SPOR: Mario Gomez golü unuttu

Beşiktaş’tan ayrılıp Wolfsburg’a giden Gomez, golü unuttu. Kartal’ın bu ismin yerine aldığı Aboubakar da henüz fileleri havalandıramadı. Porto’nun, Kamerunlu yıldızın yerine transfer ettiği Depoirte de ligde golle buluşamadı. Siyah-Beyazlılar’da yedek golcüler Cenk ve Ömer ise birlikte şimdiden 7 gole ulaştı.

İtalya Serie A ekibi Fiorentina’da geçirdiği düşüş dolu 2 yılın ardından geçen sezon Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giyen Mario Gomez, Siyah-Beyazlılar’da 33 lig maçında 26 gol ve 5 asist yapıp şampiyonluğun mimarı olmuştu.

Türkiye’nin gol kralı olarak Almanya Milli Takımı’yla Euro 2016’da mücadele eden Süper Mario, turnuva sonrasında transfer olduğu Wolfsburg’ta adeta eski günlerine geri döndü. Son olarak Yeşil-Beyazlılar’ın önceki gün Bundesliga’da oynadığı RB Leipzig maçında 90 dakika sahada kalan Mario Gomez, takımına yine gol katkısı sağlayamadı ve 6’da sıfır yaparak taraftarını üzdü.

Mario Gomez’in takımla yollarını ayırmasının ardından Beşiktaş’ın Porto’dan satın alma opsiyonuyla kadrosuna kattığı Vincent Aboubakar’ın da durumu Gomez’den farklı değil… Siyah-Beyazlı formayı 5 lig maçında giyen Kamerunlu futbolcu, henüz resmi maçlarda golle tanışamadı.

Ağustos ayının başında 24 yaşındaki oyuncunun takımdan ayrılacağının belli olmasının ardından Porto’nun onun boşluğunu doldurması için transfer ettiği Laurent Depoitre de bu 2 futbolcuyla aynı kaderi yaşıyor. Belçika ekibi Gent’ten transfer edilen 27 yaşındaki Belçikalı futbolcu, Porto formasıyla çıktığı 4 lig maçında rakip fileleri havalandıramadı.

Beşiktaş’a Vincent Aboubakar’ın transfer edilmesinin ardından takımdaki yedek forvet gözüyle bakılan Cenk Tosun ve Ömer Şişmanoğlu, forma için pes etmeyerek kendilerini hazır tutup bunun karşılığını aldılar. Cenk, 7 lig maçında 5 gol atarak bu alanda takımının en skorer ismi olurken; Ömer Şişmanoğlu ise 4 karşılaşmada rakip fileleri 2 kez havalandırdı. Bu 2’li, Süper Lig’de 15 golü bulunan Beşiktaş’ın 7 sayısına imzasını attı. Kaynak: Fanatik