KÜLTÜR: Kültür ve sanatın kalbi BKS’de atıyor!

Karların eridiği, güneşli bir haftasonuna başlarken BKS’nin sanat dolu etkinlik programını kaçırmayın! İşte Beşiktaş Kültür Sanat’taki etkinlikler:

SERBEST KONULU RESİM YARIŞMASI SERGİSİ

SERBEST KONULU RESİM YARIŞMASI SERGİSİ
SERBEST KONULU RESİM YARIŞMASI SERGİSİ

 

“Engelli Çocuklar İçin Serbest Konulu Resim Yarışması Sergisi” 7-31 Ocak 2017 tarihlerinde Beşiktaş Çağdaş’ta… Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi tarafından düzenlenen Engelli Öğrencilere Yönelik Türkiye Geneli Resim Yarışması’na 66 ilden katılım sağlandı. Seçici kurul aldığı kararla yarışmaya katılan 2372 engelli öğrenciyi birinci seçti. Ayrıca Türkiye genelinden 30 öğrenci öğretmeniyle birlikte Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi’nde yaz kampına katıldı. Yarışmaya katılan eserlerden oluşan sergi 7 Ocak 2017 Cumartesi günü Beşiktaş Çağdaş sanat galerisinde açılıyor. Beşiktaş Belediyesi, Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi ve Doğapark işbirliğiyle düzenlenen “Engelli Çocuklar İçin Serbest Konulu Resim Yarışması Sergisi” 31 Ocak 2017 tarihine kadar açık kalacak.

 

 

 

YETERSİZ BAKİYE

YETERSİZ BAKİYE
YETERSİZ BAKİYE

 

Kahkakayı hüzünle yaşamak isteyenler için… Gergedan Yapım, yazan ve yöneten: Murat Kürüz, yapımcı: Cengiz Şahin, Aygül İleri, ışık tasarım: Baransel Gürsoy, oyuncular: Hakan Yılmaz, Hande Subaşı, Turgut Tunçalp, Eylül Öztürk… Günümüz hastalığı olan sınıf atlamayla ile yüzleşmeye hazır mısınız? Namus, kutsal aile, kutsal birliktelik, ailenin mahremiyeti, evimiz, canımız, pembe panjurlu yuvamız gibi kavramlar bir anda domino taşı gibi devriliyor. Çünkü bu kavramlar, tüketme ve sınıf atlama hastalığına yenik düşüyorlar.

 

 

 

 

BEN ORHAN VELİ

BEN ORHAN VELİ
BEN ORHAN VELİ

Orhan Veli Kanık’ın kısıtlı yaşamına sığdırdığı unutulmaz şiirlere, dünya görüşüne, yazılarına, öykülerine, aşklarına, dostluklarına ve çile dolu hayatına bir ağıt… Tiyatro Kumpanyası, uyarlayan ve yöneten: Kemal Kocatürk, müzik: Ayça Kocatürk, dekor ve kostüm: Sırrı Topraktepe, ışık: Aslı Atasoy, Oynayanlar: Kemal Kocatürk, Ozan Sevin, piyano: Ayça Kocatürk. Usta oyuncu Kemal Kocatürk’ten bir unutulmaz portre daha. “Ben Orhan Veli”; Orhan Veli Kanık’ın kısıtlı yaşamına sığdırdığı unutulmaz şiirlere, dünya görüşüne, yazılarına, öykülerine, aşklarına, dostluklarına ve çile dolu hayatına bir ağıt niteliğinde. Oyunda, Orhan Veli’nin hiç bilinmeyen yanlarını ortaya çıkarırken fikirlerinin bugünü nasıl kucakladığına şaşkınlıkla şahit olacağız. Yazılarını adeta bugün kaleme alınmışçasına sıcak ve hararetli bulduğumuzda, aslında onun ne kadar ileri görüşlü biri olduğunu anlayacağız. Geçen zamanın ülkemiz değerlerinden, kültüründen ve insanından neler çaldığına hep birlikte üzülürken, geleceğin reçetesinin de aslında nerede gizli olduğunu keşfedeceğiz. “Bir Garip Orhan Veli” adıyla yıllarca Orhan Veli’yi oynayan ve adeta onunla özdeşleşen, unutulmaz usta oyuncu Müşfik Kenter’in anısına Orhan Veli’nin 100. doğum yılı eşlik edecek.