AKTÜEL: Jüpiter’in diğer gezegenler ile irtibatı

Jüpiter Terazi burcuna geçiş yaptı ve tam 13 ay boyunca bu burçta seyahat edecek. Jüpiter geçişinin daha kişisel anlamda değerlendirebilmeniz açısından Dinçer Güner sizlere küçük bir rehber hazırladı. Hem kendi astroloji haritanızı çıkartmayı öğrenebilir hem de Jüpiter geçişini kişisel olarak değerlendirebilirsiniz. İşte ayrıntılar…

Jüpiter Terazi burcuna geçiş yaptı ve tam 13 ay boyunca bu burçta seyahat edecek. Tüm burçları neler bekliyor bunları zaten yazmıştım sizler için oldukça detaylı bir şekilde. Genel olarak ben herkesin bir şekilde astroloji öğrenmesi ve kendi haritasına bakabilecek kıvama gelebilmesinden yanayım. Bu yüzden de bu Jüpiter geçişinin daha kişisel anlamda değerlendirebilmeniz açısından küçük bir rehber hazırladım sizlere. Hem kendi astroloji haritanızı (doğum haritanızı) çıkartmayı öğrenebilmeniz hem de Jüpiter geçişini kişisel olarak değerlendirebilmeniz için.

Öncelikle tabiki bir doğum haritasına ihtiyacınız var. Bunun için ise; www.astro.com burayı kullanıyor ve gerekli bilgileri kutucuklara giriyoruz. Gerekli bilgileri girdiğimiz anda karşımıza kişisel doğum haritamız çıkmış oluyor. Bu harita üzerinden Terazi burcunun simgesin buluyoruz ve bu simgenin içinde herhangi bir gezegen olup olmadığını kontrol ediyoruz. Gezegenlerin sembollerini aşağıda görebilirsiniz. Bu sembollerden herhangi bir veya birkaç tanesi Terazi burcunda mı değil mi bunu kontrol edeceğiz.

Astroloji
Astroloji

Not: Eğer hiçbir sembol yoksa şayet o zaman siz Jüpiter geçişini sadece yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer herhangi bir sembol varsa hem o gezegen etkileşimi ile hem de yükselen burcunuza göre okumalısınız.

Şimdi sıra geldi Jüpiter’in gezegenlerle kuracağı irtibata ve anlamlarına… Eğer burcunuz TERAZİ ise Güneş’iniz Terazi’de demektir… Ve Jüpiter Terazi burcunda iken Güneş’inizi tetikleyecek demektir arkadaşlar. Jüpiter, Güneş’inizin üstünden geçerken daha iyimser bir havaya bürünürsünüz. Kendinizi güvende hissetmeye başlarınız ve fırsatlar elde edersiniz. Maddi olarak rahatlama başlar. Maddi fırsatlar yakalanır, satılması gerekenler satılır, elinize para geçer. Üzerinde çalıştığınız iş ve projelerde başarı yakalanır, kariyerde yükseliş başlar. Etrafınıza karşı daha cömert olmaya başlarsınız. Hayata karşı daha pozitif yaklaşımlar sergilersiniz. Daha öğrenmeye açık bir hale gelirsiniz. Yeni eğitimlere başlarsınız. Yurt dışı işlerinde şanslı olursunuz. İnançlarınız daha kuvvetli bir hale gelir. Bakış açınız değişmeye başlar, iyi şeyler başınıza gelir. Negatif olarak tembellik verebilir, yayılmak istersiniz. Fanatiklik yapabilirsiniz ve egolarınız şişer biraz.

Eğer Ay’ınız Terazi’de ise Ay burcunuz Terazi demektir. Jüpiter Terazi burcuna girince Ay’ınızın üstünden geçecektir 13 ay boyunca. Jüpiter, Ay’ınızın üstünden geçerken etrafınıza fayda sağlamaya ve yardım etmeye başlarsınız. Kalbinizden kötülük geçmez, güvende hissedersiniz. Duygusal olarak güvende hissedeceğiniz ortamlar yaratmaya başlarsınız. Öz güven tazelenmeye başlar. Duygu dünyanız zenginleşir, daha yaratıcı olmaya başlarsınız. Neşe ve mutluluğunuz artmaya başlar. Anneniz hasta ise iyileşmeye başlar. Yeni eve geçebilir veya ev alabilirsiniz. Kadınlardan fayda görürsünüz. Kötü tarafı çok daha fazla yemektir, ne yazık ki dana gibi kilo alabilirsiniz. Oburluk artar dikkat edin. Kişisel sağlığınızda gözle görülür bir iyileşme başlar, hastalıklardan kazalardan korur. Duygusal zenginlik dönemine girilir. Ev kurulur veya evlenilebilir 13 ay içinde.

