TURİZM: Arap turist için özel çalışmalar yürütülüyor

Gelen Arap Turist Sayısının 500 Bini Geçmesi bekleniyor.. Doğal güzellikleriyle turistleri cezbeden Doğu Karadeniz’e Körfez ülkelerinden gelen turistlerin sayısı ve konaklama süresi giderek artıyor. Trabzon’a Gelen Arap Turist Sayısının 500 Bini Geçmesini Bekliyoruz… Doğal güzellikleriyle turistleri cezbeden Doğu Karadeniz’e Körfez ülkelerinden gelen turistlerin sayısı ve konaklama süresi giderek artıyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Türk Arap Ticaret Odası Projesi’nin Türkiye ve özellikle Doğu Karadeniz açısından önlerine yeni ufuklar ve fırsatlar koyduğunu söyledi.

Hacısalihoğlu, 22 ülke ve 2,7 milyar dolarlık pazar için düşünülen Türk Arap Ticaret Odası Projesi’nin iş adamlarına büyük fırsatlar yaratacağını belirterek, “TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na bu önemli adımından dolayı teşekkür ediyorum. Doğu Karadeniz’i, Arap Turizm Merkezi ilan eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ciddi bir ticari hareketin de önünün açılmasına önderlik etmesinden dolayı şahsım ve özel sektör adına şükran duygularımızı sunuyorum. Bu güzel hamleler özel sektör tarafından büyük takdir görüyor, çalışmalarımıza şevk veriyor” dedi.

Hacısalihoğlu, tüm planlarını 3 milyon turist rakamına ulaşmak için yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“2015 yılında Trabzon’un Arap turistlerden 1,3 milyar dolar gelir elde ettiğini tahmin ediyoruz. İlk yıllarda bir Arap turistin kentte ortalama konaklama süresi 1,4 gündü. 2016 yılında bu süre 8 güne kadar çıktı. Bu yıl Trabzon’da 16 otel daha açılıyor. Kentte Körfez ülkeleri vatandaşlarına yönelik bir çok inşaat projesi devam etmektedir. Trabzon Valiliğinin verdiği bilgilere göre, sadece son 2 yılda Körfez ülkelerinden kente gelen bin 81 kişi, bin 271 konut aldı. TÜİK’in Ağustos ayı konut istatistiklerine göre de 2016 yılının Ocak-Ağustos ayları döneminde yabancılara 514 konut satışı gerçekleşti.”