GÜNDEM: Başbakan Binali Yıldırım İstanbul’da…

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde konuştu…

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları:

Teröristin maalesef kutsal bildiği hiçbir şey yok. Ne insana ne cana ne hayata kıyarken, en ufak bir tereddüt göstermiyor. Doğrusu terörle mücadele, ülkemizin yeni karşılaştığı bir durum değil. 40 yıla yaklaşan bir süreçten bahsediyoruz.

Günümüzde ise artık sadece bölücü terör örgütü değil, aynı zamanda FETÖ terör örgütüyle de DAEŞ gibi bir terör örgütüyle de mücadelemiz amansız bir şekilde devam ediyor. Türkiye, sahip olduğu coğrafyanın bir anlamda bedelini ödüyor.

Terörle mücadelemiz, bu hainlerin tamamı bu topraklardan yok oluncaya kadar devam edecek. Buradaki kararlılığımızdan zerre kadar sapma yok.

Her türlü çılgınlığı, her türlü intihar eylemini yapabilirler, canımız da acıyabilir, şehitlerimiz de olabilir ama şehitlerimizi kalbimize basacağız ancak ülkenin istiklalinden, istikbalinden, geleceğimiz olan gençlerimizin aydınlık yarınlarından zerre kadar taviz vermeyeceğiz. Kimse bize bu konuda nasihat vermeye kalkmasın, demokrasi nutukları atmasın. kaynak: http://www.haber10.com/guncel/basbakan_binali_yildirim_itu_de_konusuyor-659105