KÜLTÜR: Çocuklar Feyhaman Duran’ın Sanatı ile Tanışıyor!

Çocuklar için harika bir sanat atölyesi programı! Sabancı Holding’in katkılarıyla ve İstanbul Üniversitesi işbirliği ile S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nde “Feyhaman Duran. İki Dünya Arasında” sergisi 12 Ocak 2017 günü ziyarete açıldı. Sergi kapsamında, SSM Çocuk Atölyeleri, çocukları Feyhaman Duran’ın sanatıyla tanıştırıyor. Çocuklar, resim sanatının portre, manzara ve ölü doğa türlerini eğlenceli ve yaratıcı atölye çalışmaları ile öğreniyor, dönemin Türkiyesi’nde resim sanatının yolculuğuna tanık oluyorlar. Tablolarda ışığın doğayla, rengin ışıkla buluştuğu izlenimcilik akımını deneyimliyorlar.
Haftaiçi okul gruplarının katılacağı atölye çalışmaları günde 4 atölye olmak üzere 10.00 – 15.00 arasında gerçekleştirilecek. Haftasonu bireysel katılıma açık olan atölye çalışmaları ise 11.00 – 13.00 ve 14.00 – 16.00 olmak üzere günde 2 kez ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.
Hafta içi Okul Grupları

Kara Kalem Renkli Dünya / Okullar için tüm yaş gruplarında
Feyhaman Duran’ın karakalem manzaraları çocukların elinde renklenecek, resimlere ekleyecekleri karakterlerle yaşayan manzaralara dönüşecek.

Haftasonu Bireysel Programlar

Düşünen Portreler / Ocak ayında tüm yaş gruplarında
Bir tablonun içinde öylece duran bir insanın aklından neler geçer? Çocuklar, bu eğlenceli sorunun peşine düşecek ve düşüncelerden oluşan bir portre çizecekler.
Portre Defteri / Şubat ayında tüm yaş gruplarında
Bir portre sadece gülümser ya da düşünceli bir şekilde uzaklara mı bakar? Bu atölye çalışmasında çocuklar, farklı duygulara sahip, farklı bakışlarda ve duruşlarda portre kombinasyonları yapacaklar.
Yarım Kalan İşler / Mart ayında tüm yaş gruplarında
Birisinin burnu başkasında nasıl görünür? Gözlerin devamı nasıl gelir? Bu atölye çalışmasında çocuklar, tablolardan aldıkları ayrıntıları kendi tarzlarında tamamlayarak farklı karakterler tasarlayacaklar.
Gölgelerin Masalı / Nisan ayında tüm yaş gruplarında
Feyhaman ve Güzin’in Karagöz ve Hacıvat figürlerinden ilham alan çocuklar, kendi gölge karakterlerini tasarlayacaklar. Atölyede kurulacak gölge sahnesinde karakterlerini dillendirecekler.
Modelim Bir Kuzu Olursa / Mayıs ayında tüm yaş gruplarında
Sadece insanların mı portresi çizilir? Bu atölye çalışmasında çocuklara sevimli hayvan dostlarımız modellik yapacak.
Ressamın Minyatür Dünyası / Haziran ayında tüm yaş gruplarında
Feyhaman’ın geniş dünyası küçük ellerde küçücük bir kutuya sığdırılsa nasıl olurdu? Çocuklar Feyhaman Duran’ın evinin ya da atölyesinin maketlerini hazırlarken ressamın dünyasına daha yakından bakacaklar. Tabloları, eşyaları, sanat malzemelerini minyatür boyutlara indirirken detaylara dikkat kesilecekler.
Manzaradan Portreler / Temmuz ayında tüm yaş gruplarında
Bir portre düşünün ki içinde manzara da olsun. İki resim türünü tek bir çalışmada birleştirecek olan çocuklar, rengarenk manzaralardan oluşan portreler tasarlayacaklar. “Hikâye Anlatıcıları ile Galeri Buluşmaları”nda profesyonel anlatıcıların gerçekleştireceği canlı performanslarla çocuklar ve aileleri ayda bir kez Feyhaman Duran’ın evinde buluşacak.