DÜNYA: Oakland yangını

ABD’nin California eyaletindeki Oakland kentindeki yangında kayıplar artıyor. CNN International’ın haberine göre, 33 ölü beden bulundu ve binanın hala %70 aranıyor.

Dan Simon and Chandrika Narayan, CNN, tarafından verilen bilgilere göre haftasonu elektronik bir dans partisi için kullanılan depoda çıkan yangında, gençlerin ve bir vekilin oğlu da dahil olmak üzere, en az 33 kişinin öldüğü bildirildi.

Ekipler, cuma gecesi geç saatlerde yanmaya başlayan iki katlı binanın enkazını aradıkça, ölü sayısının artması beklendiğini açıkladı. Binanın yaklaşık %30’unun Alameda Şerifi Çavuş Ray Kelly’i tarafından pazar günü öğleden sonra arandığını, düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Mağdurların kimliklerini DNA ve diş kayıtlarından tespit etmek haftalar alır dedi. Yetkililer mağdur ailelerinden tanımlamalara yardımcı olmak için, kullandıkları saç ve diş fırçaları gibi eşyaları DNA örneği için saklamalarını istediler.

Oakland Belediye Başkanı Libby Schaaf Pazar günü yaptığı açıklamada “Bu trajedinin kapsamı çok büyük” ifadelerini kullandı ve ön araştırma olarak bir ceza soruşturma ekibinin de olay yerine geldiğini söyledi.

Yangın ekibinin şefi Melinda Drayton, kelimenin tam anlamıyla itfayeciler enkazda metodik, düşünceli, dikkatli ve merhametli bir şekilde kovalarla çalıştıkları için, enkazı kaldırmanın ve kurtarma araştırmasının uzun ve zor olabileceğini söyledi.

Çıkarılan enkazın kamyona yüklenerek boş bir araziye götürüldüğü açıklandı.

19 yıldır bölümle birlikte olan Drayton, kent tarihinin en ölümcül yangınlarından biri olduğunu söyledi. 1991’de Oakland Hills’teki bir yangın 25 kişiyi öldürmüştü.

İtfaiyecilerin Cumartesi günü yangını söndürdükten sonra bile, binaya acil müdahale edenlerin girmesi çok güvensiz görünüyordu. Yetkililer, çatının ikinci katta çöktüğünü ve bunun bir kısmının birinci katta çöktüğünü söylediler.

Kaynak: CNN International

Oakland yangını
Oakland yangını
Oakland yangını
Oakland yangını
Oakland yangını
Oakland yangını
Oakland yangını
Oakland yangını

Oakland yangını
Oakland yangını