SAYI 342

“Tehdit altındayız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi’nde Musul operasyonuyla ilgili şunları söyledi:
“Suriye ile ilgili sürekli sabrettik. Suriye tarafından roketler atıldı. Yüzlerce şehidimiz oldu. 14 yaşında bir çocuğa öyle yetiştirilmiş ki, Futbolcu Messi’yi sevdiği için Messi’nin formasını giydiriyorlar üzerine bombayı bağlayarak bir kına törenine çocuğu gönderip orada patlatmak suretiyle 56 kardeşimiz şehit oldu. Milletin temsilini almış olarak artık dedik ki durmayacağız.”
“Bizim Suriye ile olan sınırımız 911 kmdir. Suriye ile yakından uzaktan alakası olmayanların Suriye’ye girmesi hak, bize gelince sizi katil Esed çağırmadı ki nasıl girersiniz. Kusura bakmayın gideriz. Ne diyorlar; Türkiye Musul’a girmesin. Nasıl girmeyeyim? 350 km sınırım var. Tehdit altındayım. İlgi alakası olmayanlar gelip giriyor.” Erdoğan, “Şu anda bizim Musul’da kardeşlerimiz var. Araplar, Türkmenler, Kürtler. Bizim burada kesinlikle duyarsız olmamız mümkün değil” diye konuştu.

Binali Yıldırım: “Fiili durum hukuki olmalı”

Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. “Türkiye fiili durumu hukuku durum haline dönüştürmek mecburiyetindedir” diyen Yıldırım, şunları söyledi:
“Sürekli güçlü bir siyasi iradeyi oluşturacak, istikrarı kalıcı hale getirecek bir sistem değişikliği Türkiye’nin vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Bugüne kadar anlaşılan 60 madde başta olmak üzere, diğer eksik kalan maddeleri de AK Parti Grubu hazırlayacak, Meclis’e getirecek ve onayına sunacak. Meclis, ister 367 ile kabul etsin, ister 330’la kabul etsin, her iki halde de son onayı millete götüreceğiz.”
Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarından öne çıkan diğer detaylar şöyle: “15 Temmuz’da herkes bayraklarla sokağa çıktı. Terör operasyonlarına karşı vatandaşlarımız her zaman devlet-millet el ele bu mücadeleyi verdi. Bu kandan beslenen hainleri rahatsız etti. Hırçınlaşmalarının sebebi budur. Ne kadar cana kıyan örgüt varsa onlardan çok daha büyük Türkiye ve Türk Milleti var. Birlik ve beraberlik ruhunu hiç kaybetmeyeceğiz. İnşallah bu sıkıntıların tamamını el birliğiyle aşacağız, buna eminim. Terör örgütü de destekçisi de bu topraklardan tamamen çıkacak”

Kemal Kılıçdaroğlu: “Güçler ayrılığı önemlidir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarıyla yeniden alevlenen ‘başkanlık sistemi’ tartışmasına ilişkin ‘ortak mücadele’ çağrısı yaparak, “Bir kişi milli iradeyi temsil edemez, demokrasilerde böyle bir şey yoktur” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, kişi başı gelirin 25 bin dolar ve daha fazla olduğu bütün ülkelerde tam demokrasi olduğunu ancak İslamiyet’in hakim olduğu bütün ülkelerde demokrasi ve kadın – erkek eşitliği olmadığını söyledi.
“Bir kişi milli iradeyi temsil edemez, demokrasilerde böyle bir şey yoktur” diyen Kılıçdaroğlu, “Bir kişi milli iradeyi temsil edemez. Güçler ayrılığı bu anlamda çok önemlidir. Bu bağlamda başkanlık tartışmaları yapılırken, ‘Yasama ve yargı benim için ayak bağıdır’ diye birisi söylüyorsa, onun demokrasiye ihanet ettiğini rahatlıkla düşünebilirsiniz” dedi.

Devlet Bahçeli: “Kilidi açalım”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başkanlık sistemi ile ilgili açıklama yaptı.
MHP Lideri, başkanlık sistemi konusunda yaptığı açıklamalardan sonra gelen eleştirilere sosyal medyadan da cevap verdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından başkanlık sistemiyle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
Eleştirilere de cevap veren MHP Lideri, Türkiye için birlik beraberlik mesajı verdi. Sistemin artık tıkandığına işaret eden Bahçeli, geleceğin düşünülmesine, yeni nesillerin güvenceye alınmasına dikkat çekti.
MHP Lideri Bahçeli, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Geleceği düşünelim, nesilleri güvenceye alalım, uzlaşıp konuşalım; gerekirse millete gidelim diyorum, burun kıvırıyorlar, sırt dönüyorlar.
Eline kalem alan sanırsınız alleme! Ekrana çıkan sanırsınız arif ve alim! Bilen de konuşuyor, bilmeyen de. Ama artık deniz bitti.” 
Bahçeli, “Tam bir ittifak, tam bir ittihat, tam bir tesanüt ve tazimle meselelerimizin kilidini açalım, Türkiye’nin kuyusunu kazanları kazıyıp atalım” dedi.

CHP: Yönetimden mahalle toplantısı

n BEŞİKTAŞ- CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı Akatlar’da mahalle toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk’ün katılımıyla başladı. Öztürk başkanlığındaki toplantı, mahalle temsilcileri ve Akatlar sakinleriyle yapıldı. Başkan Öztürk, toplantı sonrası karşılıklı fikir alışverişinde bulundu, mahallede seçim çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Öte yandan geçen haftalarda İstanbul Baro Başkanlığı seçimini yüzde 54.42 oyla kazanan CHP Eski Beşiktaş İlçe Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu’nu ilçe başkanlığı tebriklerini iletti ve başarılar diledi.

AK Parti: 15 Temmuz sonrası ilk buluşma

n BEŞİKTAŞ- AK Parti İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım’ın da hazır bulunduğu, “Kuruluşumuzdan bu yana partimize gönül ve emek vermiş olan teşkilat mensuplarımızla, 15 Temmuz sonrası istişare toplantılarımızın ilkini gerçekleştirdik” diye toplantıyı duyurdu. Bunun yanı sıra aynı hafta içinde AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Bünyamin Ataş’ın başkanlığında yönetim kurulu üyeleri Nuri Dönmez ve Fahri Şentürk’ün katılımı ile mahalle başkanları toplantısı gerçekleştirildiği de belirtildi. AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım, Etiler Mahallesi’nde de ziyaretlerde bulundu.

