DÜNYA: “Türkiye’ye askeri müdahalede bulunuruz”

Türkiye ile Irak arasındaki Başika gerginliği henüz çözülememişken Irak’tan Türkiye’ye tehdit gibi açıklama geldi. Oldukça ağır ifadelerin kullanıldığı açıklamada Irak Parlamentosu üyesi Muvaffak El Rubai “Türkiye’ye askeri müdahalede bulunacakları” iddiasında bulundu.

Irak Parlamentosu Savunma Komitesi’nin kıdemli üyesi Ulusal Güvenlik eski Danışmanı Muvaffak El Rubai, Türkiye’yi caydırmaya yönelik diplomatik yolların yorucu olmaya başlaması durumunda Irak hükümetinin Türk askeri varlığına karşı askeri müdahalede bulunacağını” söyledi.

Irak medyasında yer alan haberlere göre Şii siyasetçi El Rubai, Irak Parlamentosu’nun kısa bir süre önce yapılan oturumlarda Musul’un sınırlarını korumaya ve yabancı müdahaleyi önlemeye yönelik kararlar aldığını ifade etti ve bu kararlar yönergesinde “Türkiye’yi caydırmaya yönelik tüm diplomatik yollar eğer tükenirse, Irak hükümeti, Ankara’nın ülkenin egemenliğine yönelik tecavüzlerini caydırmak amacıyla askeri müdahalede bulunacak” şeklinde oldukça ağır bir açıklama yaptı. Kaynak: Milliyet