SPOR: Cenk Tosun: “Şimdi sıra ligde”

Portekiz ekibi karşısında oyuna yedek kulübesinden başlayan ve takımı 3-0 gerideyken maça dahil olan CT23, sahaya adım attığı 46. dakikadan itibaren Benfica’nın üzerine adeta kâbus gibi çöktü. 24 yaşındaki futbolcu, 58.dakikada attığı müthiş golle geri dönüşün mimarı oldu. Başarılı futbolcu, “Rakibimiz 2. golü attıktan sonra Şenol hoca beni Atınç’la birlikte ısınmaya gönderdi. Skor 3 olunca çok sinirlendim. Hocamızın soyunma odasındaki konuşmasının ardından oyuna 0-0’mış gibi düşünerek girdim. Attığım golün ardından takımdaki istek ve taraftarın desteğiyle maçın döneceğini anladım. Belki 1-2 dakika daha olsaydı 4. golü de bulabilirdik” ifadelerini kullandı.

58. dakikada attığı klas golle ilgili de konuşan Cenk, “İkinci yarıda baskıyı artırdık. Bize öyle bir gol gerekiyordu. Beck, çok güzel bir orta kesti. Top ayağıma oturduğu an gol olacağını hissettim. İyi bir vuruş yaptım, top da çok güzel yere gitti” diye konuştu. Süper Lig’de cumartesi günü Başakşehir’le oynayacakları maçla ilgili de açıklama yapan Cenk, “Zor bir maç olacak. Rakibimiz formda bir takım. Ben de görev aldığım sürede elimden geleni yapacağım. Şimdi sıra ligde” dedi.

Şampiyonlar Ligi’nde Benfica karşısında Beşiktaş’ın ilk golünü atan isim olan ve maçın adamı seçilen Cenk Tosun “Haftanın golü” adayı oldu. Diğer adaylar ise aynı maçta Benfica’nın 2. golünü atan Semedo, Legia Varşovalı Prijovic, Club Brugge’li Izquierdo ve Juventus’lu Bonucci oldu. UEFA’nın internet sayfasından beğendikleri gole oy verebilecek olan taraftarların ardından sonuç 11 gün sonra açıklanacak. Beşiktaş’ta daha önce Ricardo Quaresma’nın, Dinamo Kiev’e attığı frikik golü Şampiyonlar Ligi’nde 2. haftanın en iyi golü seçilmişti. Kaynak: Fanatik