MHP: Türkeş’in kabrine ziyaret

n BEŞİKTAŞ- MHP Beşiktaş İlçe Başkanı Cemil Celal Kösedağı, ziyaretleri kabul etti. Beşiktaş Ülkü Ocakları Başkanlığı’na atanan, Beşiktaş Ülkü Ocak Başkanı Sertan Deniz ve yönetimi, MHP İlçe Başkanlığı’na ziyarette bulundu. Başkan Cemil Celal Kösedağı, gerçekleştirilen ziyaretinden ötürü kendilerine teşekkür etti. Aynı hafta içinde MHP Beşiktaş İlçe Başkanı Cemil Celal Kösedağı, kabir ziyareti gerçekleştirdi. Başkan Cemil Celal Kösedağı, “Cennet Mekan Başbuğumuzu Kabri Başında Ziyaret Ettik, Allah Mekanını Cennet Eylesin” diye duyuruda bulundu.

Etiler’de neler oluyor?..

Etiler’deki polis okulu arazisi bir kez daha gündem oluşturdu. Riskli alan ilan edilmesinin ardından Bakanlar Kurulu kararıyla 2014 yılında kapatılan ve İçişleri Bakanlığı ile yapılan protokolle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne verilen Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi bir kez daha gündeme geldi.
CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, arazinin eğitim alanıyken, plan değişiklikleri ile önce konut alanına daha sonra konut, ticaret ve turizm alanına çevrildiğini vurguladı.
Araziye AVM, rezidans, otel yapılmasına olanak tanıyan imar planı değişikliğine Şehir Plancıları Odası’nın açtığı davada ise bilirkişi raporunda; imar planı değişikliğinin kamu yararına ve çevre düzeni planlarına aykırı olduğu belirtilmişti.
Kapatılan Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu’nun değeri 1 milyar doların üzerinde olduğu belirtilen 32 bin metrekarelik arazisinin “hasılat paylaşımı” yöntemiyle değerlendirilmesine karar verildi. Riskli alan ilan edilmesinin ardından Bakanlar Kurulu kararıyla 2014 yılında kapatılan ve İçişleri Bakanlığı ile yapılan protokolle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) verilen Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi bir kez daha İBB’nin gündeminde bulunuyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’ne taşınan, CHP’li üyelerin oylama sırasında yapılan plan notu düzeltmesine itiraz ettiği için geri çekilen araziyle ilgili karara ilişkin teklif, yeniden oylandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulan teklifle, Beşiktaş, Rumelihisarı Mahallesi, 2011 ada 29 parselde bulunan 13 bin 199 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile 2011 ada 271 parseldeki 18 bin 686 metrekare yüzölçümlü “Ticaret ve Hizmet Alanında” İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde kalan taşınmazların “Hasılat Paylaşımı Yöntemiyle” değerlendirilmesi talep edildi.
İmar Komisyonu’nun olumlu görüşü doğrultusunda oylanan teklif, CHP’li üyelerin red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Polisi darptan 12 yıl hapsi istendi ama tahliye oldu

ORTAKÖY- İstanbul Ortaköy’de bir eğlence merkezinde eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan’ı darp ettiği gerekçesiyle tutuklanan Onur Özbizerdik hakkında 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı, tutuklanmıştı, serbest bırakıldı. Özbizerdik hakkında, “kasten yaralama ve görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından hazırlanan iddianamede, Özbizerdik’in gece kulübünde kavga çıkarttığı, polis memurlarının kovalaması sonrası yakalandığı ve görevli memuru kulağından ısırdığı anlatıldı. Özbizerdik davası, Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülürken tahliye kararı ile serbest bırakıldı.

Yurtdışı yasak!..

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetі, Rüzgar Çetin’in аvukаtlаrının yurt dışına çıkış yаsаğının kaldırılması tаlebіnі reddetti. Mahkeme red kаrаrındа sаnığа verіlen cezanın mіktаrı, dosyаnın kаnun yolu aşamasında geçireceği süre ve sаnığın kaçma ihtimalini gerekçe gösterdі.
Beşіktаş’tаkі trаfіk kаzаsındа 1 polis memurunun ölümüne, 1 polis memurunun ise yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 аy hapis cezasına çаrptırılаrаk tаhlіye edіlen Rüzgar Çetin hаkkındа İstanbul 11’іncі Ağır Ceza Mahkemesi’nce verіlen kаrаrа, duruşma sаvcısı Ekrem Şаkаr tаrаfındаn іtіrаz edіlmіştі. Sаvcı Ekrem Şаkаr, Çetin’in tutuklanmasını, tutuklama kаrаrı verіlmemesі durumundа ise yurt dışına çıkış yаsаğı konulmasını tаlep etmіştі. Talep üst mahkemelere taşındı ve değerlendirildi. Buna göre Rüzgar Çetin’in yurt dışı yasağı yerinde bulundu.

Çarşı’da intihar girişimi
“Huzurum kalmadı”

BEŞİKTAŞ- Büyük Beşiktaş Çarşısı’nda ailevi sorunları olduğu öğrenilen bir kişi, herkesin gözü önünde tabancayı başına dayayıp ateşledi. Ağır yaralanan şahıs, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. İddiaya göre, ailevi sorunları olduğu öğrenilen 50 yaşındaki Duran Parlak yanında getirdiği tabancayı başına dayayarak ateş etti. Ekiplerin yaptığı incelemede Parlak’ın cüzdanında önceden yazdığı “Artık huzurum kalmadı” yazılı not bulundu. Nota el koyan ekipler, olayla ilgili inceleme başlattı.

Metrelerce sürüklendi

BEŞİKTAŞ- Barbaros Bulvarı’nda park halindeyken yola çıkan otomobil, müşteri almak için en soldan en sağ şeride geçen taksiye çarptı. 2 kişinin yaralandığı kaza anı ve taksinin metrelerce aşağıya sürüklenmesi güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Kaza, saat 09.00 sıralarında Beşiktaş Yıldız Barbaros Bulvarı Beşiktaş istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, taksinin sürücüsü Samet Gürel, aracındaki yolcuyla birlikte en sol şeritte seyir halindeyken direksiyonu bir anda en sağ şeride kırdı. Tam bu esnada Eray Uğurluay yola çıktı.
Yola çıkan otomobil süratli olduğu iddia edilen taksiye arkadan çarptı. Çarpma sonucu yan dönen taksi metrelerce aşağıya sürüklendi. Kaza sonucu taksi şoförü Gürel ve yolcusu Şakir Erdem Koza yaralanırken, otomobil şoförü kazadan yara almadan kurtuldu. Kaza anı ve sonrası güvenlik kameralarına yansıdı.

