AKTÜEL: Salebiyle içinizi ısıtacak 8 mekan

Bol tarçınlı ve muhteşem kokusuyla salep en sevilen kış içecekleri arasında yer alıyor. İşte içinizi ısıtacak salepi içebileceğiniz en iyi mekanlar

Havalar soğumaya başladığı zaman sıcacık mekanlar ve sıcak içecekler baş taçımız olur. Kış aylarında en çok sevdiğimiz şeylerin başında şüphesiz içimizi ısıtan, keyif veren içecekler geliyor. Kış aylarında vazgeçilmez içeceklerden biri olan salep bol tarçınlı ve muhteşem süt kokusu ile birçok mekanın gözde lezzetlerinden biridir. İşte Türk mutfağının da en önemli yerlerinden birine sahip olan salepin keyfini çıkartmak ve yorgunluğunuzu almak için tadabileceğiniz en iyi mekanlar.

Emirgan Sütiş

Gerçek salepin en doğru adreslerinden biri olan Emirgan Sütiş yıllardır salebin hammadelerini en iyi yerden toplayarak bu muhteşem lezzeti müşterilere sunuyor.

Mado

İçerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmayan salebi kendileri hazırlayan bu yer damaklarda oldukça iyi bir lezzet bıraktığı için oldukça beğeni toplanıyor. Geleneksel doğal salepin yanında dondurmalı, fındıklı, fıstıklı, bademli çeşitlerinin yanında muzlu, sıcak çikolatalı ve karamelli salep gibi birçok alternatifi bulunduran bu yer oldukça iddialı. Light salebi de bulunan Mado diyabet hastaları için de güzel bir alternatif sunuyor.

Salebiyle içinizi ısıtacak 8 mekan

Özsüt

Tatlılarıyla ünlü olan özsüt salebiyle oldukça ilgi çekiyor. Kış günlerin sımsıcak keyfi olan salebin bu yerde gönül rahatlığıyla deneyebilirseniz.

Meşhur Dondurmacı Ali Usta

Cevizli, çilekli, vişneli, limonlu dondurmaların efsane adresi olan İstanbul’un en ünlü dondurmacılarından biri olan bu yerde sahlepleriyle gönlünüze taht kuracak. Dondurmalı saleplerini mutlaka deneyin.

Tarihi Çınaraltı Aile Çay Bahçesi

Boğaz, deniz kokusu yani kısaca keyifli ortam arayanlar için burası tam bir doğru adrestir. Bu samimi ortamda içebileceğiniz bu muhteşem lezzetin keyfini çıkarabilirseniz.

Salebiyle içinizi ısıtacak 8 mekan

Karafırın

Sahlepseverler için iyi bir mekanlardan biri olan Karafırın’da huzurlu ve sakinliğin eşliğinde lezzetin keyfini çıkarabilirseniz.

Fazıl Bey’in Türk Kahvesi

Tarihi Kadıköy Çarşı’da yer alan bu yer Türk kahvesi keyif yapanlar için en gözde mekanlardan biridir. Yalnızca Türk kahvesi ile değil salebiyle de oldukça ilgi gören yerlerden biridir.

Salebiyle içinizi ısıtacak 8 mekan

Yeniköy Kahvesi

Tatlı bir mola verebileceğiniz en güzel yerlerden biri olan Yeniköy Kahvesi, mis kokulu tarçınlı salebin yanında Boğaz manzarasının keyfini çıkarabilirseniz. Tam kıvamında olan salebi şömine başında kışın tadına varabilirseniz.

HÜRRİYET