SİYASET: Anayasa Komisyonu’nda 7. madde kabul edildi

Milletvekillerinin yazılı soru sorması ve Meclis’te genel görüşme yapılabilmesini içeren 7. madde komisyonda kabul edildi. Öte yandan Cumhurbaşkanı adayı olabilmek için ‘doğuştan Türk olma’ şartı değişikliği için önerge verildi.

Meclis Anayasa Komisyonu’nda, anayasa değişiklik teklifinin 7’nci maddesi de kabul edildi. Anayasa Komisyonu’nda kabul edilen maddeye göre, TBMM’nin bilgi edinme ve denetim yollarıyla ilgili olarak; TBMM, belli bir konuda Meclis araştırması ve genel görüşme yapabilecek. Milletvekilleri yazılı soru sorabilecek.

Daha önce anayasa değişiklik teklifinin, 1. 2. 3. 4. ve 6. maddeleri kabul edilmiş; yedek milletvekilliğine ilişkin 5. madde metinden çıkarılmıştı.

DOĞUŞTAN TÜRK OLMA ŞARTI TEKLİFTEN ÇIKARTILIYOR

TBMM Anayasa Komisyonu’ndaki görüşmelerde AK partiden beklenen hamle geldi. Cumhurbaşkanı adaylığı için doğuştan Türk vatandaşı olma şartından vazgeçildi. Cumhurbaşkanı adayı olabilme şartları arasında doğuştan Türk vatandaşı olma da sayılıyordu. Önerge ile bu ifade metinden çıkarılıyor. AK Parti Ankara milletvekili Murat Alparslan, Adıyaman milletvekili İbrahim Halil Fırat ve İstanbul milletvekili Markar Eseyan imzasıyla Cumhurbaşkanı için ‘doğuştan Türk vatandaşı’ ifadesinin ‘Türk vatandaşı’ olarak değiştirilmesi için önerge verildi. Kaynak: Milliyet