Facianın eşiğinden dönüldü
DOĞALGAZ PATLADI!..

Abbasağa Mahallesi Nurtanesi Sokağı’ndaki altyapı çalışması sırasında doğalgaz borusu patladı. Patlamanın ardından çıkan yangın, inşaat halindeki iki katlı binanın dış cephesini sardı. Yangın, işçilerin ve mahalle sakinlerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, soğutma çalışması yaptı. Polis bölgeye güvenlik şeridi çekerken, doğalgaz firması yetkilileri de gaz akışını kesti. Mahalle sakini Metin Vatangül, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Evdeyken kuvvetli bir patlama sesi duyduk. Doğalgazı kestikten sonra dışarıya çıktık. Hemen gerekli yerlere haber verdik. Çalışma yapan işçiler, doğalgaz borusunun olduğu yeri kum atarak doldurdular” dedi.

Başkanlık sistemi

Başkanlık sistemi hakkında Beşiktaş yaşayanları neler düşünüyor? Başbakan Binali Yıldırım başkanlık sistemi ile ilgili şunları aktarmıştı: “Bizim görevimiz, millete vadettiğimiz anayasayı hazırlayıp yüce Meclis’e sunmaktır. Ondan sonra görev yüce Meclisi’ndir. Gerekçeleriyle anlatacağız yaptığımız değişikliğin ne anlama geldiğini, halkımızla paylaşacağız. Meclis’e teklifimizi getireceğiz. Ondan sonrası Meclis’in bileceği iştir.”
Buna göre Türk tipi başkanlık sisteminde neler düşünülüyor, AK Parti’nin, başkanlık modelinde, ABD modelinden farklı olarak eyalet sistemi ve çift Meclis öngörülmüyor. Üniter devlet ve tek Meclisi esas alan Türk tipi başkanlıkta, başkana ve parlamentoya siyasi kilitlenme durumları dikkate alınarak karşılıklı fesih yetkisi verilmesi tasarlanıyor. Türk siyasetinde başkanlık sistemi ile ilgili Beşiktaş yaşayanlarının ve çalışanlarının görüşleri ise şöyle sıralanıyor:
n İsmet Bilici: Türk siyasetinde memnunum, umutluyum. Başkanlık sisteminin gelmesini istiyorum. Çünkü bir sistem oturmalı ve bu sistem Türkiye’nin demokrasisinin daha iyi çalışmasına katkı sağlayacak.
n Kadir Akın: Siyasete baktığımz zaman açıkçası tat almıyorum. Çünkü o kadar gündem ve sorun silsilesi yaşanırken başkanlık sistemi konusunu ön plana çıkarmak içime sinmiyor. Olmalı mı derseniz, parlamenter sistemin devam etmesini Türkiye’ye yararlı buluyorum.
n Feyyaz Dicle Sözeri: Demokrasimizin güçlendiği bir Türkiye, bir Türk siyaseti görmek istiyoruz. Suriye politikası, terör olayları derken dış siyasetimizin de etkin ve elbette başarılı olmasını temenni ediyoruz. Bu dönemde başkanlık sistemi konuşuluyor, ancak yeterince bilgilendirilmiyoruz. Sistemin nasıl bir çözüm getireceği neler içerdiği hakkında kamuoyunu açıklama yapılmalı.
n Hakan Altut: Siyaset için umudum var. Geleceği yönelik kaygılarımız olsa da herşeyin iyi olacağına inanıyorum. Umutluyum. Her akşam izliyorum açık oturumları, tv programlarını… Teklifi, başkanlık sistemi ile ilgili konuları takip ediyorum. Başkanlık sistemini istiyorum. 1982’den bu yana yasalar artık günümüz koşullarında ihtiyaçları karşılamıyor.
n Rahmi Köşkli: Bir Türk olarak istediğim siyasetin uygulandığını düşünüyorum. Çok memnunum. Başkanlık sisteminin konuşulduğu şu günlerde sistemin tıkandığını görmekteyiz. Bu nedenle gelecek için gençlik için yeni nesiller için demokratik ve huzurlu bir yaşam için yarı değil tam başkanlık sistemini istiyoruz.
n Ali Erdoğdu: Başkanlık sistemi ile ilgili tam olarak detayları bilemiyoruz. Türk siyasetinde böyle bir sistemin hayat bulması, nasıl bir katkı sağlayacak, nasıl bir rota izlenecek, kimler nasıl etkilenecek bunları detaylarını bilmek isteriz. Kamuoyuyla şeffaf yaklaşımla bilgilendirici bir duruş sergilenirse olumlu olacak her adımı destekleriz.
n Berber Şükrü: Günümüzdeki son gelişmelerden memnun değiliz. Gündem ve yaşanılanlar haricinde ekonomik olarak esnaf bir Beşiktaş yaşayan olarak büyük sıkıntılar çekiyoruz. Başkanlık sistemi hakkında bilgi sahibi değiliz. Gelecek için nasıl bir katkı sağlayacağını ikna olamadığımız için olumlu veya olumsuz diyemiyorum. Önceliğin ekonomik atılımlar olması gerektiğini düşünüyorum.
n Ali Yıldırım: Siyasete bakıldığında durumu iç açıcı bulmuyorum. Terör olayları Türk Milleti’nin canını acıtıyor. Söylemlere bakıyorum, yüreklere su serpilmiyor. Başkanlık sistemi konusu ileri bir tarihte görüşülmeli diye düşünüyorum. İşsizlik hat safhada. Emeklilikte yaşa takılanların konusu irdelenerek sıkıntıları hafifletilmeli. ekonomik seviye için çalışmalar sürmeli ve refah içinde yaşanınca refah içinde olan halk, sistem ile ilgili doğru bir karar zaten verecektir.
n Hülya Özgül: Umudumuzu koruyoruz tüm sıcak gündeme rağmen. Gayretlerimiz geleceğimizin iyi olması, yeni neslimizin iyi şartlar içinde yaşaması. Başkanlık sistemi ile ilgili doğru bir zemin olmadığına inanıyorum. Şu an ki meclis sisteminin korunması gerektiğini düşünüyorum.
n Tarık Katırcı: Son zamanlardaki yaşananlara baktığımızda siyasetin durumu herkesi ürkütüyor ama oynayacak çok fazla kartımız yok. Dış mihraplar öyle bir kaosun içine attılar ki Türk Milleti olarak uğraşıp duruyoruz. Başkanlık sistemi konuşulmalı. İngiltere krallıkla yönetiliyor. Japonya imparatorlukla yönetiliyor. İnsanlar mutsuz mu, hayır. O sistemin başındaki insanların, o sistemi nasıl kullandıkları önemlidir.
n Erdem Bahşi: Terör olayları, söylemler, açıklamalar siyaseten memnuniyet vermiyor. Başkanlık sistemi gündemde yer alıyor. Tam zamanı bence. Konuşulmalı, görüşülmeli. Nedir ne değildir halkın bilgilendirilmesi doğru olur. Bu bağlamda siyasette ve yaşamda olumlu gelişmelerin olması için adımlar atılacaksa atılır.
n Ebru Hanım: Yaşadığımız olaylara bakınca terör saldırıları kahredici oluyor ve siyasi açıklamalara söylemlere de baktığımızda geleceğe yönelik umutları törpüleniyor. Ancak her zaman için umutlu olmamız lazım. Başkanlık sistemi konuşuluyor ve bir süredir zaten gündemdeydi. Doğru veya yanlış diyemeyiz, sistemin ne getireceğini bilmeliyiz. Kamuoyunun sağlık bir şekilde bilgilendirilmesiyle karar verilir.

