KÜLTÜR: Türk sinemasının ödüllü filmleri Fransız seyircisiyle buluşuyor

Üçüncü Paris’te Türk Sinemasıyla Randevu 15-18 Aralık tarihlerinde başlayacak. Gala gecesi Champs Elysee Bulvarı’nda yer alan UGC Normandie sinemasında yapılacak. Bu yılın açılış filmi ödüllü yönetmen Seren Yüce’nin senaryosunu da yazdığı ‘Rüzgarda Salınan Nilüfer’ gösterilecek.

Montreal Dünya Filmleri Festivali’nde ‘En İyi Senaryo Ödülü’ne değer görülen filmde Songül Öden, Tolga Tekin ve Tülay Günal rol alıyor.

Etkinlikte gösterilecek diğer filmler ise, 69. Cannes Film Festivali’nde Eleştirmenler Haftası bölümünde ‘Yılın En Yenilikçi Filmi’ seçilen, Mehmet Can Mertoğlu’nun yönettiği ‘Albüm’, 23. Adana Uluslararası Film Festivali’nde ‘En İyi Film Ödülü’nü kazanan ‘Babamın Kanatları’ gösterilecek. Ayrıca, 23. Uluslararası Adana Film Festivali’nde ilk gösterimi yapılan Tuba Büyüküstün ile Caner Cindoruk’un rol aldığı ‘Dar Elbise’, 89. Akademi Ödülleri’nin ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ dalında Türkiye’nin aday aday seçilen Mustafa Kara’nın ‘Kalandar Soğuğu’ ve Cemil Ağacıkoğlu’nun ‘Tarla’ da filmleri Fransız seyircisi ile buluşacak.