SPOR: Beşiktaş sanat müzesi açılıyor

Türkiye’deki denizcilik sektörünün önemli isimlerinden biri olan ve KDZ Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği kurucularından Osman Soydemir yakın tarihte kapılarını açacak olan Beşiktaş temalı sanat müzesi projesininin müjdesini verdi.

Beşiktaşlı iş adamı Osman Soydemir “Uzun zamandır koleksiyonumda bulunan Beşiktaş temalı tabloları açacağım müzede ücretsiz olarak sergileyerek tüm sanatseverlerle paylaşmayı arzu ediyorum.Bu doğrultuda çalışmalara başladık. Bu müzeye Vodafone Arena’daki BJK Müzesi’nin bir uzantısı olarak da bakabiliriz. Anadolu’da Beşiktaş’a gönül vermiş milyonlarca taraftarımız var. Ancak ne yazık ki oran olarak bakarsak çok az sayıda kişi Vodafone Arena’yı ve müzemizi görebiliyor. KDZ Ereğli’de açılacak müzemizde Beşiktaş Kültürünü ve sevgisini sanat eserleri vesilesiyle gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. Müzemizin kapıları hangi renkten olursa olsun tüm takım taraftarlarına, öğrencilere, tüm sanatseverlere ücretsiz olarak açık olacak” dedi.

Açılış tarihi belli oldu!

Müze koleksiyonunda Beşiktaşlı ünlü Ressam Nihat Evren Derman’ın eserlerinin yanında Türkiye’nin ve Avrupa’nın önemli sanatçılarının da Beşiktaş’ı resmedeceğini söyleyen Soydemir, bu projenin Anadolu için büyük bir kültür sanat hizmeti olacağına inandığını ve 2018 yılı içinde müze kapısını açmayı hedeflediğini belirtti.

AJANS SPOR