TEKNOLOJİ: Amazon, Ocak’ta Türkiye’den alım yapacak

Amazon’da işe girmek isteyen Türk yazılım mühendisleri için fırsat Türkiye’ye geliyor. Amazon Avrupa’daki merkezleri için Türkiye’den de yazılım mühendisleri alacak.

Elektronik ticaret devi Amazon henüz Türkiye’de ofis kurmadı ancak bünyesine Türk çalışanlar almak için Ocak ayında Türkiye’ye gelecek.

Teknoloji dünyasındaki kontaklara davetiyeleri göndermeye başlayan Amazon, Madrid, Berlin ve Lüksemburg ofislerinde istihdam etmek üzere yazılım geliştirme mühendisleri ve yazılım geliştirme yöneticileri işe alacak.

23-27 Ocak 2017’de İstanbul’da yapılacak görüşmeler için mekan henüz belli değil ancak görüşmelere katılmak için buradaki adresten başvuru yapmak gerekiyor.

Bu adreste aranan özelliklere dair detaylı bir tanımlama da bulunuyor.

Amazon Türkiye’ye ofis açacak mı?

Amazon’un Türk mühendisler istihdam etmeye başlaması, yakın gelecekte Türkiye’ye yönelik operasyonel planları olabileceğine dair şüphe de uyandırıyor.

Suudi Arabistan’ın Amazon’a rakip olarak Noon isimli online alışveriş servisini kurması, Amazon’un faaliyet göstermediği Orta Doğu / Müslüman ülkelere yönelik harekete geçmesine neden olmuştu.

Türkiye’ye Almanya üzerinden ücretsiz kargo ile ürün yollamaya başlayan Amazon, Türkiye ofisi kurmadan da Türkiye’ye ve Ortadoğu üzerindeki planlarını gerçekleştirebilir. Amazon’un tam olarak hangi stratejileri izleyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

SHIFTDELETE.NET