TURİZM: “Gönül köprülerine yatırım yapmalıyız”

Dünya Turizm Forumu’nda 2017 yılından yatırımcılar ve turizmciler umutlu olduğunu söyledi.

Dünya Turizm Forumu Akdeniz Zirvesine katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kente gelen yabancı ziyaretçileri müşteri görmekten vazgeçmeleri gerektiğini belirterek “Onları dostumuz olarak görmeliyiz, gönül köprülerine yatırım yapmalıyız” dedi.
Dünya Turizm Forumu Başkanı Bulut Bağcı ise 2017 yılından yatırımcılar ve turizmciler umutlu olduğunu söyledi.

Antalya’nın Belek Turizm Bölgesi’ndeki Regnum Carya Otel’de gerçekleştirilen Dünya Turizm Forumu Akdeniz Zirvesi, 15 ülkeden 30 konuşmacı ve 750 kişinin katılımı ile başladı.

Moderatörlüğünü BBC World News’in sunucusu Kasia Madera’nın yaptığı oturumlarda sınır güvenliği, turizmin çok kanallı kullanımı, destinasyon düğünlerinde yükselen trendler, seyahat endüstrisi için ödeme sistemlerinde yeni fırsatlar, resort turizminde değişen algılar, Avrupa piyasalarına yeni bakış ve yaklaşımlar, turizm endüstrisinde teknolojik çözümler, büyük spor etkinliklerinin ve MICE’ın destinasyonlara katkıları gibi konular masaya yatırıldı.

Zirvenin açılışını yapan Dünya Turizm Forumu Başkanı Bulut Bağcı, forumun bu sene ikincisini gerçekleştirdiklerini belirterek, Akdeniz’in turizmini konuştuklarını kaydetti.