CUMHURİYETİ KUTLADIK

Beşiktaş’ta Cumhuriyet’in 93. yılı özel etkinlikler ile kutlandı. Beşiktaş Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında yoğun bir etkinlik programı hazırladı ve hayata geçirdi.
Beşiktaş Belediyesi gerek duyurularında gerek resmi sitesinde gerek sosyalmedya ortamında “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!” diyerek Cumhuriyet Gecesi şölenini başlattı.
Cumhuriyetimizin 93. yılı kutlamaları kapsamında İstanbulluların buluşma noktası yine Beşiktaş olarak belirlendi. Kutlamalar, saat 19:30’da Balmumcu’dan Fener Alayı ile başladı. Beşiktaşlılar ve İstanbullular, ellerinde taşıdıkları bayraklar ve meşaleler ile marşlar eşliğinde Barbaros Meydanı’na doğru yürüdüler.
Yürüyüşün sona ermesi ardından Barbaros Meydanı’nı dolduran binlerce insan, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu düzenlenen keyifli konserler ile tamamladı. Muhteşem geçen etkinlikte geçmişten bugüne sevilen ünlü isimler yer aldı. Bora Öztoprak, Fuat Saka, Grup Gündoğarken, Hüsnü Arkan, Hüseyin Turan, Suat Suna ve Onur Uğuş gibi sanatçılar kutlamalar kapsamında sahnede bir araya geldiler. Bu özel gün nedeniyle Nazım Oyuncuları Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde “Onlar ki” adlı tiyatro oyunu sahnelediler.

FULYA SANAT MERKEZİ
Ben Mustafa Kemal

Mustafa Kemal Atatürk’ün portrelerinin bulunduğu özel sergi Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde görücüye çıktı. Sezonun başlamasıyla birlikte Fulya’da sergiler, organizasyonlar, konserler, seminerler Beşiktaşlıları ve İstanbulluları bekliyor olacak. Fulya Sanat Merkezi’nde ilerleyen zamanlarda birbirinden değişik etkinlikler sanatseverleri ağırlayacak. Kültür sanat etkinliklerinin vazgeçilmez adreslerinden biri olan Fulya Sanat Merkezi’nde salon 630 kişilik kapasiteye sahip. 100 kişilik bir orkestrayı sahnede ve kuliste rahatlıkla konuk edebilecek bir altyapısı var. Burada gerçekleştirilen etkinliklerde, zemin kat olması aynı zamanda engelli sanatseverlere de kolaylık sağlıyor. Otopark ve ana girişten önü oldukça geniş tutulan sahneye kadar hiçbir engele takılmadan ulaşabiliyorlar. Tolga Ertem’in sergisi “Ben Mustafa Kemal” 29 Ekim Cumartesi günü saat: 17:00’de Fulya Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı. Sergi, 17 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Fulya Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikle ilgili Sanatçı Tolga Ertem şunları aktardı: “Ne Mutlu Türküm Diyene! cümlesi ile yetişmiş nesiller içlerinde birer Mustafa Kemal hissederler. Hissetmeliler de. İlk kişisel sergimde Atamıza olan minnet ve vefa borcumun nacizane karşılığını verebilmeyi “ben” ve “biz” deki Mustafa Kemal’lerin içlerindeki gücü bir kez daha hissedibilmelerini amaçlıyorum. Ben Mustafa Kemal ruhumla ürettiğim Atamızın çağdaş anlayışla yorumlanmış portrelerini Sen Mustafa Kemal olarak izle ve yeniden yorumla istedim. Sergideki resimler bu yoğun duygu ve enerji ile yapıldılar.”

Hüzünsüz güldürü Bezirgan

Yeni sezonda yepyeni oyunlar farklı yorumlarla tiyatroseverler ile buluşacak. İstanbul Halk Tiyatrosu’ndan yepyeni bir Molière yorumu Akatlar’da yeni sezonda seyircisiyle buluştu. İstanbul Halk Tiyatrosu sahneledikleri oyun ile ilgili şu detayları aktarıyor:
“Bezirgân Tartuffe’ü hiç böyle görmediniz. İstanbul Halk Tiyatrosu, Molière’in baş yapıtı Tartuffe’ü yepyeni bir uyarlamayla sahneye getiriyor; Bezirgân. Tartuffe’ün kim olduğunu biliyoruz ama peki nereden çıktı bu Tartuffe? Nasıl oldu da girdi hayatlarımıza, talan etti herşeyi. İşte bu sorulara yanıt arıyor oyunumuz… Erkan Can’ın dediği gibi “kırıp dökmeden”, Brecht’in dediği gibi “çok eğlendirerek..”
Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde 30 Ekim’de seyircisine merhaba diyen oyunla ilgili bazı detaylar ise şöyleydi:
“Yazan: Molière. Uyarlayan: İstanbul Halk Tiyatrosu. Yöneten: Yıldıray Şahinler. Proje Koordinatörü: Bahtiyar Engin. Sahne Tasarımı: Barış Dinçel. Kostüm Tasarımı: Duygu Türkekul. Masklar: Seda Candan Balaban. Yönetmen Yardımcıları: Salih Kırlı, Elif Esin. Işık-Efekt: Erdem Çınar. Afiş Tasarımı: Gence Arslan. Sahne Teknisyenleri: Muhammet Toraktepe, Murat Kırca. Fotoğraflar: Alper Tüğdeş. Oyuncular: Cem Davran, Erkan Can, Faruk Akgören, Bahtiyar Engin, Selin Yeninci, Aytek Önal, Simge Defne Çelik, Selim Can Yalçın, Salih Kırlı, Ali İl.”

