SİYASET: CHP’li vekilin müebbet hapsi istendi

MİT’e ait yardım TIR’larının görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin davada savcı mütalaasını açıkladı. CHP’li Enis Berberoğlu için müebbet hapis, Can Dündar ve Erdem Gül için 5-10 yıl arasında hapis cezası istedi.

MİT’e ait yardım TIR’larının görüntülerinin yayınlanmasına ilşkin Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve CHP’li milletvekili Enis Berberoğlu’nun yargılandığı davanın duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanıklar Enis Berberoğlu, Erdem Gül ile avukatlar katıldı.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yeşilkaya, sanıklar Can Dündar, Erdem Gül ve Enis Berberoğlu hakkında “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası talep etti. Mütalaada Enis Berberoğlu’nun ayrıca “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. Kaynak: Milliyet