KÜLTÜR: Yarıyılda sanat molası başlıyor!

Sakıp Sabancı Müzesi sömestr tatilinde 2005-2010 yılları arasında doğan tüm çocukları eğitici ve eğlenceli atölye programlarına davet ediyor. Çocuklar farklı aktivitelerle içlerindeki sese, İstanbul’un söylediklerine, enstrüman seslerine odaklanacak, başyapıtları üzerinden sanatçıları anlamaya çalışacak, ritmlerle bendenlerini ve enerjilerini kontrol etmeyi öğrenecek, rengârenk kumaşlar, iplikler, kurdeleler yardımıyla kendi bez bebeklerini tasarlayacaklar.
DİNLEME SANATI
Dinleme atölyesinde çocuklar, kendilerini, yaşadıkları şehri, doğayı, masalı, müziği, kısacası sesten oluşan dünyayı dinlemeyi deneyimleyecekler. Masal anlatımı ile başlayan her dersin sonunda çocuklar, dinlediklerinden yola çıkarak doğaçlamalar yapacak.
Kendini Dinlemek
Bu atölye çalışmasında çocuklar kendi içlerindeki sese kulak verecek, düşüncelerini izleyecek ve nefes teknikleri ile tanışarak bedenlerinin dilini anlamaya çalışacak. Müzisyen Asena Akan’ın eşliğinde gerçekleştirilecek atölye çalışması sonunda çocuklar doğaçlama hareketlerle kendi figürlerini oluşturacaklar.
Müziği Dinlemek
Bu atölye çalışmasında ses çıkaran malzemeler birer enstrüman olarak kullanılarak doğaçlama performanslar gerçekleştirilecek. Müzisyen Asena Akan’ın eşliğinde gerçekleştirilecek atölyede çocuklar seslerin bir araya gelişinden doğan uyumu deneyimleyecek.
Şehri Dinlemek
Bu atölye çalışmasında çocuklar yaşadıkları şehrin, İstanbul’un söylediklerine kulak verecek, Boğaz’dan geçen geminin, uzakta uçan martının, yürüyen karıncanın, suya düşen taşın sesini duymaya çalışacaklar. Ressam ve Enstalasyon Sanatçısı Didem Erbaş eşliğinde gerçekleştirilecek atölyede seslerden oluşan hikâyelerle sesli şehir enstalasyonları yapılacak.
Sesi Dinlemek
Bu atölye çalışmasında duyulan seslerle ilgili farkındalık geliştirilmesi hedeflenmektedir. Performans Sanatçısı Dila Yumurtacı’nın eşliğinde gerçekleştirilen atölyede bedensel farkındalıkla şekillenen hareketlerle performanslar hazırlanacak.
DANS ATÖLYESİ
Bu atölye çalışmasında çocuklar, bedenlerini tanımayı, ritmi, enerjilerini kontrol edebilmeyi ve koordinasyonu öğrenecek, dengeyi, beden dilini, kaslarını nasıl kullanmaları gerektiğini keşfederken, dansla tanışacaklar. Birbirinden güzel enerjik ve ritmik parçalarda hem eğlenecek hem de hareketi yönetebilmenin tadını çıkaracaklar. Bu atölye çalışmasında çocuklara Sosyal Latin Danslar Federasyon Antrenör ve Hakemi Damla Birdal ve Zumba Kids Uzman Eğitici Atakan Uğurlu eşlik edecek.
BEZ BEBEK MASALLARI
Bu atölye çalışmasında çocuklar basit dikiş öğelerini tanıyarak rengârenk kumaşlar, iplikler ve kurdelelerle kendi bez bebeklerini tasarlayacak ve onlara birer isim vererek hikâye yazacaklar.
BAŞYAPITIM BEN
Atölye çalışmasının ilk aşamasında çocuklar, başyapıtları üzerinden sanatçıları anlamaya çalışacak, sanatçının ruhuna ve zihnine ulaşmanın yollarını arayarak bir başyapıtın ortaya çıkma nedenlerini keşfedecekler. Atölye çalışmasının ikinci aşamasında ise çocuklar kendi içlerindeki ilhama, yaratıcılığa ve potansiyele ulaşacakları farkındalık oyunları oynayacak ve kendilerinden yola çıkarak başyapıtlarını hazırlayacaklar. Bu çalışmada çocuklara Pedagog Sibel Şengül, Ressam Enis Malik Duran ve Heykeltıraş Gülen Eren eşlik edecek.