Beton mikseri dehşet saçtı

Son 1 yıl içinde trafik kazalarına beton mikserleri karışıyor. Beton mikserlerinin karıştığı trafik kazası sayısı 10’a yükseldi. Araçların çok hızlı olduğu, trafikte adeta dehşet saçtıkları iddialar arasında. Peki bu araçlar şehir içinde neden hızlı gidiyor? Birincisi taşıdıkları betonu 2.5 saat içinde inşaat alanına ulaştıramazlarsa beton donuyor, maddi kayıp yaşanıyor. Diğeri ise şoförler ne kadar çok sefer yaparsa, o kadar fazla prim alıyor, maaşları katlanıyor.
İstanbul’da Beşiktaş’ta Büyükdere Caddesi üzerinde bir kişinin ölümüne yol açan beton mikseri kazasından sonra akıllara bu araçların ne kadar güvenli olduğu, şoförlerin eğitimli olup olmadığı, araçların denetlenip denetlenmediği, şoförlerin haftada kaç gün, kaç saat çalıştığına dair sorular geldi.
Şoförlerin beton donmadan inşaat alanına hızla gitmeye çalışmaları kazaya neden olduğu iddia ediliyor. Yakın zamanlarda Seyrantepe çıkışında TEM’de yine beton mikseri faciaya neden oluyordu. Can kaybı yaşanmazken, meydana gelen kaza sonrası trafik yoğunluğu yaşandı.

Sır Beşiktaş’ta çözülecek

Polis ekipleri 24 Nisan tarihinde İstanbul’da kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından öldürülen Aynur Kanbur’un katil zanlısını yakalamak için delilleri toplamaya devam ediyor. Fulya Mahallesi’nde yaşanan olay sonrasında incelemeler sürüyor. Emniyet güçleri Beşiktaş’ta otobüse binen kişinin peşinde… Bir çok semti dolaşıp Kabataş’a giden zanlının yakalanması için soruşturma devam ediyor. Bu nedenle Beşiktaş ilçesi de bu konuda detaylar arasında önemli bir yer teşkil ediyor.
Mezdeke Aynur’un öldürülmesi ile ilgili belirlenen şüpheli kayıplarda. İddiaya göre Fulya’da, ünlü dans grubu Mezdeke’nin 3 üyesinden Aynur Kanbur’u öldürdüğü belirlenen şüpheli 5 aydır kayıp. 24 Nisan’da evinin önüne çöp bırakmaya çıkan Kambur’u kurşun yağmuruna tutan şüphelinin cinayetin ardından 3.5 kilometre yürüdüğü, son olarak Beşiktaş’tan otobüse binerek izini kaybettirdiği ortaya çıktı.
Bölgedeki güvenlik kameralarını tarayıp henüz kimliği bile belirlenemeyen katilin yol haritasını ortaya çıkaran polis, saldırganın cinayeti işlediği Fulya’ya, Mecidiyeköy’den gittiğini tespit etti. Kanbur’un oturduğu Narçiçeği Sokağa vardı ve Kanbur’u kurşun yağmuruna tutup yokuş aşağı koşmaya başladı.
Ihlamurdere Caddesi’nde yürümeye başlayan katil, Beşiktaş’taki otobüs durağından Kabataş istikametine doğru giden bir belediye otobüsüne bindiği tespit edildi.

Primini erken öde emekli ol

EDİNİLEN bilgiye göre, 1 mil-yon 790 bin Bağ – Kur’lunun kuruma 8 milyar lira prim borcu bulunuyor. Şimdiye kadar birikmiş 8 milyar liralık toplam prim borcu için sadece 160 bin Bağ – Kur’lu başvuru yaptı. SSK’da ise başvurular daha yüksek oldu. Toplam 48 milyar lira borcu olan 1 milyon 361 bin mükelleften 400 bini, 12 milyar liralık borçlarını yapılandırdı. Borcu olan her 10 SSK’lıdan 4’ü, yeniden yapılandırma başvurusu yaptı.

“Kayıp en az
5 milyar dolar”

TURİZMDE kayıp yaşanacağı yılın son 3 ayında net rakamlar verileceği belirtiliyor. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası turizm sektörünün bu yılki ekonomik kaybını değerlendirirken, “Minimum 5 milyar dolar gelir kaybı olacak” dedi. Son dönemde birtakım gelişmelerin geleceğe daha umutla bakmalarını sağladığı vurgulanıyor.

Kira için püf noktaları

EVİNİZİ en kısa sürede kiraya vermek için küçük tüyolardan yardım alabilirsiniz. Parlaklık, temizlik, ısıtıcıların sağlamlığı, makul bir kira bedeli ve popüler bir sitede yayının olması kısa sürede evinizi kiraya vermek için ideal yöntemler… İşte bazı detaylar şöyle: Evinizi eşyalarıyla birlikte kiraya veriyorsanız “dip köşe”, eşyasız kiralamayı düşünüyorsanız “pırıl pırıl” görünecek şekilde temizlemeniz, olası kiracılarda pozitif etki bırakır. Evinizi doğal ışığı yansıtan klasik renklerde boyatabilirsiniz.

GÜVENLİK ÜST DÜZEYDE
Dolmabahçe’de savaş gemileri

İstanbul’da düzenlenen Dünya Enerji Kongresi için güvenlik önlemler artırıldı. Kongre Vadisi’nde düzenlenen etkinlik için emniyet güçleri adeta kuş uçurtmadı. Güvenlik sebebiyle Dolmabahçe Sarayı açıklarında Türk Savaş Gemisi hazırda beklemesi de dikkat çekti.
Ana teması “Yeni Ufukları Kucaklamak” olarak belirlenen 23. Dünya Enerji Kongresi’nde katılımcıların, enerji sorunlarını ve çözümlerini küresel bir bakış açısıyla daha iyi anlayabilmeleri hedefleniyor. Enerji dünyasının gündemini belirleyen kongreye, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi arabistan Enerji, Endüstri ve Doğal Kaynaklar Bakanı Khalid Al-Falih, Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Venezuela Petrol Bakanı Eulogio Del Pino ve Avrupa Komisyonu Enerji Birliği’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic katılıyor.
İstanbul’da gerçekleştirilen 23. Dünya Enerji Kongresi nedeniyle İstanbul Kongre Merkezi çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Önlemler nedeniyle çevre yollar trafiğe kapatıldı. Kongrenin gerçekleşeceği Kongre Vadisi’ne çıkan yollarda polis geniş önlem aldı. Önlemler kapsamında, Kadırgalar Caddesi, Bayıldım Caddesi ve Taşkışla Caddesi trafiğe kapatıldı. Araçlar alternatif yollara yönlendiriliyor. Kongre Vadisi etrafı çelik bariyerler ile çevrildi. Güvenlik sebebiyle Dolmabahçe Sarayı açıklarında da Türk Savaş Gemisi hazırda bekledi.

