SİYASET: Başbakan il başkanlarına konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti il başkanları toplantısında yeni anayasa çalışmaları ile ilgili sona geldiklerini açıkladı. Türkiye’nin her köşesi ve bütün renkleri Ak Parti siyasetine kendini bulur. Seçim tabloları incelendiğinde bu gerçeğin rakamsal ispatını rahatlıkla görebiliriz.

Daima milletimizle beraberiz. Bugün 15 yaşında olan AK parti girdiği her imtihandan alnının akı ile çıkmayı başardı. Her arkadaşımla gurur duyduğumu burada bir kez daha ifade etmek istiyorum. Siz bir oldukça, beraber oldukça bu ülkenin sırtını hiç kimse yere getiremez.

Kardeş ülke Pakistan’a gönülden teşekkür ediyorum. Pakistan’dan daima dostluk ve yakınlık gördük. Kardeşlerimiz bugün bir kez daha desteklerini ortaya koyarak FETÖ mücadelemizde yanımızda oldu. Cumhurbaşkanımız bugün Pakistan’a bir ziyaret gerçekleştiriyor. iki ülke arasındaki dostluk ilişkisi daima yaşayacak.

Terör bugün bütün dünyada barışa huzura , istikrara karşı büyük tehdittir. Gerekli önlemler alınmazsa, hiç bir ülke güvende kalmayacak. Bütün ülkelerden bu konuda ortak bir tavır ve dayanışma bekliyoruz. Terör örgütlerinin sadece Türkiye’yi tehdit ettiğini düşünenler yanılıyor. Bölge halkının yaşadığı acılar, yapılan katliamlar bütün insanlığa bu gerçeği haykırmıyor mu? Örgütün adının PKK olması, YPG olması, DAEŞ olması hiç bir şeyi değiştirmeyecek.

Hazırlıklarımızsa sona geldik. önümüzdeki günlerde anayasa değişikliğini meclise getirmiş olacağız. Vesayet anayasasını değiştiriyoruz. Millet bu değişiklikleri istiyor. Kriz üreten yönetim yapısını değiştiren çare üreten bir sisteme geçilmesini milletimiz istiyor. Cesaretimiz kararlılığımız sayesinde milletimizin takdirine mahsar olduk. Milete ne dediysek onu söyledik. Millet ne dediyse onu hayata geçirdik. Kaynak: Milliyet