steger, Aaron Eckhart
Süre: 91 Dakika
Tür: Korku
Kendisini bir anda dış dünyadan izole ederek eski dillerde konuşmaya başlayan 11 yaşındaki oğlu Cameron’ın bu belirtileri karşısında dehşete kapılan Lindsay, oğlunun içine şeytan girdiğini anlayınca Vatikan temsilcisinin yönlendirmesiyle Dr. Seth Ember’a ulaşır. Gizemli bir geçmişi olan doktor, tekerlekli sandalyeye mahkum, tanrıya inanmayan ve çok farklı yöntemlerle çalışan eski bir bilim adamıdır. Cameron’ın bilinçaltına girip en az şeytanınki kadar vahşi bir yöntemle onunla yüzleşecek ve Cameron’ı hayata döndürecektir. Eğer bu yöntem işe yaramazsa oğlunun ölecek olması ihtimali Lindsay’i dehşete düşürse de doktora güvenmekten başka çaresi yoktur.

 

 

 

 

Assassin's Creed
Assassin’s Creed

Assassin’s Creed

Yönetmen: Justin Kurzel
Oyuncular: Jeremy Irons, Marion Cotillard, Michael Fassbender
Süre: 116 Dakika
Tür: Aksiyon
Devrim yaratan yepyeni bir teknoloji ile Genetik hafızası ortaya çıkarılan Callum Lynch (Michael Fassbender) 15. Yüzyıl İspanya’sında atalarından olan Aguilar’ın maceralarını deneyimler. Callum gizemli bir topluluk olan Suikastçi soyundan geldiğini keşfeder ve günümüzde de var olan güçlü Templar organizasyonunu alt etmek için geçmişindeki bilgi ve tecrübeyi kullanır.

 

 

 

 

 

 

Dönerse Senindir
Dönerse Senindir

Dönerse Senindir
Yönetmen: Erol Özlevi
Oyuncular: İrem Sak, Murat Boz, Yasemin Allen
Süre: 109 Dakika
Tür: Romantik
Murat Boz’un bir reklam fotoğrafçısı olan Mehmet’i oynadığı filmde, Yasemin Allen Mehmet’in sevgilisi Selin, İrem Sak ise arkadaşı Defne karakterini canlandırıyor. Mehmet’in ( Murat Boz ), hayatının aşkı Selin’den ( Yasemin Allen ) ayrıldıktan sonra, onu geri kazanmak için Defne ( İrem Sak ) ile işbirliği yapması ile başlayan hikaye, sürprizlerle devam edecektir.

 

 

 

 

 

 

Florence Foster Jenkins
Florence Foster Jenkins

Florence Foster Jenkins
Yönetmen: Stephen Frears
Oyuncular: Hugh Grant, Meryl Streep
Süre: 111 Dakika
Tür: Biyografi
Oscar’lı oyuncu Meryl Streep ve Hugh Grant’ın başrolde olduğu film, “dünyanın en kötü şarkıcısı” olarak bilinen Florence Foster Jenkins’in, duygusal, eğlence dolu ve ilham verici gerçek hikayesine odaklanıyor. New York’da bir mirasyedi olarak lüks bir yaşam süren Florence’ın (Meryl Streep) hayattaki en büyük tutkusu müziktir ve daima ünlü bir şarkıcı olma hayalini kurmuştur. Fakat bunu başarmak için önemli bir eksiği vardır: Güzel bir ses! Her şeye rağmen ilk konserini vermeye hazırlanan Florence’ın “acı gerçeğe” karşı zorlu yolculuğundaki en büyük destekçisi ise, kocası ve aynı zamanda menajeri olan St Clair Bayfield’dır (Hugh Grant). Usta yönetmen Stephen Frears imzalı, 30 milyon dolar bütçeli filmde Meryl Streep ve Hugh Grant’a The Big Bang Theory dizisinin yıldızı Simon Helberg ve yükselen oyuncu Rebecca Ferguson eşlik ediyor. Filmin müzikleri ise Oscar ödüllü Alexandre Desplat’a ait.

 

 

 

 

Gizli Güzellik
Gizli Güzellik

Gizli Güzellik
Yönetmen: David Frankel
Oyuncular: Naomie Harris, Helen Mirren, Kate Winslet, Will Smith, Edward Norton, Keira Knightley
Süre: 97 Dakika
Tür: Dram
New Line Cinema, Village Roadshow Pictures ve Warner Bros. Pictures, merakla beklenen dram filmi ‘Gizli Güzellik/Collateral Beauty’yi Oscarlı yönetmen David Frankel’ın (“Dear Diary,” “The Devil Wears Prada”) yönetimiyle sunuyor. New York’ta başarılı bir reklamcı, kişisel bir trajedi yaşar ve bu onun bütün hayatını etkiler. iş arkadaşları ise onu yaşadıklarıyla yüzleştirmek için şaşırtıcı ve derinlemesine etkileyici bir plan yaparlar. ‘Gizli Güzellik/Collateral Beauty’in tümü yıldızlardan oluşan oyuncuları şöyle sıralanıyor: Will Smith (“Suicide Squad,”), Edward Norton (“Birdman or [The Unexpected Virtue of Ignorance]”), Keira Knightley (“The Imitation Game”), Michael Peña (“The Martian”), Naomie Harris (“Spectre”), Jacob Latimore (“The Maze Runner”), Oscar Ödüllü Kate Winslet (“The Reader,” “Steve Jobs”) ve Oscar Ödüllü Helen Mirren (“The Queen,” “Trumbo”).