KURUÇEŞME – BEYLERBEYİ ARASI
Marmaray’a benzer metro için 720 gün

KURUÇEŞME- İstanbul’da önemli bir yere sahip olan Marmaray projesinin bir benzeri olarak nitelendirilen, Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metro hattı için çalışmalar başladı. Beşiktaş merkezli Boğaz Hattı yoğunluğunu da azaltacak proje yakında hayat bulacak.
Boğaz’ı Kuruçeşme- Beylerbeyi arasından geçecek olan 20 kilometrelik hat için istasyon yerleri, zemin etüt çalışması, güzergah geçiş noktaları, yolcu rakamları gibi teknik ve istatistiki verileri hazırlamaya yönelik kapsamlı inceleme start aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi metro hattının ilk aşaması için çalışmaları hızlandırdı. Metro hattı ihalesi Ekim ayının 3. haftasında gerçekleşerek böylelikle adımlar atılmış olacak. 20 kilometre uzunluğundaki projenin, işe başlama tarihinden itibaren 720 günde tamamlanması planlanıyor.
Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metrosu özellikle İstanbul’un kuzeyine hizmet edecek ve o bölgelerdeki yolculuk taleplerini karşılayacak. Metro hattı, Avrupa Yakası’ndaki Kazlıçeşme’den başlayıp, Boğaz’ı geçtikten sonra Anadolu Yakası’ndaki Söğütlüçeşme’de son bulacak.

Cinayet zanlılarına amansız takip

BEŞİKTAŞ- İşlenen bir cinayetten sonra kaçan 2 şüpheli, Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nde saklandıkları evde polisin yaptığı operasyonla yakalandı. Edinilen bilgiye göre işte bazı detaylar: Beşiktaş’ta işlenen bir cinayetten sonra kaçan 2 şüpheli, Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nde saklandıkları evde polisin yaptığı operasyonla yakalandı. İhbarı değerlendiren Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Beşiktaş’ta 5 ay önce M.D. adlı bir kişinin ölümüyle sonuçlanan cinayet zanlılarının Yarımca Mimar Sinan Mahallesi Bilge Sokak bir evde saklandığını tespit etti. Eve operasyon yapan polis ekipleri cinayet zanlıları Cihat C. ve Alper D.’yi baskın sonucu yakaladı. Evde yapılan aramada bir pompalı tüfek bulundu. Gözaltına alınan 2 şüpheli ifadelerinin alınması ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

“HAYAT NE GETİRİR BİLİNMEZ”
ETİLER- Barış Arduç ile Gupse Özay, Etiler’de hamburger yedi. Sanal alemde sık sık ayrılık haberleri çıkan Barış Arduç, “Biz sosyal medyayı iş için kullanıyoruz. İlişkimizi, özelimizi içimizde yaşamayı seviyoruz. İşle aşkı karıştırmıyoruz” yanıtını verdi. Daha önce sevgilisinin ‘Deliha’ filminde oynayan Arduç, “Şu anki planlamamızda ve iş hayatımızda bir birliktelik düşünmüyoruz. Ama hayat ne getirir belli değil” açıklamasını yaptı.
“İSİMSİZ YILDIZ”
BEŞİKTAŞ- Tuba Ünsal, Yiğit Pakmen, Melda Narin Güler, Hafız Sengir, Sertaç Ataç ve Kayhan Yıldızoğlu’nun rol aldığı “İsimsiz Yıldız” adlı tiyatro oyunu perdelerini açtı. Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen galaya Başak Dizer-Kıvanç Tatlıtuğ, Hatice Aslan, Begüm Kütük, Erdil Yaşaroğlu ve Hande Ataizi gibi çok sayıda ünlü isim katıldı.
“HALA KAHVE İÇMEYE GİDEMEDİK”
BEBEK- Ünlü oyuncu Demet Akbağ, Bebek Ayşe Sultan Korusu’ndaki evini 1 yıl önce Kıvanç Tatlıtuğ ve Başak Dizer çiftine kiralamıştı. Eşi Zafer Çika ile yemeğe çıkan Demet Akbağ, “Kıvanç iyi bir kiracı, vallahi çok da memnunum. Ama hala bir kahve içmeye gidemedik. Hala Kıvanç’tan bir kahve daveti bekliyorum. Umarım en kısa zamanda ziyarete gideriz” diye konuştu.
ÜNLÜ İKİLİDEN YEŞİL IŞIK
ETİLER- Kenan İmirzalıoğlu – Sinem Kobal çifti Etiler’deydi. Kenan İmirzalıoğlu – Sinem Kobal’la projeye yeşil ışık yaktı. Baş başa yemek yiyen İmirzalıoğlu – Kobal ikilisi, çıkışta basın mensuplarını atlatmak için arka kapı taktiğini uygulasa da başarılı olamadı. Muhabirlerin sorularını yanıtlayan yakışıklı oyuncu, Kobal’la aynı projede yer almayı düşünebileceğini söyledi.
“ÇOK UZUN SÜRER”
BEBEK- İbrahim Kutluay’a açtığı boşanma davasıyla gündemde olan Demet Şener, Bebek Parkı’nda düzenlenen etkinliğe avukatı Aslı Hatemi’yle birlikte katıldı. Organizasyondan sahnede birkaç cümle söyledikten ayrılan ünlü model, avukatını yanından bir an olsun ayırmadı. Soruları Şener yerine cevaplayan Hatemi, “Davanın çok uzun sürer, uzatılır” diye cevap verdi.
“ŞAPKA MI?..”
ETİLER- Lüks Otomobil tutkusunun yanı sıra son zamanlarda motosiklet merakıyla da gündeme gelen Cem Yılmaz, Lamborghini Huracan Coupe marka otomobil ile Etiler trafiğinde objektiflere takıldı. Fotoğrafının çekildiğini fark edince suratı asılan ünlü komedyen Cem Yılmaz, muhabirimizin “Hayırlı olsun çok yakışmış” sözü üzerine “Hangisi, şapka mı?” diyerek espri yaptı.
BAŞ BAŞA ALIŞVERİŞ
BEŞİKTAŞ- Şarkıcı Berkay Şahin eşi Özlem Katipoğlu Şahin ile birlikte Zorlu Alışveriş Merkezi’nde objektiflere yansıdı. Baş başa geldikleri Zorlu AVM’de mağazaları dolaşıp alışveriş yapan Berkay Şahin ile Özlem Katipoğlu, daha sonra Apple mağazasına uğrayarak arızalanan ürünlerini teknik servise verdi. Ünlü çift sonra Parle’ye geçerek yemek yediler.
BEŞİKTAŞ’TA BODRUM KAHVESİ
BEŞİKTAŞ- Oyuncu Nihan Zeynep Berberoğlu ile eski manken-işletmeci Onur Berberoğlu, evlendikten sonra birlikte iş yapma kararı aldı. Çift, Onur Berberoğlu’nun dede mesleği olan Türk kahvesi işini büyütüp Bodrum’dan İstanbul’a getirdi. Bodrum Kahvecisi’nin ilk şubesi geçtiğimiz günlerde Beşiktaş’ta açıldı.
“İSTERSEK EVLENİRİZ”
BEBEK- ‘Hayat Şarkısı’ dizisinin yakışıklı yıldızı Birkan Sokullu sevgilisi Berrak Tüzünataç ile Bebek’teydi. Bir kafede oturup kahve içen çift, Boğaz havası aldı. “Sezon başladı. Dizimiz çok güzel gidiyor” diyen Sokullu evlenecekleri yönündeki dedikodular sorulunca “Biz duymadık ama eğer istersek evleniriz” dedi.

