FUTBOL: Kara Kartal’da gündem: Eto’o

Erdal Torunoğulları resmi hesabından, arkasında Eto’o’nun adı yazılı olan Beşiktaş forması resmini beğendiğini itiraf etti. Çalımbay da “Kerim ve Ömer’e talip olduk” diyerek görüşmeleri resmen doğruladı.

Ara transfer dönemi yaklaşırken Beşiktaş’ta Samuel Eto’o sesleri yeniden yükselmeye başladı. Siyah-beyazlılar şartların uygun olması halinde Antalyaspor’un dünyaca ünlü golcüsü Eto’o’yu da kadrosuna katmak istiyor. Beşiktaş’ın tecrübeli yöneticisi Erdal Torunoğulları’nın sosyal medyada Eto’o ile ilgili bir karikatürü beğenmesi, siyah-beyazlı taraftarları heyecanlandırdı. Torunoğulları konu ile alakalı “Sosyal medya hesaplarımı kızım yönetiyor. Onun yaptığı bir beğeni oldukça heyecan yaratmış. İçinde benim soyadımın da olduğu esprili bir karikatür, gördükten sonra ben de beğendim açıkçası! Ayrıca Eto’o çok iyi ve çok beğendiğim bir oyuncu” açıklamasını yaptı. Kamerunlu golcüyü sezon sonunda satın almak şartı ile kiralamak isteyen Beşiktaş yönetimi, Antalyaspor’un bonservis isteğine karşılık güney ekibine Kerim Frei ve Aras Özbiliz ile bir miktar para vererek önce kiralamayı ve sezon sonunda da satın almayı teklif etti.

Sezon başında Eto’o için 5 milyon euro isteyen Antalyaspor yönetiminin, Beşiktaş’a nasıl bir cevap vereceği ve transfer sürecinin nasıl gelişeceğini önümüzdeki günler belirleyecek. Ancak sezon başında olduğu gibi devre arasında da Beşiktaş’a gelmeyi çok isteyen Eto’o ‘nun yanı sıra teknik direktör Rıza Çalımbay’ın tavrı da Beşiktaş yönetimini umutlandıran sebepler arasında. Çalımbay dün de konuyla bağlantılı olarak, “Beşiktaş’tan Kerim Frei ve Ömer Şişmanoğlu’yla ilgili bir girişimimiz oldu. Necip Uysal’ı da istedik ama o olmaz, Şenol hoca bırakmıyor” açıklamasını yapınca; görüşmelerde artık son düzlüğe girildiği yorumları öne çıktı. Kaynak: Fotomaç