Jupiter
Jupiter

Merkür’ünüz eğer Terazi’de ise Jüpiter 13 ay boyunca Merkür’ünüzün üstünden geçerek tetikleyecek demektir. Jüpiter, Merkür’ünüzü üstünden geçerken zihin daha olumlu ve daha pozitif çalışmaya başlar. Ağızdan çıkanlar daha motive edici ve umutludur. Mizah yeteneği gelişmeye başlar, gülecek ve eğlenecek detayları daha kolay yakalarsınız. Size fayda sağlayacak bir eğitime başlarsınız. Sınavlarda başarı, eğitimde başarı demektir. Yaratıcı bir şeyler yazmaya başlarsınız, edebi bir şeyler karalamaya başlayabilirsiniz. Hayatınızda olmadığı kadar çok seyahate çıkmaya başlarsınız. Seyahatler de keyifli ve kazançlı olur. Kendinizi çok daha iyi ifade eder, daha ikna edici olursunuz bu süreçte. Projelerinizi rahat satarsınız. Medya, yayıncılık, eğitim alanında fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Sözleşmeler, anlaşmalar kazançlı olur. Yeni ilgi alanları keşfedersiniz. Zihniniz genişlemeye başlar, daha çok okur ve öğrenirsiniz. Yabancı dil öğrenmek için de en güzel zamandır. Her şeyi daha çabuk öğrenirsiniz.

Venüs’ünüz Terazi burcunda ise Jüpiter Terazi burcundan geçerken 13 ay boyunca Venüs’ünüzü tetikleyecek demektir arkadaşlar. Jüpiter, Venüs’ünüzü üstünden geçerken büyük bir çekim gücü oluşturursunuz. İnsanlar sizi daha çok beğenir, çekici bulur, hoşlanır. Sosyal hayatınız ve özel hayatınız hareketlenmeye başlar. Flörtler artmaya başlar. Aşk yaşayabilirsiniz. Popüler olmaya başlar ve göz doldurursunuz. Daha çok ilişki kurmak, daha çok beğenilmek, daha çok sevmek ve sevilmek istersiniz. Sanatsal konularda fırsatlar elde edilir, ünlü olunabilir. Kişinin hayatında mutluluk ve neşe artar. Güvenilir insanları hayatınıza çekmeye başlarsınız. Evlilik için de en güzel dönemdir yine. Tatlı şeylere düşkünlük artar, bu yüzden kilo alımı başlar, buna dikkat! Bolluk ve bereket dönemidir. Hayatınızı daha konforlu bir yer haline getirirsiniz ama çok da abartıp alışmayın. Güzel ortaklıklarında kurulacağı dönemdir. Yabancılarla ve yurt dışı ile yapılan işlerden kazanç sağlanır. Mankenlik, tiyatro, sinema…vb konularda fırsatlarla karşılanabilinir. Kurulacak faydalı ilişkiler yolu ile para kazanılmaya başlanır. Sevginin gücü artar.

Mars’ınız Terazi burcunda ise Jüpiter 13 ay boyunca Mars’nızı tetikleyecek demektir. Ama bu pek keyifli değildir şimdiden söyleyeyim. Jüpiter, Mars’ınız üstünden geçerken mücadelenin gücü artmaya başlar. Ortaklıklardan zarar görülebilir, tepkiler fazlaca abartılır. Ortaklıklar ve evlilikler bozulabilir. İlişkilerin kalitesi bozulmaya başlar. Spor yapmak için harikadır. İnandığınız konular için mücadele etme dönemidir. Fakat tek başınasınızdır ve yardım alamazsınız. Hayatınızda enerji patlaması yaşayacağınız süreçtir, çok daha dinamik ve hareketli bir süreç başlar. Günlük hayatın temasında hız hakim olur. Stres çok iyi yönetilmeli ve abartılmamalı. Girişimci olma dönemi ama tek başınıza bir ortakla değil. İnsanları ayağınıza bağlamayın. Ruhunuza maceracı biri yerleşir ve sizi riskten riske atmaya çalışır. Ölçülü olmaya özen gösterin. Kazalara çok dikkat edin, hayatınızı riske atacak durumlardan uzak durun, kaza oranı artar.

Gezegenler
Gezegenler

Jüpiter’iniz Terazi’de ise Jüpiter 13 ay boyunca Jüpiter’inizi tetikleyecek demektir. Bu Jüpiter döngüsüdür ve muhteşem bir şeydir. Jüpiter, Jüpiter’inizin üstünden geçerken büyük fırsatlar ve şanslar dönemidir. Eğitimde, ortaklıklarda, parada, kariyerde muhteşemdir! Altın anahtarlarla karşılaşmak gibidir. 12 yılda bir gelen fırsatlar sürecindesinizdir. Hayat elinizi attığınız her işi büyütmek, geliştirmek için fırsatlar sunmaya başlar ve cömert olur. Ruhsal olarak büyüme dönemidir. Özel bir koruma kalkanı altında gibisinizdir adeta. Paranıza para, ününüze ün, şansınıza şans katacak, sürekli dört ayak üstüne düşecek ve parlayacaksınız. Hayatınızdaki sorunların çözümü çok daha kolay ve hızlı olur. Size zarar vermeden çözülür her şey. Yatırım yapabilir, işleri büyütebilir, kazancınızı arttırabilirsiniz. Benim en sevdiğim döngüdür. Evlilik yine gerçekleşebilir. Faydalı ortaklıklar kurulur, işler açılır, bahtınız açılır.