SPOR HABERLERİ

Başkan Fikret Orman:
“Amele gibi çalıştım”

BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Orman yapılan son Divan Kurul Toplantısı’nda geçtiğimiz aylardaki polemiklere son noktayı koydu. Bilindiği gibi Ağustos ayında yapılan Divan Kurulu Toplantısı’nda 1 Milyar 479 Milyon TL borç açıklanmış ancak sonraki haftalarda Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz üyelere mektup göndererek gerçek borcun 2 Milyar 348 Milyon TL olduğunu belirtmişti.

Beşiktaş 2016 yılı 4. Olağan Divan Kurulu Toplantısı yapıldı. Vodafone Arena’da yapılan Divan Kurulu Toplantısı’nda Kartal’ın borcu da açıklandı. Siyah – Beyazlıların toplam borcunun 1 milyar 524 milyon TL olduğu bildirildi.
Toplantıya Divan Kurulu ve yönetim arasında yaşanan borçların açıklanması ile ilgili tartışmalar damga vurdu.
Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz’in ardından söz alan başkan Fikret Orman gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu.
Konuşmasında Fenerbahçe ve Galatasaray’ın borç yapılarından da örnekler veren Başkan Orman, Fenerbahçe’nin divan toplantısında 370 Milyon borç açıkladığını ama kimsenin tartışmadığını Galatasaray’ın ise 1.5 Milyar borçla yolun sonuna geldiğini söyledi.
Başkan içinde oldukları durumu ‘Bu stadı Tatlı Cadı Samantha mı yaptı, amele gibi çalıştım ben bu stadın inşaatında’ sözleriyle açıkladı.

TSYD tarihinde ilk: Seçime gidiyorlar

Beşiktaş maçına Beşiktaş Gazetesi’nden bir kişiyi bile akredite etmeyen TSYD Beşiktaş camiasından büyük tepki toplamıştı. Daha önce de Başkan Oğuz Tongsir’in eşinin aracını derneğe satması ve bunun ortaya çıkmasıyla spor yazarları arasında infial yaratmıştı. Ayrıca Oğuz Tongsir’in 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ile ilgili “Bu halk 5 TL için gelin arabası önüne atlar. Devlet için tankın önüne atlamış çok mu?” şeklinde tweet atması halkta galyana neden olmuştu. Bundan öncede TSYD’nin logosundan Türk Bayrağı çıkarılmış tepkiler üzerine tekrar konmuştu. Diğer yandan bu konular üzerine TSYD’yi Olağanüstü Genel Kurul’a davet ve seçime götürmek isteyen onurlu üyelere “Darbeci” yakıştırması yapılmış, bu tabir resmi sitede yayınlanmıştı. Etik olmayan bu türden bir çok davranışın ortaya çıkması ile birlikte spor yazarları imza toplayarak TSYD’ye avukat kanalıyla teslim ettiler. Büyük bir çoğunluğun imzası karşısında TSYD başkan ve yönetimi henüz görevleri devam ederken seçimli Olağanüstü Genel Kurul’un toplantısı için karar almak zorunda kaldı. İlk toplantı 8 Kasım’da, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 15 Kasım’da Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Beşiktaş – Napoli : 1-1

Ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil eden Beşiktaş, Napoli ile 1-1 berabere kaldı. Maçın başında tutuk bir görüntü çizen Siyah-Beyazlılar, daha sonra toparlandı ve Quaresma’nın golü ile 1-0 öne geçti. Napoli Hamsik ile çok geçmeden beraberliği yakaladı. Siyah-Beyazlılar, grubun en  güçlü takımından 4 puan almayı başardı.
İşte maçtan notlar: Maç hakem Clattenburg’un düdüğü ile Napoli’nin başlama vuruşu ile başladı. Henüz 1. dakikada Napoli Beşiktaş kalesine etkili geldi. Callejon’un sol kanattan ortasında Gabbiadini’nin vuruşunu Fabri kurtardı. 6. dakikada Aboubakar, topu filelerle buluşturdu ancak hakem golden önce faul olduğu gerekçesiyle golü geçerli saymadı. 11. dakikada Napoli uzun topla çıktı ve en uçtaki oyuncusu Gabbiadini ile topu buluşturdu. Beşiktaş ceza sahasına giren Gabbiadini’nin şutunu Fabri kurtardı. Beşiktaş ilk atağını 21. dakikada üretti. Tosic’in pasında topla buluşan Tolgay rakibinden sıyrıldı ve ortasını yaptı ancak Aboubakar’ın vuruşu auta gitti.
ATIBA DİREĞE TAKILDI
30. dakikada Beşiktaş kendi yarı sahasından kısa paslarla çıktı. Sol kanatta topu alan Quaresma’nın ortası defanstan sekti ve Atiba’nın önünde kaldı. Kanadalı futbolcunun şutu direkten auta çıktı. 40. dakikada Abubakar’ın uzaktan şutu kaleci Reina’nın kucağında kaldı. İlk yarıda iki takım da gol bulamadı ve devre 0-0 sona erdi.
İkinci yarı Beşiktaş’ın vuruşu ile başladı. 48. dakikada Beşiktaş’ta Gökhan İnler, orta sahada rakibini yere düşürdü ve sarı kart gördü. Sakatlığını atlatan Oğuzhan, Gökhan İnler ile değişti, uzun bir süre sonra sahalara geri döndü.
VE KARA KARTAL’IN GOLÜ
79. dakikada sol kanatta topla buluşan Aboubakar’ın içeriye doğru ortasında top Napoli savunmacısının eline çarptı ve hakem penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Quaresma meşin yuvarlığı filelerle buluşturdu: 1-0. Golden yaklaşık 3 dakika sonra Napoli atağında ceza sahası önünde boş pozisyonda topla buluşan Hamsik kaleci Fabri’yi mağlup etti ve skor 1-1 oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, grubun en güçlü takımı olan Napoli’den 1 puan alarak puanını 6’ya yükseltti.

