SPOR: Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’ne veda etti

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 6. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımına 6-0 yenildi. Grubunu üçüncü sırada tamamlayan siyah-beyazlı ekip, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi temsil eden Beşiktaş, gruptaki son maçında Vodafone Arena’da 1-1 berabere kaldığı Dinamo Kiev ile deplasmanda karşılaştı.

Beşiktaş rakibine 6-0 mağlup olarak Şampiyonlar Ligi’ne veda etti.

9.dakikada Dinamo Kiev, Artem Biesiedin’in golüyle maçta 1-0’lık üstünlüğü yakaladı. Sağ kanattan taç atışıyla başlayan atakda topla buluşan Andriy Yarmolenko, rakibi Dusko Tosic’den sıyrıldıktan sonra ceza alanına katett. Altıpasın hemen sağına geldikten sonra arka direğe pasını çıkarttı. O noktada Artem Biesiedin boş kaleye şutunu çekti ve top ağlarla buluştu: 1-0

29.dakikada temsilcimiz 10 kişi kalıyor ve Dinamo Kiev penaltı kazandı. Ceza alanı içinde topla buluşan Derlis Gonzalez topu önüne alırken, Andreas Beck’in yaptığı müdahale sonrasında yerde kaldı. İskoç hakem Craig Thomson penaltı noktasını gösterdi ve Andreas Beck’i doğrudan kırmızı kart ile oyun dışı bıraktı.

30.dakikada Dinamo Kiev, Andriy Yarmolenko’un penaltı vuruşuyla farkı 2’ye çıkardı. Penaltı atışı için topun başına geçen Andriy Yarmolenko kaleci Fabricio Agosto’nun sağına doğru şutunu çekti. Fabricio doğru köşeyi tahmin etsede müdahalesi yetersiz kaldı ve top ağlarla buluştu: 2-0

32.dakikada Dinamo Kiev, Vitaliy Buyalskyi ile maçta durumu 3-0’a getirdi. Savunmada Dusko Tosic’in hatasıyla topu önüne alan Serhiy Sydorchuk, ceza alanı sağ çaprazında Fabricio Agosto’dan sıyrılmak istedi ancak Fabri’nin uzaklaştırmak istediği top ceza alanı dışı sağ çaprazında Vitaliy Buyalskyi’nin önünde kaldı. Vitaliy Buyalskyi’de boş kaleye aşırtma bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 3-0

45.dakikada Dinamo Kiev ilk yarının bitimine doğru Derlis Gonzalez ile farkı 4’e çıkardı. Ceza yayının hemen gerisinden Derlis Gonzalez kaleye şutunu çekti fakat Atiba Hutchinson’a çarpan top kaleci Fabricio Agosto’yu kontrpiyede bıraktı ve top filelerle buluştu.

56.dakikada Temsilcimiz 9 kişi kaldı! Vincent Aboubakar, rakibi Domagoj Vida’ya yaptığı faul sonrasında hakeme tepki olarak topa vurduğu için ikinci sarı kart ile oyun dışı kaldı.

60.dakikada Dinamo Kiev, Serhiy Sydorchuk ile durumu 5-0’a getirdi.

77.dakikada Dinamo Kiev, Junior Moraes ile durumu 6-0’a getirdi. Nikita Korzun’un ara pasıyla bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Andriy Yarmolenko şutunu çekti. Kaleci Fabricio Agosto bu şutu kurtarsa da dönen topu altıpasın hemen önünde Junior Moraes tamamladı ve topu filelerimizde gördük.

DİNAMO KİEV: Rudko, Antunes, Khacheridi, Vida, Sydorchuk, Rybalka, Gonzalez, Burda, Buyalskiy, Yarmolenko, Besedin

BEŞİKTAŞ: Fabri, – Beck, Marcelo, Tosic, Adriano, – Atiba, Tolgay – Quaresma, Oğuzhan, Olcay – Aboubakar

NTV