DÜNYA: Ölü sayısı artabilir

ABD’de konser verilen bir depoda çıkan yangında, ölü sayısı artıyor. ABD’nin California eyaletindeki Oakland kentinde, konser verilen bir depoda çıkan yangında ilk edinilen bilgilere göre; elektronik müzik partilerinin yapıldığı ve “Ghost Ship” olarak bilinen depoda 50 kişinin bulunduğu tahmin ediliyor, 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 13 kişiden ise haber alınamadığı söyleniyordu. Durum hakkında yapılan son açıklamalara göre, hayatını kaybedenlerin sayısının 30’a yükseldiği ve ölü sayısının artabileceği bildirildi.

Güvenlik birimlerinden Ray Kelly, ölenlerin sayısının 24’e çıktığını ve sayının artabileceğini, ölenlerin bir kısmının ülke dışından olduğunu, sadece 3 kişinin ailesine ulaşılabildiğni açıkladı. “Kaç yeni cesedin daha olay yerinden çıkarıldığı” cevap vermeyen Ray Kelly, arama çalışmalarının kürek ve kovalarla yavaş bir şekilde ilerlediğini söyledi.

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, Oakland İtfaiye Şefi Melinda Drayton da yaptığı basın açıklamasında, sistemli ve dikkatli şekilde arama çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, ilk 12 saatte kazanın yaşandığı alanın 5’te 1’inin tarandığını, kalan yüzde 80’lik bölgede çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Çalışmaların bir kaç gün daha süreceğini açıkladı.