BJK – Dinamo Kiev: 1-1
Napoli – BJK: 2-3

Beşiktaş, Dinamo Kiev ile 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda oynadığı ikinci maçtan da bir puanla ayrıldı. UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci hafta maçında Beşiktaş ile Dinamo Kiev karşı karşıya geldi. Vodafone Arena’da oynanan ve Alman hakem Felix Zwayer’in düdük çaldığı maç 1-1 eşlitlikle sonuçlandı. Beşiktaş 29. dakikada Quaresma’nın frikikten attığı golle 1-0 öne geçerken Dinamo Kiev 65. dakikada Viktor Tsygankov’dan geldi. Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 2’ye, Dinamo Kiev ise 1’e çıkardı.
NAPOLİ – BEŞİKTAŞ: 2-3
UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. maçında Beşiktaş, İtalya deplasmanında Napoli ile karşı karşıya geldi. San Paolo’da nefesleri kesen karşılaşmada Beşiktaş, Napoli’yi 3-2 mağlup etmeyi başardı. Napoli, Avrupa kupalarında evinde yaptığı son 18 maçtır yenilmiyordu. Kara Kartal’a 3 puanı getiren golleri 12. dakikada Adriano, 38 ve 86’da Aboubakar kaydetti. Napoli’nin golleri ise 30’da Dries Mertens ve 69’da penaltıdan Manolo Gabbiadini’den geldi. Napoli’de Lorenzo Insigne 50. dakikada bir penaltı atışından yararlanamadı. Beşiktaş, bu galibiyetle gruptaki puanını 5’e çıkarırken, Napoli 6 puanda kaldı.

Kayseri-BJK: 0-1

Beşiktaş, Kayseri-spor’u deplasmanda 1-0 yendi ve ligdeki yenilmezliğini sürdürdü. Süper Lig’in 7. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Kayserispor ile karşılaştı. Beşiktaş, rakibini 1-0 mağlup etti. Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu 7. hafta maçında Kayserispor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Kadir Has Stadyumu’nda oynanan ve hakem Hüseyin Göçek’in düdük çaldığı maçı Beşiktaş 1-0 galip bitirdi. Siyah-Beyazlılar’a 3 puan getiren gol 67. dakikada Ömer Şişmanoğlu’ndan geldi. Kayserispor’da Mabiala 90+2’de ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Buna göre Beşiktaş puanını 17’ye çıkardı.

Gençlerbirliği: 1 – Beşiktaş: 1

SPOR Toto Süper Lig’in 9. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı. Gençlerbirliği’nin golünü 27. dakikada Serdar Gürler attı. Kartal bu gole 51’de Talisca ile cevap verdi. İkinci yarıda gol kaçırma rekoru kıran Siyah-Beyazlılar bu sonuçla puanını 21’e çıkardı ancak zirve yarışında kritik 2 puan kaybı yaşadı.

Beşiktaş – Antalyaspor: 3-0

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Beşiktaş, Arena’da Antalyaspor’u 3-0 yendi. Mücadelenin ilk şutu ev sahibi Beşiktaş’tan geldi. Henüz 45. saniyede Gökhan Gönül’ün ceza sahası içerisinde sağ çaprazdan yapmış olduğu vuruş auta gitti. 3. dakikada Atiba orta sahada kaptırdığı faul yaptı ve sarı kart gördü. 11. dakikada Antalyaspor’da Motta ceza sahası içi sol çaprazdan vurdu, Fabri gole izin vermedi. 31. dakikada Gökhan Gönül’ün kullandığı taç ataşında Aboubakar, rakibinden sıyrıldı ve ceza sahasına girmeden şutunu yaptı kaleci Ferhat topu kurtardı. 45. dakikada Tosic, harika bir müdahale ile topu aldı ve Aboubakar’a pasını verdi. Sol kanatta topla buluşan Aboubakar ceza sahasına girmeden harika bir vuruş yaptı ve ilk yarının skorunu belirledi: 1-0. Antalyasporlu futbolcular hakem Barış Şimşek’e Tosic’in yaptığı hareketin faul olduğunu öne sürerek itiraz etti. Hakem Angelo’ya kırmızı kart, Eto’o ve Kadah’a ise sarı kart gösterdi.
İkinci yarıya Beşiktaş, pozisyonla başladı. 60. dakikada gelişen Beşiktaş atağında sol kanatta topla buluşan Quaresma’nın güzel ortasında Tosic’in kale içine indiridği topta Aboubakar’ın şutu üstten auta gitti. 64. dakikada Beşiktaş ilk oyuncu değişikliğini yaptı ve Cenk Tosun yerine Necip Uysal oyuna girdi. 70. dakikada ise Tolgay çıktı yerine Caner Erkin girdi. 72. dakikada Beşiktaş, yarı sahasından seri paslaşmalarla çıktı. Antalya yarı sahasında da hızlı paslarına devam eden Siyah-Beyazlılar, sağ kanatta boş durumda bulunan Quaresma ile topu buluşturdu, Portekizli’nin güzel ortasında ceza sahası içinde Talisca’nın kafa vuruşu ile skor 2-0’a geldi. 70. dakikada oyuna giren Caner sakatlandı ve yerini Ömer’e bıraktı. 2-0’dan sonra oldukça rahatlaya Beşiktaş’ta sol kanatta Aboubakar, Talisca’ya güzel bir asist yaptı ve skor 3-0 oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, 3 puanı 3 golle aldı.