TEKNOLOJİ: iOS 10.1 nasıl? Hangi yenilikler var?

Uzun zamandır Beta güncellemeleri ile gelitirilen iOS 10.1 son haline geldi ve yayınlandı. iOS 10.1 güncellemesini cihazınızdan OTA güncellemesi olarak yapabilirsiniz. Bunun için Genel>Ayarlar>Yazılım güncelleme kısmından 202 MB boyutundaki bu güncellemeyi kolayca indirip yükleyebilirsiniz.
iOS 10 geldi gelmesine ama yanında sayısız sorun ile birlikte geldi. iOS 10.1 ile birçok hatanın giderildiği bir gerçek. Daha önce iOS 10’un sorunlarını anlatan bir çok yazımız olmuştu. Bunlardan birisi şuydu:

Apple, iPhone, iPad ve iPod Touch cihazları için geliştirdiği iOS 10.1 ile hangi yenilikler getirdi?

iOS 10.1 ile gelen yeni özellikler

1- Portrait (Portre) modu

Apple’ın çift arka kameralı akıllı telefonu olan iPhone 7 Plus’da derinliği daha iyi yakalayan fotoğraflar çekme özelliğini kullanan Portait (Portre) modu iOS 10.1’in en dikkat çekici özelliği.

2- Güçlendirilen Bluetooth bağlantısı

iOS 10.1 güncellemesi ile gelen iyileştirmelerden birisi de iPhone ve 3. parti cihazlar arasında daha güçlü bluetooth bağlantısı getirmesi. Bu sayede özellikle Android Wear ile oluşan bağlantı sorunlarının ortadan kaldırılması amaçlanmış.

Ayrıca iOS 10.1 güncellemesi ile 3. parti cihazlarla Bluetooth bağlantısını da güçlendiren Apple, iPhone ile Android Wear arasındaki sorunları çözmeyi amaçlıyor.

3- iMessage’da bulunan patlama efektleri

iMessage kullanıcıları için gelen bir yenilik de Patlama efektleri. Doğum günlerinde, özel günlerde arkadaşlarınıza, dostlarınıza patlayan havai fişekler göndermek harika olabilir.

4- Aktivite uygulaması

Aktivite uygulamasına engelli bireyle için yeni bir özellik eklenmiş. Bu özellikle birlikte, tekerlekli sandalye kullanıcıları tempo ve mesafe bilgilerini görebilecekler.

SABAH