SİYASET: “PKK Türkiye’yi iç savaş tuzağına çekmek istiyor”

CHP’li Barış Yarkadaş, PKK terör örgütünün siyasetçileri hedef almasına ilişkin “Hiçbir gerekçe insanların katledilmesini, siyasetçilere kurşun sıkılmasını meşru gösteremez. PKK’nın bu strateji değişikliğine gitmesi Türkiye’yi bir iç savaş ortamına çekmek içindir” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş TBMM’de düzenlediği basın toplantısında televizyon kanalları ve radyoların kapatılmasını eleştirdi. PKK’nın siyasetçileri hedef alarak strateji değişikliğine gittiği yönündeki yorumlara ilişkin Yarkadaş “Terör örgütü PKK’nın hem siyasetçilere hem de askerlerimize yönelik eylemlerini kınıyorum. Hiçbir gerekçe insanların katledilmesini, siyasetçilere kurşun sıkılmasını meşru gösteremez. PKK’nın bu strateji değişikliğine gitmesi Türkiye’yi bir iç savaş ortamına çekmek içindir. AKP’nin iki yöneticisi katledildi son iki haftada. PKK Türkiye’yi iç savaş tuzağına çekmek istiyor. İlk adımı Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na Artvin’deki saldırıyla attılar. Hiçbir partinin görüşün ne olursa olsun yapılan saldırının meşru gerekçesi olamaz. Hepimizin uyanık ve itidalli olması gerekiyor” diye konuştu.

“MHP DESTEĞİYLE OHAL UZATILDIKÇA TÜRKİYE FİİLİ BAŞKANLIK SİSTEMİNE SÜRÜKLENMEKTEDİR”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin parlamenter sistemden yana oldukları ancak AK Parti’nin başkanlık sisteminde dayatması durumunda referanduma gidilmesi gerektiği şeklindeki açıklamalarının anımsatılması üzerine Barış Yarkadaş şöyle konuştu: “Bahçeli AKP’nin temel politikalarını eleştiriyormuş gibi yapıyor ama AKP’ye her zaman destek veriyor. Ne derece gerçekçi olup olmadığını tarihe bırakmak lazım. Başkanlık ihtiyacı sadece Erdoğan’ın ihtiyacıdır. AKP ve Türkiye’nin de ihtiyacı yoktur. Türkiye’de başkanlık sistemi bir hayalden öteye geçmez. Erdoğan da bunu bildiği için başkanlığı fiili olarak dayatmaya çalışıyor. Sarayda adli yıl ve akademik yılın başlaması fiili başkanlığın dayatıldığı göstergesidir. MHP ve Bahçeli’nin iş o raddeye geldiğinde nasıl tavır koyacağını göreceğiz. OHAL’in uzatılmasına destek vermek Erdoğan’ın kafasındaki başkanlığı desteklemektir, fiili başkanlığı. OHAL uzatıldıkça MHP desteği ile Türkiye fiili bir başkanlık rejimine sürüklenmektedir. Bahçeli’nin söylemi ve eylemi bir zıtlık içindedir.” Kaynak: Milliyet