SPOR: Tolgay’da önce zam sonra imza

Beşiktaş Yönetimi, bu sezon ortaya koyduğu performansla Avrupa devlerini peşine takan Tolgay Arslan’la sözleşme yenilemek için harekete geçti. İdarecilerin, 26 yaşındaki futbolcuya 2 milyon Euro’nun altında uzun süreli bir teklifte bulunduğu ortaya çıktı.

Siyah-Beyazlılar’dan yıllık 1 milyon 550 bin Euro kazanan yıldız oyuncunun ise önerinin 2 milyon Euro’nun üzerine çıkarılması halinde 5 yıllık kontrata hazır olduğunu ilettiği bildirildi. Tarafların arasındaki pazarlıkların sürdüğü öğrenildi.

Almanya Bundesliga ekibi Hamburg’tan 2014-15 sezonunun ara transfer döneminde Beşiktaş’a olaylı bir şekilde imza atan Tolgay Arslan, geçen sene dizinden yaşadığı sakatlık sonrasında büyük bir çıkış yakaladı. Siyah-Beyazlı formayla sezona başarılı bir giriş yapan 26 yaşındaki futbolcu, hem ön libero hem de forvet arkası oynadığı karşılaşmalarda ortaya koyduğu performansla Avrupa devlerinin de dikkatini çekti. İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United’ın scouting ekibi aracılığıyla takip ettiği başarılı oyuncuya Napoli ve İnter’in de ilgisinin sürdüğü öğrenildi.

Kara Kartal’la olan sözleşmesi 2018 yılında bitecek olan tecrübeli futbolcu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Başka takımlar tarafından istenmek güzel ama önceliğim Beşiktaş” ifadelerini kullanmıştı. Yönetimin, diğer takımların devreye girmesi sonrasında yıldız futbolcuyla sözleşme yenilemek için ilk görüşmeyi yaptığı öğrenildi.

Siyah-Beyazlı idarecilerin, Tolgay’la uzun süreli bir anlaşma yapmak için harekete geçtiği ancak önerdikleri maaşın 2 milyon Euro’nun altında olmasına başarılı orta alanın soğuk baktığı ifade edildi. Senelik 1 milyon 550 bin Euro kazanan Arslan’ın da Beşiktaş’la uzun süreli yeni bir anlaşmaya imza atmak istediği ancak maaş olarak beklentisinin ise 2 milyon Euro’nun üzerinde olduğu belirtildi. Görüşmelerin devam ettiği öğrenilirken, tarafların Ocak ayına kadar ortak noktada buluşup, resmi imzaları atması bekleniyor. Kaynak: Fanatik