SPOR: Beşiktaş: 2 – Trabzsonspor: 1

Spor Toto Süper Lig’de 10. haftanın en önemli maçında Beşiktaş sahasında Trabzonspor’u ağırladı. Son iki maçından 1-1’lik beraberlikle ayrılan siyah-beyazlılar ile Galatasaray galibiyetiyle çıkışa geçen Trabzonspor’un mücadelesinde kazanan 2-1’lik skorla Beşiktaş oldu.
Vodafone Arena’da oynanan ve hakem Mete Kalkavan’ın düdük çaldığı maçın ilk yarısında goller peşpeşe geldi. Uzun süreli sakatlığının ardından sahalara geri dönen Rhodolfo, 6. dakikada kafayla topu ağlara göndererek gol perdesini araladı.
Bu golden 10 dakika sonra Beşiktaş Cenk Tosun’un penaltıdan attığı golle skoru 2-0 yaptı. Matus Bero’nun ceza sahasında Quaresma’ya yaptığı müdahale sonrası maçın hakemi Mete Kalkavan beyaz noktayı gösterdi. Cenk Tosun penaltıdan farkı 2’ye çıkaran golü atarken, 5 haftalık gol orucunu da sonlandırmış oldu.
Beşiktaş, maçın 40. dakikasında Vincent Aboubakar ile farkı 3’e çıkaracak net fırsatı değerlendiremeyince Trabzonspor maça yeniden tutundu. Kamerunlu golcü karşı karşıya pozisyonda topu auta gönderdi. Dönen pozisyonda Trabzonspor Yusuf Erdoğan’la farkı 1’e indiren golü buldu.
Trabzonspor, 41’de Yusuf Erdoğan’ın attığı golle skoru 2-1’e getirdi. Luiz Rhodolfo’nun çıkarken kaptırdığı topla buluşan Matus Bero, hiç bekletmeden yerden pasını sağ çaprazda bulunan Yusuf Erdoğan’a aktardı. Yusuf Erdoğan, ceza sahası içerisine girdikten sonra altıpasın hemen dışından şutunu çekerek topu kaleci Fabricio Agosto’nun solundan ağlarla buluşturdu.
Maçın ikinci yarısı nefes kesti. Trabzonspor beraberlik golü için kurduğu büyük baskı Beşiktaş kalesini bunaltırken, siyah-beyazlılar ani kontra ataklarla gol aradı. İki takım da pozisyonları cömertçe harcayınca haftanın maçında kazanan 2-1’le Beşiktaş oldu.
Siyah-beyazlılar bu galibiyetle birlikte puanını 24’e çıkardı ve 2. sıradaki yerini korudu. Trabzonspor ise 11 puanla 12. sıraya geriledi. Kaynak: Fotomaç