SİYASET: Başbakan Medvedev ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya’dan Medvedev ile görüştü
Başbakan Binali Yıldırım ve Rusya Federasyonu Başbakanı Dimitri Medvedev, telefon görüşmesinde, Halep’teki tahliye operasyonuyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Medvedev’i telefonla arayan Yıldırım, görüşmede, Halep’teki tahliye operasyonunun daha fazla güvenlik riski yaşanmadan ve siviller daha fazla zarar görmeden yürütülebilmesi için Rusya’nın ilgili aktörler üzerindeki nüfuzunu kullanmaya devam etmesi beklentisini dile getirdi ve Türkiye’nin insani durumun iyileştirilmesi ve tahliye operasyonunun yürütülmesi konusunda aldığı tedbirleri aktardı.
Başbakan Yıldırım, Rusya Federasyonu’na gerçekleştirdiği ziyaretin verimli geçtiğini, ticaret, enerji, konsolosluk ve ulaşım alanları başta olmak üzere, ikili ilişkilerin çeşitli veçhelerinde ziyaret sırasında mutabık kalınan hususlarda çalışmaların sürdüğünü, bu çerçevede olumlu adımların atılmakta olduğunu belirtti.
Rusya Federasyonu Başbakanı Medvedev ise İstanbul’da meydana gelen terör saldırıları nedeniyle Türkiye’ye başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileklerini ifade etti. (NTV)