DÜNYA: Putin’den Gülen açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisiyle görüşmesinde 15 Temmuz darbe girişiminin FETÖ tarafından gerçekleştirildiğini ve örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in Amerika’da yaşadığını anlattığını belirten Putin, “Hangi yöntemle olursa olsun başka bir ülkenin iç siyasi sürecine müdahale kabul edilemez. İster siber saldırılar isterse de o veya bu ülkede bulunan organizasyon aracılığıyla” ifadelerini kullandı.

alday düşünce kuruluşunun Soçi’de düzenlenen toplantısında konuşan Putin, Rusya’nın dış politikası, ABD ile ilişkiler ve Suriye başta olmak üzere güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Putin, Suriye’de dökülen kanı durdurma ve siyasi çözüm sürecini başlatma girişimlerinin başarısız olduğunu ifade ederek, “Uzun görüşmeler, ortaya konan çaba ve zor uzlaşılardan sonra terörle mücadelede ortak cephe kurulmaya başlandığını düşündük ancak bu olmadı. ABD Başkanı ile şahsi anlaşmalarımız başarılı olmadı. Washington’da bu anlaşmaların hayata geçmesini istemeyen güçler devreye girdi” dedi. (Hürriyet)