AKTÜEL: Yakalama kararı çıkarıldı

İstanbul’da mafya operasyonu düzenlendi. İstanbul Polisi’nin düzenlediği mafya operasyonunda 45 kişi gözaltına alındı. Sedat Şahin ve Alattin Saral hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Sarallar ve Sedat Şahin grubuna yaptığı operasyonlarda iki gruptan 50’ye yakın kişi gözaltına alındı. Saral grubunun liderleri Alaattin Saral ve Burhanettin Saral hakkında ve karşı grubun lideri Sedat Şahin hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. İki grubun birbirlerine yönelik silahlı saldırı hazırlığında olduğu, teknik takip yapan polisin iki grup harekete geçmeden önce operasyon başlatarak aralarında saldırıları gerçekleştirecek 2-3 kişilik özel ekiplerin de bulunduğu grupları gözaltına aldığı öğrenildi. Sedat Şahin’in oğlu Serkan Şahin’in de yaklaşık bir aydır gözaltına olduğu öğrenildi.
Operasyonda 38 silah ele geçirildi. Cephaneliği andıran silah, mühimmat ve malzemeler Emniyet’te sergilendi.

mafya operasyonu
mafya operasyonu

2004’TE BAŞLADI

Sedat Şahin ve Saral grubu arasındaki çatışmalar 2004 yılında başlamıştı. Polis ve adliye kayıtlarına göre iki grup arasındaki sürtüşme İstanbul’da tefecilik yaptığı iddia edilen Kamber Ocaklı’nın Sedat Şahin’in adamları tarafından alacak-verecek sebebiyle sıkıştırılmasıyla başladı. Kamber Ocaklı da Şahin grubundan kurtulmak için yeraltı dünyasının bir diğer ünlü ismi Hüseyin Saral’dan yardım istedi. 4 Ekim 2004’te Şahin’in halasının oğlu Zekeriya Kocaman ve 4 adamı ile Saral’ın adamları arasında Ocaklı’nın bürosunda çatışma çıktı. Kocaman felç oldu. Şahin de bu olaydan sorumlu tuttuğu Hüseyin Saral’ı 31 Ocak 2005’te İtalya’da öldürttü.

ONLARCA KİŞİ VURULDU, YÜZLERCE GÖZALTI
Bunun üzerine Sedat Şahin ile ‘Bir Saral’ı ancak bir başka Saral öldürebilir’ diyen Burhanettin-Alaatin Saral grupları arasında çatışmalar başladı. Eylül 2005’te başlayan mafya hesaplaşmalarında Sedat Şahin’in avukatı Atalay Cebesoy, 25 Eylül’de bürosunda öldürüldü. Beşiktaş’ta bir kafeye basan silahlı kişiler, Şahin’in 3 adamını da ağır yaraladı. 24 Ekim’de Şahin’in adamlarından Cüneyt Koçak (33) otomobilinin içinde öldürüldü. İki grup arasındaki çatışmalar yıllar boyu devam etti. Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin, iki adamıyla birlikte 25 Aralık 2014’te Nişantaşı’nda ağır silahlarla taranarak öldürüldü. 20 Mayıs 2016’da Şahin’in Beykoz’daki villası tarandı, kayınvalidesi yaralandı. Saral grubundan 11 kişi bu olayla ilgili gözaltına alındı.

Kaynak: MİLLİYET