KÜLTÜR: Bebekli ailelere, özel bir sanat deneyimi

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, Turkcell Platinium Pusetli Aileler Etkinliği, ailelere bebekleri ile birlikte ilk müze deneyimlerini yaşatmaya Feyhaman Duran – İki Dünya Arasında Sergisi’nde de devam ediyor. Bebekli ailelere, özel bir sanat deneyimi yaşatmayı amaçlayan program, eğitmen eşliğinde sergi turu, renkler, yüzler, çiçekler ve meyvelerle oynanacak oyunlar ve bebeklere duyusal deneyimler yaşatacak atölye çalışmalarından oluşuyor.
0-11 ay
0-11 aylık bebeği olan annelerle çalışmanın hedefi, annelerin sergiyi bir rehber eşliğinde, bebeklerinden ayrılmadan gezebilmeleridir. 30 dakikalık programda sergide seçilen eserlerin önünde eğitmenle birlikte incelemeler yapılarak, bebeklerde renklerin, ışığın, şekillerin, sesin, görüntülerin ve müze atmosferinin yarattığı etki gözlenir.
12-36 ay
60 dakikalık programda anne ve bebeğe eğitmen eşliğinde sergi gezisi yaptırılır. Tur sırasında, sergilenen eserlerde renk, şekil, yüz ifadeleri gibi kavramlara dikkat çekilir. Turun ardından hep birlikte renkli oyunlar oynanarak, farklı yüz ifadelerini resim çalışması ile deneyimledikleri bir atölye çalışması yapılır.
Etkinlik ücretsizdir.
Ocak Ayı Etkinlik Tarihleri
12 Ocak Perşembe
28 Ocak Cumartesi