KÜLTÜR: Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu

Çocuklar için harika bir eğitim programı. S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi Kitap Sanatları Koleksiyonu eğitim programları 2016-2017 eğitim öğretim yılında da devam ediyor. Atölye çalışmalarına anaokulundan liseye kadar tüm öğrenciler katılabiliyor.
Hafta İçi Okul Programları
Ben ve Çizgiler / Anaokulları

Bu atölye çalışmasında çocuklar, kitap süsleme sanatının temel kuralları olan örüntü ve simetri konusunda eğlenceli keşifler yapacak. Etkinlik kapsamında doğadaki simetri ve örüntüye dikkat çekilen oyunlar oynayacaklar, çizgi çalışmaları yapacaklar ve kendi isimlerinin ilk harflerinden oluşan bir sayfayı süsleyecekler.
Karalama Sayfası / İlkokul 1 ve 2. Sınıf
Bu atölye çalışmasında çocuklar, hattatların kullandıkları yazı takımları ile yazı yazma deneyimi yaşayacak, isli mürekkep ve kamış kalemler kullanarak kendi karalama sayfalarını hazırlayacak ve süsleyecekler.
Kitap Sanatının Dijital Hikâyeleri / 3. Sınıf ve üzeri
SSM, Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu’na getirdiği teknolojik yeniliklerle kitap sanatlarını çocuklar ve gençler için daha eğlenceli bir hale getirdi. Çocuklar, hazırlanan videolarda kitap sanatlarının inceliklerini izleyecek, dijital masada yazıyla oluşturulmuş figürlere dokunabilecek. Tablet bilgisayarlar için tasarlanmış bir minyatür dünyasının içine girecekler. Kendilerine sorulan soruların yanıtlarını hareketli minyatürlerde bulacak ve tablet üzerinde kendi sayfalarını hazırlayarak bu eğlenceli güne ait bir anı yaratacaklar.
Hafta Sonu Programları
Ben ve Çizgiler / 2009 – 2011

Bu atölye çalışmasında çocuklar, kitap süsleme sanatının temel kuralları olan örüntü ve simetri konusunda eğlenceli keşifler yapacak. Etkinlik kapsamında doğadaki simetri ve örüntüye dikkat çekilen oyunlar oynayacaklar, çizgi çalışmaları yapacaklar ve kendi isimlerinin ilk harflerinden oluşan bir sayfayı süsleyecekler
Kitap Sanatının Dijital Hikâyeleri / 2007 – 2008 / 2005 – 2006 / 2003 – 2004
SSM, Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu’na getirdiği teknolojik yeniliklerle kitap sanatlarını çocuklar ve gençler için daha eğlenceli bir hale getirdi. Çocuklar, hazırlanan videolarda kitap sanatlarının inceliklerini izleyecek, dijital masada yazıyla oluşturulmuş figürlere dokunabilecek. Tablet bilgisayarlarla görünmeyen bir minyatür dünyanın içine girecekler. Kendilerine sorulan soruların yanıtlarını hareketli minyatürlerde bulacak ve tablet üzerinde kendi sayfalarını hazırlayarak bu eğlenceli güne ait bir anı yaratacaklar. Ayrıca hattatların kullandıkları yazı takımları ile yazı yazma deneyimi yaşayacak, isli mürekkep ve kamış kalemler kullanarak kendi karalama sayfalarını hazırlayacak ve süsleyecek.