SİYASET: Seni darbe teşebbüsünden dolayı görevden almadık

İsmail Kahraman, 20 Temmuz’da tasviye olan Muhammed Bozdağ’a neden Başkanlık Müşavirliği’ne getirildiğine dair mektup gönderdi. 15 Temmuz daıbe girişiminden sonra kamuda başlatılan tasfiyelerde 93 bin personel görevden uzaklaştırıldı. 59 bin 841 personel KHK gl ile memuriyetten ihraç edildi.

TBMM’de de önce 41 personel ihraç edildi. Ardından Genel Sekreter İrfan Neziroğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Muhammed Bozdağ, Kemal Kaya ve Mustafa Tamirci’nin bulunduğu 32 bürokrat görevden alındı. 52 Meclis çalışanı ise FETÖ şüphesiyle açığa alındı. FETÖ’nün kapatılan kanalı STV’de 2008-2009 yıllarında “Hayat Dersi” programım yapan Meclis Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Bozdağ da tasfiye listesine girdi. 2011 ‘de yasama ve denetimden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olan Bozdağ 20 Temmuz’da pasif göreve, Başkanlık Müşavirliği’ne kaydırıldı.

ÖZEL UYGULAMA YAPILDI

Muhammed Bozdağ’a atılan ya da açığa alınan personelin aksine “özel” uygulama yapıldığı ortaya çıktı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Bozdağ’a FETÖ soruşturması nedeniyle görevinden alınmadığım açıklayan “kişiye özel” bir yazı verdi.

Kahraman yazısında şu ifadeleri kullandı: “Bürokraside olağan görev değişiklikleri çerçevesinde bir kadro değişikliği planlaması içinde olduğumdan, sizin bundan sonra TBMM Başkan Müşaviri olarak göreve devam etmenizi arzu ediyorum. Şurasının bilinmesini isterim ki, yaşanan bu görev değişikliğinizin, darbe teşebbüsü sonrası yapılan el çektirmelerle alakası yoktur. Yaşanan güncel durum içerisinde hakkınızla ilgili arada böyle bir irtibat kurulmasını istemeyeceğim için bu yazıyı kaleme aldım. Ülkemizin bir daha böyle bir badire yaşamaması dileğiyle hayırlı günler ve başarılar dilerim.” Kaynak: Milliyet