SAĞLIK: Kış mevsiminde estetik operasyon

Bazı estetik ameliyatlar için soğuk kış günleri iyi bir tercih olabilir.
Daha çok kış aylarında yüz ve boyun bölgesine yapılan cerrahi dışı uygulamalar arasında botoks, dolgu, lazer ve PRP gibi yöntemler var.

botoks, dolgu, lazer ve PRP
botoks, dolgu, lazer ve PRP

Cerrahi söz konusu olduğunda ise göz kapağı estetiği, kaş kaldırma ile göz altı torbalarına yönelik müdahaleler ilk sıralarda yer alıyor. Yüzdeki sarkma ve kırışıklıkları gidermek için yüz germe operasyonları tercih ediliyor. Tüm yüze yönelik germe operasyonları dışında, orta yüz kaldırma da sık yapılan estetik ameliyatlar arasında.

 yüz germe operasyonları
yüz germe operasyonları

Sıcak havalarda ameliyat olmak istemeyenlerin, kış aylarında tercih edebileceği estetik ameliyatları ise şöyle sıralamak mümkün:

Meme estetiği: Meme büyütme, küçültme, dikleştirme ve meme asimetrisi operasyonları da çok sık tercih ediliyor. Meme büyütmede, silikon yerleştirme işlemi yapılıyor. Silikon koltuk altından, meme başından, meme altı oluğundan veya göbekten girilerek yerleştirilebiliyor.

meme estetiği
meme estetiği

Kalça dikleştirme: Kişinin kendi vücut yağı popoya enjeksiyon yapılabildiği gibi protez ya da kalça kaldırma operasyonları da tercih edilebiliyor. Kalça estetiğinde dolgu yapılacaksa kişinin fazlalık olan bölgesinden yağ alınıyor ve bu yağ birtakım işlemlerden geçirildikten sonra popo bölgesine enjekte ediliyor. Hasta bu işlemden sonra bir gün hastanede kalıyor. Bir hafta sonra ise günlük aktivitelerine dönebiliyor ve oturabiliyor.

Kalça dikleştirme
Kalça dikleştirme

Burun estetiği: Burun estetiği ameliyatında burnun dış görünüşü ile birlikte nefes darlığı sorunu da düzeltilebiliyor. Bu cerrahilerde, nefes alma durumu endoskopik cihaz yardımı ile detaylı bir şekilde muayene edilerek belirleniyor. Ciddi nefes alma sorunu varsa sinüs filmi çekilerek polip, sinüzit, burun eti ve deviye septum gibi sorunlar ayrıntılı olarak tespit ediliyor. Kapalı veya açık rinoplasti operasyon tekniğine, burun yapısına bağlı olarak karar veriliyor.

Burun estetiği
Burun estetiği

Burun şeklini oluşturan kıkırdak, kemik ve yumuşak dokuya yeniden şekil veriliyor. Burun ucundaki düşüklük, aşırı yükseklik, dudakla burun ucu açısı, sırtındaki çıkıntılı veya eksik alan, eğrilik ile ucu ve delikleri düzeltilip, estetik bir görünüm sağlanıyor. Nefes almayı etkileyen burun orta duvar eğriliği ve burun etleri operasyon sırasında düzeltiliyor. Buruna yeni estetik şeklini verdikten sonra burun dışına özel bantlar yapıştırılıp, üzerinde 5-7 gün kalacak şekilde plastik alçı yerleştiriliyor. Bu uygulamada tampon kullanılmıyor.

Vücut estetiği: Yazın alınan fazla kiloların neden olduğu yağlanmaya karşı, kış mevsiminde sıkça lazer liposuction ile vücut şekillendirme yapılıyor. Ancak liposuction bir kilo verme yöntemi değil. Lazer liposuctionda yağ hücreleri parçalanıyor ve vakumla çekiliyor. Yöntem aynı anda deride sıkılaşmayı da sağlıyor. Üçüncü haftadan itibaren vücuttaki değişiklikler gözlemlenebiliyor. Lazer liposuctionda ödem ve morluk, klasik liposuctiona göre daha az olduğundan, sadece iki hafta korse giymek yeterli olabiliyor. Yöntem gıdı bölgesine, kol sarkıklıklarına, karın, basen, bel ve bacak içine de uygulanabiliyor.

Vücut estetiği
Vücut estetiği

Kaynak: NTV