EĞİTİM: Puan hesaplama nasıl yapılır?

Binlerce öğrenini heyecanla beklediği TEOG sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı. TEOG sonuçlarını öğrenen öğrencilerin aklına ”TEOG puan hesaplama nasıl yapılır” sorusu geldi.

23-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen TEOG sınavlarının ardından sonuçlar iiçin heyecanlı bekleyiş bugün son buldun. MEB, resmi internet sitesinden TEOG sınav sonuçlarını yayınladı. Sonuçlarını öğrenen öğrenciler bu kez TEOG puan hesaplama sistemini aratmaya başladı. Peki TEOG puanı nasıl hesaplanır? TEOG puanı hesaplama sistemi ile ilgili detayları bu başlık altından inceleyerek puanınızı hesaplayabilirsiniz. İşte tüm detaylar…

TEOG PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Çeşitli TEOG puan hesaplama robotları ile Ocak ayında açıklanacak olan TEOG sonuçlarını beklemeden puanınıza yakın bir oranda sonuçlar alabilirsiniz. Açıklanan soru ve cevaplardan elde ettiğiniz doğru yanlış sayınızı bir kenara not ederek TEOG puan hesaplama araçlarına doğru ve yanlış sayınızı girerek gerçek puanınıza yakın sonuçlar elde edebilirsiniz.

Her dönem yapılan ortak sınavlar sonucunda derslerin AOSP puanları; Türkçe, matematik, fen bilimleri dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için iki katsayısı ile o dersin puanı çarpılarak hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

TEOG NEDİR?

Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı(TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan sınavın kısa adıdır. Öğrenciler TEOG’da, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava tabi tutulmaktadır.

TEOG 2. DÖNEM SINAVI NE ZAMAN?

MEB’in eğitim-öğretim takvimine göre 2. dönem TEOG sınavları 26 Nisan 2017 – 27 Nisan 2017 tarihinde yapılacak oturumlar ile tamamlanacak. Bu sınavın mazeret sınavı da 20-21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: SABAH