GÜNDEM: Türkiye harekete geçti

TSK, PKK ile mücadele konusunda yürütülen çalışmalara destek olmak amacıyla Türkiye-Irak sınır hattında önlemlerini artırıyor. Van’da açıklama yapan Akar, “Sınırlarımız namustur yabancıların geçişine izin yok. Her türlü riski, tehdidi yok edeceğiz. Son terörist yok edilinceye kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

Mardin tarafından tarihi İpek yolundan geçen askeri araçların bir kısmı Habur sınır kapısı yakınlarında bulunan Haç konaklama tesisine giderken, bir kısmının ise, Türkiye-Irak sınırlarına doğru kaydırıldığı belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), hem Irak’ta Musul’a yönelik gerçekleştirilecek askeri operasyonun yaratacağı olası göç dalgasının sınırdaki etkileri hem de PKK ile mücadele konusunda yürütülen çalışmalara destek olmak amacıyla Türkiye-Irak sınır hattına önlemlerini artırıyor.

ŞIRNAK CİZRE İLÇESİNE YOĞUN BİR ASKERİ SEVKİYAT

Önlemler kapsamında son günlerde Mardin tarafından Şırnak’ın Cizre ilçesi üzerinde yoğun bir askeri sevkiyat gerçekleştirilirken, bu sevkiyatın bir kısmının Habur sınır kası yakınlarında bulunan Haç konaklama tesisindeki askeri birliklere, bir kısmının ise, Türkiye-Irak sınır hattındaki dağlık alanlarda bulunan askeri birliklere yapıldığı öğrenildi. Askeri sevkiyat sırasında askeri konvoyun güvenliği uzaktan kumandalı patlayıcılara karşı Jamer taşıyan araçlarla korunurken, sevkiyat konvoyunda bulunan araçların büyük çoğunluğunun zırhlı araçlardan oluştuğu görüldü.

GENELKURMAY BAŞKANI AKAR’DAN SINIRDA İNCELEME

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Şırnak, Hakkari ve Van’daki birliklerde denetlemelerde bulundu, terörle mücadele harekatının sevk ve idaresini yerinde inceledi.Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte Şırnak, Hakkari’nin Yüksekova ve Van’ın Başkale ilçelerindeki birliklerde denetlemelerde bulundu.Orgeneral Akar, iki gün süren denetleme sırasında bölücü terör örgütüne yönelik harekatın sevk ve idaresini de yerinde inceledi. Ziyaretlerine Şırnak’tan başlayan Akar, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanlığının yürüttüğü operasyonlar hakkında bilgi aldı. Şırnak Valisi Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret eden Orgeneral Akar, daha sonra Yüksekova’ya geçti.

GOME TEPE’DE KAHVALTI ETTİ

3’üncü Piyade Tümen Komutanlığını ziyaret eden ve geceyi burada geçiren komutanlar, Şemdinli’deki 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı Modüler Üs Bölgesi Gomane Tepe’de de incelemelerde bulundu. Kahvaltıyı Gomane Tepe’deki askerlerle yapan Orgeneral Akar, hudut güvenliği, kaçakçılığın önlenmesi ve terörle mücadele harekatında kahramanca ve özveriyle görev yapan personeli kutladı.Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet’i de makamında ziyaret eden Orgeneral Akar, daha sonra Van’ın Başkale ilçesindeki 4’üncü Hudut Tabur Komutanlığı ve Van 6’ncı Hudut Alay Komutanlığı faaliyetlerini yerinde inceledi.Ardından Van’a geçen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ile birlikte Van Valiliğini ziyaret etti.Orgeneral Akar ve beraberindekiler, Vali Taşyapan ve Vali Yardımcısı Atif Çicekli tarafından karşılandı. Valilik şeref defterini imzalayan Orgeneral Akar, Taşyapan ile makamında bir süre görüştü.

AKAR: SINIRIMIZ NAMUSTUR, YABANCILARIN GEÇİŞİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar; Van’daki hudut alayında birlikte yemek yediği askerlere seslendi. Akar, “PKK’nın inşallah sonunu getireceğiz. Sonuna kadar mücadele”dedi. Akar, askerlere şunları söyledi: “Ülkemizin birliği için bütünlüğü ve güvenliği için gece demeden gündüz demeden silahlı kuvvetlerimiz, polisle, jandarmayla, korucularla beraber görevlerini yapıyor. Bunu yaparken de hep birlikte büyük fedakarlıklar yapıyorsunuz. Kar var, kış var geve var, gündüz var, çamur var… Bütün bunlara rağmen bu vatan bizim.Vatan toprağımızda 80 milyon insanımızla birlikte biz burada birlik beraberlik ruhu içinde yaşamak istiyoruz. Bunun için de her türlü tehditi ve riski yok edeceğiz. Bu çerçevede PKK ile mücadele yoğun biçimde devam ediyor. Ve bunun da inşallah sonunu getireceğiz. Sonuna kadar mücadele. Ne zamana kadar? En son terörist yok oluncaya kadar.

Hudutları bekleyeceğiz. Hudutlar bizim için namustur, şereftir. Hudutlarımızdan herhangi bir biçimde yabancının geçmesine izin vermeyeceğiz. Ülkemizin birliği için müdacelemizi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz.Yola çıkarken ne dedik? Ölürsek şehit kalırsak gazi. Niçin? Vatan için. Hepinizi seviyoruz, hepinize güveniyoruz. Hepinize kazasız belasız hayırlı başarılı görevler diliyorum.” Kaynak: Milliyet