Neydi o akşam o akşam Beşiktaş

“Neydi o akşam, neydi o akşam Adalar” diye rahmetli bestekar Muzaffer İlkar’ın bir şarkısı vardı, işte bu şarkıya benzer bir şarkıyı, Çarşamba akşamı 42 bin seyirci ve milyonlarca BJK’li maçtan sonra benzer şekilde söyledi durdu, hatta bence hala daha da söylüyorlardır, ne mi o şarkı?
“Neydi o akşam, neydi o akşam VODAFON ARENA BEŞİKTAŞ STADI.” Evet gerçekten o akşam müthiş bir akşamdı, tarihimize geçen bir akşamdı, önce 42 bin kara kartal seyircimizi, sonra o ilk harika golle hırsımızı arttıran Cenk’i, sonra da diğer tüm futbolcularımızı ve de hocamızı alkışlamak gerekir diye düşünüyorum, sağ olsunlar var olsunlar.
Bunları söyledikten sonra şöyle arkaya yaslanarak bir de gerçekleri de düşünmek gerekir diyerek değerlendirme yapmak istiyorum, hele hele aynı gün Gençler UEFA turnuvasında Benfica genç takımına 3-0 yenilen BJK genç takım maçını da gördükten sonra, şapkamızı da önümüze koyarak daha iyi bir değerlendirme yapmak gerekir diye düşünüyorum.
Zira gerçekleri görmez kafamızı deve kuşu gibi kuma gömersek (ki bunu tam 20 yıldır yapıyoruz) o zaman hata yaparız ki 20 yıldır da yapıyoruz. Pekiyi ne o gerçek? Altyapımız, evet altyapımız.
Tam 20 yıldır Rıza, Ziya, Sinan, Metin, Ali, Feyyaz, Süleyman, say da say yoklar. Yerine Nijeryalı, Alman, Hırvat, Portekiz, İspanyol, Fransız, İtalyan bir alay futbolcu ve FB eskisi futbolcular. Yanlış anlamayın hepsi de değerli futbolculardı, gerçi çok da değersizler de geldi ya neyse…
Ne oldu boşuna paralarımız gitti, kulüp iflasa kadar sürüklendi, hala daha borç ve faiz ödemeleriyle uğraşan bir yönetimimiz var, Allah’tan stadımız bitti, bu yıl şampiyon olduk da biraz maddi açıdan nefes alır gibi olduk, ama sonrası daha net belli değil.
Lafın özüne gelelim. Bu altyapı noksanlığı, bu yabancı transfer çılgınlığı ve bu başka takım transferleriyle ileriye dönük endişem devam etmektedir. 35 yıldır bu kulübün içinde bir dönemi de yönetici olarak çalışan, bir dönem de TFF başkanı olarak Türk futbolunun hep içinde olan bir Beşiktaşlı ağabeyin art niyetsiz görüşleridir bunlar. İnşallah yetkililer nazarı dikkate alırlar.
Beşiktaş’ımıza D. Kiev karşısında başarılar diliyorum , şansımız hala var, o olmazsa UEFA var.
Yolumuz açık olsun.