SPOR: Gidenler Beşiktaş’ı arıyor

Beşiktaş’ın şampiyon kadrosundan kopan isimler, şimdiki takımlarında Siyah-Beyazlı günlerini adeta mumla arıyor. Geçen sezonun kralı Gomez, Wolfsburg’ta gol atmayı unuturken; Sosa Milan’lı, Gökhan Töre ise West Ham’lı taraftarların hedefi oldu. Boyko Malaga’da siftah bile yapamadı!

Spor Toto Süper Lig’de transfer sezonunu 10 yeni takviyeyle tamamlayan Siyah-Beyazlılar’ın şampiyon kadrosundan ayrılan ve kiralanan futbolcuların yaşadığı büyük düşüş dikkat çekiyor. İlk olarak geçen sezon Fiorentina’dan takıma kiralık olarak kazandırılan Mario Gomez, yoluna devam ettiği Bundesliga ekibi Wolfsburg’ta ortaya koyduğu performansla adeta kariyerinde dip yaptı. Beşiktaş’ta attığı 26 golle Türkiye’nin gol kralı olarak Euro 2016’ya giden 31 yaşındaki futbolcu, Yeşil-Beyazlılar’la çıktığı 5 karşılaşmanın tamamında 90 dakika görev yapmasına rağmen golle tanışamadı.

Gomez’in ardından Beşiktaş’ın geçen sezon elde ettiği lig şampiyonluğuna 9 gol ve 13 asistlik performansla katkı sağlayan Jose Sosa da yeni ekibi Milan’da dikiş tutturamadı. Siyah- Beyazlılar’la yaşadığı olaylı ayrılığın ardından 7,5 milyon Euro karşılığında transfer olduğu Çizme ekibinde 2’si ilk 11’de olmak üzere 3 karşılaşmaya çıkan Tangocu, beklenenin altında bir görüntü sergilemesi sebebiyle Milanlı futbolseverler ve İtalyan medyasının eleştiri oklarının hedefi oldu.

Başkan Fikret Orman’ın karşı çıkmasına rağmen transferinde ısrarcı olması sonrasında West Ham United’a satın alma opsiyonuyla kiralanan Gökhan Töre de İngiltere’de eski günlerinden uzak bir halde… West Ham United’la 6’sı ilk 11’de olmak üzere 8 karşılaşmaya çıkan ve takımına sadece 1 asistlik katkı sağlayabilen Gökhan, ortaya koyduğu bireysel futbolla taraftarın sabrını erkenden taşırdı.

Premier Lig’de dibe çakılan West Ham United’ın yaşadığı büyük düşüşün sebepleri arasında Gökhan’ı da gösteren West Ham’lı futbolseverler, son olarak yeni statları Londra Olimpiyat Stadı’nda oynanan Middlesbrough mücadelesi sırasında Töre’ye büyük tepki gösterdi. Gökhan için küfürlü tezahüratlarda bulunan İngiliz taraftarlar, Töre’nin 10 milyon Pound’luk opsiyonunun yönetim tarafından kullanılmamasını istiyor.

Siyah-Beyazlılar’dan Almanya ekibi Darmstadt’a kiralanan Alexander Milosevic, takımıyla çıktığı 7 mücadelede 1 asisitlik performans sergiledi. Geçici takımının değişilmez ismi olsa da ekibinin Bundesliga’da yaşadığı büyük düşüşe engel olamayan İsveçli futbolcu, şimdiden Beşiktaş’taki günlerini arıyor… Ek olarak Malaga’ya kiralanan Denys Boyko, henüz süre alamadı. Yeni sezon öncesinde Deportivo Alaves’e transfer olan Alexis Delgado da takımının 7 maçında ortaya koyduğu 1 asistlik görüntüye rağmen ekibinin inişli çıkışlı bir durum sergilemesine engel olamadı.

Kara Kartal’da geçen sezon Süper Lig’de sadece 35 dakika forma giyebilen Mustafa Pektemek, 1.7 milyon Euro’luk maaşına rağmen forma yarışında yer alamaması sebebiyle eleştirilmişti. Cenk Tosun’un yükselen performansı, Aboubakar’ın transferi ve Ömer Şişmanoğlu’nun takıma dönmesi sonrasında takımda dördüncü forvet konumuna gerileyen ve bu sebepten dolayı Başakşehir’e kiralık olarak giden Pektemek, lider takımında 6 maçta 2 gol ve 2 asist yapmayı başardı. Kaynak: Fanatik