Satürn’ünüz Terazi’de ise Jüpiter Terazi burcundan geçerken 13 ay boyunca Satürn’ünüzü tetikleyecek demektir arkadaşlar, bu da harikadır. Jüpiter, Satürn’ünüzün üstünden geçerken istikrarlı bir şekilde büyüme başlar. Kalıcı yatırımlar yapılır, doğru zamanda doğru atılımlar olur. Uzun vadeli hedefler koyulur ve hedeflere ulaşılır. Başarı üstüne başarı gelir. Alınan her görev başarı ile gerçekleşir. Harika iş kabiliyeti, iş hayatında başarı, iş kurmak için olumludur. En kalıcı, en prestijli, en başarılı işlerinizi yapar, maddi olarak kalıcı yatırımlar yaparsınız.

Uranüs’ünüzün Terazi’de ise Jüpiter Uranüs’ünüzü tetikleyecek demektir 13 ay boyunca. Jüpiter, Uranüs’ünüzü üstünden geçerken büyük özgürlük, zincirlerden kurtulmak, özgürlük fırsatları, sürpriz beklenmedik fırsat ve kazançlar demektir. Hızlı ve kontrolsüz büyüme, spekülatif konulardan kazanç elde etme, astroloji öğrenme söz konusu olabilir. Her şeye meydan okuma, hayatın aniden değiştirme isteği, sürpriz maddi kazançlar demektir. Orijinal, hiç yapılmamış fikirlerden kazanç elde etme ve daha çok bireyselleşme.

Jüpiter, Neptün’ünüzü üstünden geçerken yüksek idealler belirlersiniz, gerçekçi idealler olduğuna emin olun. Sezgiler güçlenir, çok hem de. Manevi zenginlik artar. Büyük bir vizyona sahip olmaya başlarsınız. Ruhsal büyüme gerçekleşir. Daha çok manevi kazanç artar, size yol gösteren kişilerle karşılaşırsınız yaşamınızda.

Jüpiter, Plüton’un üstünden geçerken büyük güç elde etme, maddi kaynakların genişlemesi, finansal büyük başarı, kaderini keşfetme zamanıdır. Kendini değiştirerek, dönüştürerek büyüme, işlerin değişime uğrayarak büyümesi. Ekonomik güç elde etme, iş kurma, kariyer başarısı, ama her şekilde bir konuda güç elde etme. Hayatınızda bir şeyleri değişime uğratarak, öldürüp yeniden doğdurarak güç elde edersiniz. Ve yeni para kazanma kaynakları yaratabilecek güce ve motivasyona sahip olursunuz. Gizli bir takım zenginlikler açığa çıkmaya başlayabilir.

Jüpiter Kuzey Ay Düğümü’nüzün üstünden geçerken ise genel olarak şanslı bir takım etkiler ortaya çıkar. Öncelikle ruhun kazanarak büyümesine yardımcı olacak gelişmeler kapıdadır. Bu bazen bir sınav olarak karşımıza çıkar, biz o sınavdan geçeriz ve sonrasında birden iyilikler, kazançlar hayatımıza akmaya başlar. Bu dönem kişiyi daha popüler bir düzeye ulaştırır. Maddi olarak olanaklarını genişletir. Dostluklardan daha çok fayda görmesine yardımcı olur. Eğitim, din, inanç, seyahatler, anlaşmalar, sözleşmelerden kazanç sağlanır. Hayatın yönünü belki de değiştirecek bir eğitime başlanabilir. Bu süreç bir yenilik sürecidir. Yeni yetenekler de keşfedilebilir. Kadersel karşılaşmalar yaşanabilir, hayata yeni katılan kişiler büyük fayda sağlar.

Jüpiter Güney Ay Düğümü’nün üstünden geçiyorsa eğer bu sefer de var olan yetenekler daha da gelişmeye başlar. Eskiye dair bir takım konular tamamlanması için gündeme gelir. En iyi yapabildiğimiz konular üzerinden daha çok kazanç sağlamaya başlarız. Bildiğimiz konular üzerinden yeni eğitimlere başlayabiliriz.

Jüpiter eğer şans noktamızın üzerinden geçiyorsa bu tamamen para, kariyer ve bahtımızla ilgilidir. Elimize artık fazladan para geçmeye başlar. Kariyer konusunda şans ile karşılaşılır. Gelirler artmaya başlar. Bahtımız birden açılır ve dört ayak üzerine düşmeye başlarız. En krizli olaylardan bile zarar görmeden kurtulur, krizleri fırsata çevirebiliriz.

SÖZCÜ