KÜLTÜR: ‘Estetik Müdahale’

Sanat severlerin kaçırmaması gereken bir sergi, ‘Estetik Müdahale’ Operation Room’da.
Amerikan Hastanesi “Operation Room” Sanat Galerisi’nde, Sanatçı Özgül Arslan’ın “Estetik Müdahale” adlı sergisinin 24 Kasım 2016’da açılışı yapıldı. Sergi 21 Ocak 2017 tarihine kadar görülebilir.
Kurbağalıdere’nin kirlilik sorununu konu alan Sanatçı Özgül Arslan, fotoğraf ve videolarının yer aldığı sergisini sanat severler ile buluşturuyor.

MARUZ | EXPOSURE
MARUZ | EXPOSURE, 2015

Sanatçı Özgül Arslan, çalışmasına Ağustos 2015 tarihinde Kurbağalıdere üzerinde yerleştirdiği beyaz tül perde ile başladı. 2015 Kasım ayına kadar asılı kalan perdenin çevre kirliliği ile üzerinde oluşan değişimleri fotoğraf ve videolar ile belgeledi. Bu değişimini 2 ay boyunca #maruz ve #exposure etiketleriyle paylaşarak kamuoyunda duyurdu.’Estetik Müdahale’ adlı sergisinde tüm materyaller “Operation Room”da yeni bir kurguyla düzenlendi.
Detaylar
“İnsanlığın çöp ve dışkılarından kurtulmanın, onları görünmez kılmanın yolları uygarlığın varoluş biçimini belirlemiştir. Fakat bu kurtulma ya da görünmez kılma gayreti, uygarlığın gelişmesi, insanların şehirleşmesi ve yaşayacak daha çok alana ihtiyaç duyulmasıyla daha da zorlaşmıştır. Görünmez kılınan şeyler kaybolmamış, tersine ‘modern dünya insanı’ çöplükleri ve dışkılarıyla iç içe yaşamaya maruz kalmıştır. Modernite, bu ‘fazlalığı’ görünmez kılmak için elinden geleni yapmış; tuvaletleri ve lağım borularını, dışkıyı bir sifon çekerek bizden uzak bir denize, aslında bir ‘yokluğa’ çıkarmak için tasarlamıştır.”
Küratörlüğünü Seda Yavuz, sergi için hazırlanan kitabın tasarımını Ulaş Uğur, sergi direktörlüğünü ise Ilgın Deniz Akseloğlu üstleniyor.

Estetik Müdahale
Estetik Müdahale, 2016

Estetik Müdahale
Estetik Müdahale, 2016