AKTÜEL: İstanbul’da yarın okullar tatil mi?

Yurt genelinde kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden az önce yapılan açıklamada “İstanbul’da halen aralıklarla devam etmekte olan kar yağışının, öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gece saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir” denildi. İstanbul’da kar yağışının devam etmesinin ardından öğrenciler okulların salı günü de tatil edilip edilmeyeceğini merak etti. İstanbul Valiliği’nin konu ile ilgili akşam saatlerinde açıklama yapması bekleniyor.

Cuma gününden itibaren İstanbul’da etkisini sürdüren kar yağışı bu gece de devam etti. Kar yağışıyla beraber sabah saatlerinde hava sıcaklığında da büyük düşüş yaşandı.

Gaziosmanpaşa Meydanı’nda bulunan termometre saat 04.47’de -4 dereceyi gösterdi. Mahalle aralarındaki araçların üstlerinin tamamen karla kaplandığı gözlenirken, yol kenarlarında ise park edilmiş çok sayıda araç olduğu görüldü.

METEOROLOJİ’DEN İSTANBULLARA UYARI

“İstanbul’da halen aralıklarla devam etmekte olan kar yağışının, öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gece saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da kar yağışının öğle saatlerinde etkisini artıracağını belirtti.

Yapılan açıklamada, “İstanbul’da halen aralıklarla devam etmekte olan kar yağışının, bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gece saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir. Mevcut kar örtüsü üzerine güney kıyılarda 5 cm, iç ve kuzey kesimlerde 10- 15 cm arasında ek örtü oluşturması beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği; ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

MİLLİYET