 

 

 

 

Kartopu Savaşları
Kartopu Savaşları

Kartopu Savaşları
Yönetmen: François Brisson,Jean-François Pouliot
Süre: 82 Dakika
Tür: Animasyon
Küçük bir köyde yaşayan bir grup çocuk, kış tatilinde eğlenmek için bir büyük bir kartopu savaşı yapmaya karar verirler. 11 yaşındaki Luke ve Sophie, iki ayrı grubun lideri olurlar. Sophie ve arkadaşları karşı taraftan korunmak için bir kale inşa ederler. Tatil sonunda kaleyi kim ele geçirirse, kazanan taraf o olacaktır. Eğlenceyle başlayan masum savaş yavaş yavaş kendini ciddi bir kavgaya bırakır. Çocuklar en sonunda birbirleriyle savaşmayı bırakıp hep beraber kaleye saldırmaya karar verdiklerinde eğlence geri gelecektir. Bu kış çocukluğunuza dönmeye hazır olun! 23 Aralık’ta Sinemalarda…

 

 

 

 

 

Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi
Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi

Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi

Yönetmen: Gareth Edwards
Oyuncular: Felicity Jones, Ben Mendelshon, Mads Mikkelsen
Süre: 133 Dakika
Tür: Bilim Kurgu
Epik macera Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi, Lucasfilm’in yeni ara dönem filmlerinden ilki. Bir grup beklenmedik kahraman, İmparatorluğun en büyük imha silahı olan Ölüm Yıldızı planlarını çalma görevi için bir araya gelir. Star Wars zaman tünelindeki bu kilit olay, sıradışı şeyler yapmayı seçen sıradan insanları bir araya getirir ve bu şekilde kendilerinden daha büyük bir amacın parçası haline gelirler.

 

 

 

 

 

 

Görümce
Görümce

Görümce

Yönetmen: Kıvanç Baruönü
Oyuncular: Zeynep Kankonde, Buğra Gülsoy, Eda Ece, Gupse Özay
Süre: 110 Dakika
Tür: Komedi
Yeliz fazlaca düşkün olduğu erkek kardeşi Ahmet’le mutlu mesut yaşamaktadır. Fakat Ahmet bir kıza aşık olup evlenme teklifi edince dünyası başına yıkılır. Aman canım ne olacaktır, şimdiye kadarki kız arkadaşlarını ayırdığı gibi bunları da ayırabilir. Yeliz, arkadaş grubuyla kafa kafaya verip ayırma planlarına başlar. Bir tarafta Yeliz, bir tarafta Deniz ve her şeyden habersiz Deniz’i ablasının tuzaklarından korumaya çalışan Ahmet’i türlü komik maceralar beklemektedir… Gupse Özay, Deliha’dan sonra Görümce’de de bir kez daha hem filmin senaryosunu yazdı; hem başrolünü oynadı. Oyuncu kadrosunda Buğra Gülsoy, Eda Ece, Zeynep Kankonde, Danilo Zanna, Özlem Tokarslan, İnci Pars, Dilşah Demir, Özlem Öçalmaz’ın ve sürpriz isimlerin rol aldığı filmin yönetmeni ise Kocan Kadar Konuş filmlerinden tanıdığımız Kıvanç Baruönü.

 

 

 

 

Müttefik
Müttefik

Müttefik
Yönetmen: Robert Zemeckis
Oyuncular: Marion Cotillard, Jared Harris, Brad Pitt, Lizzy Caplan
Süre: 124 Dakika
Tür: Aksiyon
1942 yılında Kuzey Afrika’da düşman hattında ölümcül bir görevde savaşan Fransız direniş savaşçısı Marianne Beausejour (Cotillard) ile karşılaşan istihbarat subayı Max Vatan (Pitt)’in hikayesini konu alıyor. Marianne ve Max Londra’da tekrar bir araya geldiklerinde ilişkileri savaşın yoğun baskısıyla tehlikeye girer.

 

 

 

 

 

 

Dağ II
Dağ II

Dağ II
Yönetmen: Alper Çağlar
Oyuncular: Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Atılgan Gümüş, Ahu Türkpençe, Emir Benderlioğlu, Murat Serezli
Süre: 135 Dakika
Tür: Macera
4 Kasım’da sinemalarda olacak olan DAĞ II; sınır ötesi, gizli operasyonlara gönderilen, yedi kişilik bir tim, ‘Fırtına Getiren’in öyküsü. İlk DAĞ filminden altı sene sonra başlayan filmde, iki can dostu Oğuz ve Bekir, ilk saha görevlerinde Irak’ta barbarlığın hüküm sürdüğü yerlere girerler. Görevleri; IŞİD tarafından infaz edilecek olan gazeteci Ceyda Balaban’ı kurtarmak ve bölgeden çıkarmak. Askerliğin doğasını ve savaşın merhametsizliğini inceleyen filmde, Oğuz ve Bekir’in altı sene süresince Bordo Bereli olmak için eğitimlerini, ve dahil oldukları tim “Fırtına Getiren”in diğer mensuplarının efkarlı öykülerine şahit olacağız. Masum çığlıkların yankılandığı topraklarda, felaket ve destan arasındaki çizgide, 7 bordo bereli ölümle dans edecek.