BEŞİKTAŞ: Bir kitap karşılığında ücretsiz bilet

Sanat severlerin dikkatine! Hem sanatsal bir akşam geçirmek hem de başkalarına faydalı olabilmek için harika bir fırsat. Üç Kız Kardeş oyununa yanınızda getireceğiniz en az bir kitap karşılığında ücretsiz olarak girebilirsiniz. Biletler koltuk sayısıyla sınırlıdır… Ücretsiz biletinizi 10 Ocak 2017 tarihinden itibaren Akatlar Kültür Merkezi gişesinden alabilirsiniz.

Üç Kız Kardeş
Hayal Perdesi

17 Ocak 2017
Saat 20:30
Akatlar Kültür Merkezi

Yazan: Anton Çehov
Çeviren: Ataol Behramoğlu
Uyarlayan ve yöneten: Aleksandar Popovski Dramaturji: Dubravko Mihanovic
Yardımcı yönetmen: Luca Cortina
Sahne tasarımı: Sven Jonke
Müzik: Barış Manisalı
Kostüm tasarımı: Taciser Sevinç
Işık tasarımı: Mustafa Dinç
Koreografi: Handan Ergiydiren
Asistan: Verda Zincirkıran
Oynayanlar: Özge Özder, Alayça Öztürk, Selin İşcan, Tuba Karabey
Dış Ses: Levend Öktem, Reha Özcan, Sermet Yeşil, Sercan Gidişoğlu, Can Şıkyıldız

Üç kız sınırda bekliyor… Dünya haritasında bir zamanlar çizilmiş hayali bir çizgiyi geçmek için sabırsızlanırken; daha güvenli bir dünyanın vaat edildiğini düşündükleri Avrupa’ya girmek için beklerken sözler dile gelir. Aslında kızlar Berlin’e gitmek isteyen oyunculardır; kendilerine Üç Kız Kardeş provası yapacakları güvenli bir yer aramaktadırlar. Böylelikle Maşa, Olga ve İrina iki ülkenin sınırları arasındaki boşlukta canlanır. İki medeniyetin sınırları arasındaki uzamda, özel ve teatral olanın, belgesel ve kurgu olanın, deneyimlenmiş ve hayali olanın arasında hayat bulurlar. Kendi kişisel deneyimleri, üç kız kardeşin hayatıyla o kadar iç içe geçer ki, bahsettikleri yangın, savaşın mahvettiği doğuda bir ülkede mi yoksa uzun yıllar önce bir Rus kasabasında geçen oyunda mı olmuştur emin olamayız. Aradaki benzerlikler çoktur, beklemek kadar yalnızlık da sabittir. Avrupa’ya ulaşan, o yolculuğu yapan ve bekleyen, umut eden ve çabalayan göçmenler, Çehov’un karakterleriyle konuşma şansını elde ederler. Onlara kaygı ve kırılganlık, güç ve hayallerle dolu sözcükleri söylerler.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da Edinburgh Festival Fringe’e katılan Hayal Perdesi, izleyiciye ödüllü Makedon yönetmen Aleksandar Popovski’nin yenilikçi rejisiyle Sven Jonke’nin çağdaş sahne tasarımını birleştiren, alışılmışın dışında bir Üç Kız Kardeş sunuyor.

Hayal Perdesi ve İstanbul Tiyatro Festivali ortak yapımı olan Üç Kız Kardeş, altı aylık bir ön çalışmanın ardından Türk, Makedon, İtalyan ve Hırvat sanatçıların bir araya gelmesi sonucu sahneye taşındı. Tiyatro alanında ülkemizde eşine az rastlanır çok kültürlü bir buluşmanın ürünü olan yapım, İstanbul Tiyatro Festivali’nin ardından 7-17 Temmuz 2016 tarihlerinde dünyaca ünlü Avignon Off Festivali programında Fransa’da sahnelendi. Eleştirmenlerden övgüler alarak festivalden dönen Üç Kız Kardeş İstanbul’da sezona başlıyor!

Üç Kız Kardeş
Üç Kız Kardeş